شیمی پیام نور
شیمی تجزیه

درخواست همکاری

شنبه 26 آبان 1397

سلام دوستان

این سایت مدتی هست که فعالیت ندارد.

دوستانی که تمایل به همکاری دارند میتونن با بنده در تماس باشند.

فعالیت در سایت به صورت داوطلبانه و خیرخواهانه هست.

اگر دوستان برنامه ای برای فروش جزوه ای داشته باشند باهاشون همکاری می شود و کل مبلغ به حساب خودشون می رود.

در صورت فعالیت می شود گواهی فعالیت از دانشکده شیمی براشون تهیه کنم.

موفق باشید.

جهت ارتباط با بنده میتوانید آیدی زیر را در هر برنامه ای(تلگرام، اینستاگرامو...) جستجو کنید.

@mmoeine

با احترام

محمد معین ابراهیم زاده قمی

قلب تپنده گالیم

یکشنبه 19 ارديبهشت 1395

♥️ قلب تپنده گالیم ♥️

 

گالیم فلزی است که در دمای اتاق جامد است اما در دمای 29 درجه سلسیوس ذوب می شود . قطعه  گالیم ذوب شده ، همچون قلب تپنده ، می تپد . 

قطعه کوچکی گالیم مذاب درون محلول سولفوریک اسید قرار گرفته است . یک رشته سیم آهنی نیز به این قطره نزدیک شده است . مشاهده می کنید که قطره در ابتدا شکل کروی به خود می گیرد و بلافاصله پس از برخورد به آهن ، به حالت آرامش می رسد و پهن می شود . این چرخه پشت سر هم تکرار می شود و شکل ضربان قلب به خود می گیرد .

مکانیسم واکنش چنین است :

اتم های سطحی گالیم در حضور سولفوریک اسید ، به گالیم سولفات تبدیل می شوند . گالیم سولفات کشش سطحی قطره گالیمی را افزایش می دهد و قطره گالیمی ، شکل کروی به خود می گیرد . سپس گالیم سولفات موجود در این قطره ، در برخورد با آهن ، از آهن الکترون می گیرد و کاهش می یابد و دوباره به گالیم فلزی مذاب تبدیل می شود . در اینصورت کشش سطحی قطره کم می شود و گالیم از حالت کروی به حالت پهن شده در می آید .

این وضعیت بارها و بارها ادامه می یابد و شکل ضربانی به خود می گیرد  .

زدودن سیاهی سطح نقره به روش الکتروشیمیایی

دوشنبه 06 ارديبهشت 1395

◽️ زدودن سیاهی سطح نقره به روش الکتروشیمیایی ◽️

 

نقره سیاه شده را درون محلول آبی جوش شیرین (سدیم هیدروژن کربنات)  ، بر روی یک ورقه آلومینیمی قرار دهید .

لایه سیاه رنگ روی نقره که همان نقره سولفید است ، مطابق واکنش شیمیایی زیر به سرعت زدوده می شود .

3 Ag2S(s) + 2 Al(s) → 6 Ag(s) + Al2S3(s)

 

دانستنی های جالب شیمی

سه شنبه 31 فروردين 1395

 ساختن موشک با استفاده از هیدروژن پری اکسید و نقره


برای این کار هیدروژن پری اکسید باید غلیظ شده باشد.(در حدود 90 درصد ) هیدروژن پری اکسید که در دارو خانه ها میفروشند غلظتش درحدود 3 در صد است.فرمول شیمیایی هیدروژن پری اکسید است.وقتی با نقره واکنش برقرار میکند نقره نقش کاتالیزور را بازی میکند.این واکنش اتم اضافه اکسیژن را ازاد کرده آب و گرمای زیادی تولید میکند.گرما اب را به بخار تبدیل کرده که این بخار میتواند با سرعت بالا از نازل موشک خارج کند.
برای ساخت موشک میتوانید از بطری نوشابه های خانواده خالی استفاده کنید به این صورت که در نوشابه را سوراخ کوچکی بکنید(نقش نازل موشک) و مواد را در ان ریخته و در ان را ببندید واکنش انجام شده و بخار با سرعت از سوراخ به بیرون زده و اگر بطری نوشابه را بروی زمین بخوابانید این موشک حرکت خواهد کرد

نمونه سوال کارشناسی ارشد شیمی نیم سال دوم 90-91

جمعه 15 دي 1391

جدیدترین نمونه سوالات کارشناسی ارشد شیمی

پایان ترم پیام نور- نیم سال دوم دوم 90-91

+

 

نمونه سوالات ادوار گذشته پیام نور کارشناسی ارشد

www.csq.ir

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

 

نکته:نمونه سوالات ارشد به صورت مجموعه ای از ترم های گذشته در ادامه همین مطلب...


ادامه مطلب

FPLC

جمعه 03 شهريور 1391

امروزه آنالیز مواد دارویی به کمک تکنیک کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) نه تنها یکی از روش های متداول پیشنهاد شده در فارماکوپه ها است بلکه در کلیه مراکز آموزشی و تحقیقاتی تهیه دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

از این رو است که دستگاه HPLC پرفروش ترین دستگاه به شرکت های دارویی می باشد. از سوی دیگر  خالص سازی به کمک تکنیک های کروماتوگرافی مایع نظیر کروماتوگرافی تهیه ای (Preparative HPLC) و کروماتوگرافی مایع پروتئینی سریع (Fast Protein Liquid Chromatography, FPLC) از روش های پرکاربرد برای خالص سازی مواد دارویی گرانقیمت و و پروتئین های فعال بیولوژیک است.

بصورتیکه هزینه کنفرانس های بین المللی در این زمینه نظیر SPICA را صنایع دارویی  بزرگ پرداخت می نمایند. در کنار این موضوع، ماده کایرال، یعنی بخش فعال یک مخلوط راسمیک، بیش از یک دهه است که تنها فرم مورد قبول برای ثبت دارو را تشکیل داده و یکی از پرکاربردترین تکنولوژی هایی است که گسترش ماده فعال دارویی را رقم می زند.فرم ناکایرال خاصیت درمان ندارد.

ادامه مطلب

مقدمه ای بر الکتروفورز

چهارشنبه 25 مرداد 1391

الکتروفورز اولین بار در سال 1937توسط یک شیمیدان سوئدی به نام تیسلیوس که بر روی پروتئین های سرم کار می کرد معرفی شد.

در آن زمان به این کار روش مرز متحرک گفته می شد.

در این روش مولکول ها ر اباید باردار کرد تا بر اساس میزان حرکتشان در یک میدان الکتریکی از هم جداشوند.در این صورت یون های مثبت به سمت الکترود منفی (کاتد) و یون های منفی به سمت الکترود مثبت (آند) مهاجرت می کنند.مولکول های بی بار هم بی حرکت باقی می مانند.بار بیشتر و اندازه کوچکتر منجر به مهاجرت سریع تر میشود.

ادامه مطلب

فاسد شدن دندان ها

دوشنبه 09 مرداد 1391

 

لعاب پوشش دهنده ی دندان حاوی هیدروکسید آپاتیت معدنی است که یک کلسیم هیدروکسی فسفات می باشد.این ماده ی معدنی کم محلول در اسید حل می شود زیرا

هم 4-PO و هم- OH با +H واکنش می دهند.

حالا تصور کنید که غذا خوردید به خصوص شیرینی  وحوصله ی مسواک زدن ندارید

ادامه مطلب

الكتروشيمي

پنجشنبه 22 تير 1391

سلام به همه

بعد از اينكه اومدم و بحث تحول رو بيان كردم حالا نوبت منه كه بيام و روي حرفم وايسم و

براتون بنويسم .

براي خوندن كار من و گروهم در شاخه الكتروشيمي به ادامه مطلب مراجعه كنيد.

ادامه مطلب

نرم افزار سوالات کارشناسی ارشد شیمی

پنجشنبه 28 ارديبهشت 1391

نرم افزار سوالات کارشناسی ارشد شیمی

در این نرم افزار ک مربوط به سه درس شیمی آلی، شیمی تجزیه و شیمی معدنی می باشد سوالات 7 سال گذشته کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی و آزاد به صورت موضوعی و همچنین سال آزمون دسته بندی شده است.

+همراه با پاسخ و برنامه برگزاری آزمون و با تصحیح و ارائه کارنامه.

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 

ادامه مطلب

پانکراس مصنوعی و باز هم شیمی

چهارشنبه 23 فروردين 1391

مطلبی در مورد پانکراس مصنوعی خوندم که از اختراع جدید دانشمندان درزمینه ی بیماران دیابتی بود.این ابداع باعث میشه این وسیله ی کوچک به مچ دست بیماران بسته بشه مثل ساعت و وقتی میزان انسولین خون کاهش پیدا کنه انسولین بصورت خودکار به فرد تزریق بشه      دیگه نیازی به خون گرفتن و تعیین میزان انسولین خون و تزریق نابهنگام نیست.

مطمئن ام شما رابطه ی این دستگاه با الکتروشیمی را درک کردید.

برای شرح این رابطه که از کتاب الکتروشیمی بارد براتون بیان میکنم به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه مطلب

مقایسه فرآیند الکترولیز در سلهای جیوه ای با سل های غشایی

جمعه 26 اسفند 1390
بنام یکتای مهربان
 

مقدمه
با پیداش فرآیندهای تولید سودسوزآور و گاز کلر به روش الکترولیز جیوه ایی و شناسایی اثرات زیانبار مصرف جیوه و مشکلات مربوط به آن چه به لحاظ زیست محیطی و چه از منظر اقتصادی، هم اکنون این فرآیند جیوه ایی یکی از معضلات و دغدغه های مهم پیش روی صنایع بالخصوص صنعت پتروشیمی شده است و کشورها در صدد حذف فرآیند جیوه ایی و استفاده از روش غشایی می باشند.

در فرآیند غشایی علاوه بر حذف استفاده از جیوه مزایای زیر را نیز در پی دارد:
- کاهش 25 الی 30 درصد انرژی (برق) مصرفی
- حذف آلودگی محصولات کلر – سودسوزآور و هیدروژن به جیوه
- کاهش تعمیرات سلها و ساعات کاهش تولید
- امکان افزایش ظرفیت تولید در شرایط مشابه نسبت به سلهای جیوه ایی
- افزایش طول عمر سلهای الکترولیز
- کاهش مساحت مورد نیاز جهت نصب سلها
- نیاز به نیروی انسانی کمتر


 


فرآیند های تولید گاز کلر:
صنعت کلر آلکالی جزو صنایعی محسوب می شود که هدف آن تولید گاز کلر و مواد قلیایی، هیدروکسید سدیم و یا هیدروکسید پتاسیم بوسیله الکترولیز محلهای نمکی است.
فناوری های اصلی بکار گرفته شده در این صنعت سلهای الکترولیز جیوه ای، دیافراگمی و غشایی است که عمدتاً از کلرید سدیم بعنوان خوراک استفاده می کنند.
فرآیند سل دیافراگمی و فرآیند سل جیوه ایی قدیمی تر و فرآیند سل غشایی تکنولوژی جدیدتری است.


 


فرآیند سل جیوه ایی:
فرآیند سلهای جیوه از سال 1892 در اروپا بکار گرفته شد.
در سل آب نمک خالص و اشباع شده حاوی تقربیاً 25 درصد وزنی کلرید سدیم از طریق یک کانال بلند که یک شیب افقی کاملاً ملایم دارد جریان می یابد. در انتهای این کانال فیلم نازکی از جیوه هم جهت با جریان آب نمک جریان می یابد در فضای بالا و نزدیک کاتد تجهیزات آند بصورت معلق قرار گرفته است.
جریان الکتریکی جریان یافته در سل آب نمک عبوری از فضای کم بین الکترودها را تجزیه کرده و گاز کلر را در آند و سدیم فلزی را در کاتد آزاد می کند- گاز کلر در بالای تجهیزات کلر جمع شده و به مرحله تخلیص هدایت می شود. سدیم فلزی آزاد شده در کاتد، به محض آژاد شدن در کاتد، با فلز جیوه تشکیل یک ملغمه می دهد- ملغمه مایع از سل الکترولیت به سمت راکتور جدا کننده که تجزیه کننده نامیده می شود هدایت شده و در آنجا در حضور کاتالیست گرافیت به منظور تشکیل گاز هیدروژن و هیدروکسید سدیم با آب واکنش می دهد- جیوه عاری از سدیم مجدداً به سل الکترولیز برگشته و مجدداً مصرف می شود.


 


فرآیند غشایی
در دهه 1970 توسعه غشاهای تبادل یونی فناوری جدیدی را برای تولید گاز کلر مهیا نمود اولین غشاهای تبادل یونی در آغاز دهه 1970 توسط شرکت Nafion) DU Pont) و بدنبال آن Asahi Glass (Flemino) توسعه یافتند- در این فرآیند آند و کاتد توسط یک غشاء هدایت کننده یون و غیر قابل نفوذ توسط آب از یکدیگر جدا شده اند – محلول آب نمک از بخش آند عبور کرده و یون های کلرید به گاز کلر اکسیده میشود.
یونهای سدیم به سمت کاتد که در آن محلول سود جریان دارد هدایت می شود آب بدون املاح اضافه شده به جریان کاتولیت هیدرولیز شده و گاز هیدروژن و یونهای هیدروکسید آزاد می کند. یونهای هیدروکسید و سدیم با هم ترکیب شده تا سود تولید کنند که غلظت آن بوسیله گردش جریان سود قبل از تخلیه شدن از سل معمولاً بین 32 تا 35 درصد نگه داشته می شود.
غشاء موجود از مهاجرت یونهای کلرید از آند به کاتد جلوگیری می نماید جنس کاتد بکار رفته در سلهای غشایی معمولاً فولاد ضد زنگ و یا نیکل است.
کاتدها اغلب با کاتالیستی پوشش داده می شوند که پایدارتر از جنس پایه بوده و باعث افزایش سطح تماس و کاهش ولتاژ اضافی می شود مواد پوشش دهنده عبارتند از مخلوط Ni-S , AL-Ni , Ni-Nio و یا مخلوط فلزات گروه نیکل و پلاتین. آندهای مصرفی نیز فلزی هستند غشاهای بکار رفته در صنعت کلر آلکالی معمولاً از پلیمرهای پرفلورینه ساخته می شوند برای تقویت قدرت مکانیکی غشا معمولاً با الیاف PTFE تقویت میشوند همچنین غشاء هنگامی که در معرض گاز کلر در یک سمت و محلول سود در طرف دیگر قرار می گیرد باید کاملاً پایدار باشد- عمر اقتصادی غشاهای کلر آلکالی تقریباً سه سال بوده اما بین 2 تا 5 سال متغیر است.
از مزایای سلهای غشایی تولید محلول سود با خلوص بالا و مصرف برق کمتر نسبت به سایر فرآیندها است بعلاوه فرآیند غشایی از مواد سمی با حجم بالا مانند آزبست و جیوه استفاده نمی کند.

 

خلاصه درس شیمی تجزیه دستگاهی

یکشنبه 25 دي 1390


دانلود خلاصه درس شیمی تجزیه دستگاهی

 کتاب شیمی تجزیه دستگاهی پیام نور

خلاصه شیمی آلی 2

بسیار جامع، کامل،مفید در 30 صفحه .

خلاصه شده از روی پاورپوینت هیئت علمی دانشگاه پیام نور.

(پیشنهاد میکنم از دستش ندید!)

شما هم می توانید خلاصه های خود را برای ما ارسال کنید

تا دوستان خودتون از اون استفاده کنند.

دانلود در ادامه مطلب

ادامه مطلب