شیمی پیام نور
کاملترین سایت شیمی کاربردی پیام نور شامل کلیه ی نمونه سوال های پایان ترم پیام نور، گزارش کارهای شیمی، خلاصه دروس و کتب و پاورپوینت های آمو

شیمی دوم دبیرستان سال 1341

یکشنبه 09 مهر 1391

                        

شیمی دوم دبیرستان سال 1341

     

گاهی اوقات دیدن کتابهای درسی قدیمی می تواند خیلی جالب باشد.مخصوصا اگر مربوط به شیمی و برای 50 سال پیش باشد،

اگر می خواهید کتاب شیمی سال دوم دبیرستان ( سال 1341)  را در قالب فایل PDF و به حجم 1/7 مگابایت ببینید به نشانی زیر مراجعه کنید.

                                                                                                  

http://s3.picofile.com/file/7514464187/shimi_1341.pdf.html

 

                     

رنگرزی

سه شنبه 24 مرداد 1391

                                                                    رنگرزی

                                         قسمت اول : علوم الیاف

 

                                            

 

رنگرزی یکی از زیباترین و کهن ترین هنرها و صنایع می باشد ،دانشجویان رشته  مهندسی نساجی ( گرایش شیمی نساجی ) علاوه بر مطالعه دروس پایه شیمی ،دروس علوم الیاف ، رنگرزی  ، و تکمیل انواع کالای نساجی را نیز می آموزند (از این به بعد، هر جا که صحبت از رنگرزی کالای نساجی می شود منظور رنگرزی به  صورت الیاف یا نخ یا پارچه است ). در این پست سعی می گردد چکیده ای از درس علوم الیاف خدمتتان ارائه شود و انشاالله ادامه آن و همچنین شیوه های رنگرزی در پست های بعدی خواهد آمد.( به ادامه مطلب مراجعه نمایید )

ادامه مطلب

شیمیدان جنجالی درگذشت

چهارشنبه 18 مرداد 1391

                                        شیمیدان جنجالی انگلیس در گذشت

 

 

«مارتين فليشمان» شيميدان مشهور و جنجالي انگليس كه مدت ها از بيماري پاركينسون رنج مي برد، در سن 85 سالگي درگذشت.

به گزارش ايسنا، «مارتين فليشمان» در سال 1938 پس از اشغال چك و اسلواكي توسط نيروهاي نازي به انگليس مهاجرت كرد و در سال 1967 به عضويت دپارتمان شيمي دانشگاه ساوت هامپتون در آمد.

«فليشمان» به همراه همكارش «استنلي پونز» از دانشگاه يوتا در سال 1989 ميلادي خبر كشف «گداخت سرد» (cold fusion) در دماي اتاق را اعلام كردند. اين دستاورد به معناي دست يابي به انرژي حرارتي از طريق واكنش ميان آب سنگين و پالاديوم و ايجاد يك منبع انرژي ارزان قيمت و تجديد پذير بود.

تصور انجام اين آزمايش چيزي شبيه انفجار يك بمب هيدروژني درون يك ليوان آب بود.

كنفرانس خبري پيش از تأييد رسمي نتايج آزمايش انجام شد و محققان سراسر جهان به تكرار اين آزمايش پرداختند، اما پس از گذشت چند هفته اعتبار اين آزمايش به طور كلي زير سوال رفت و وزارت انرژي انگليس با تشكيل جلسه اضطراري نتايج را رد كرد و دو محقق طرح مجبور به مهاجرت به فرانسه شدند.

اين دو محقق همواره از نتايج تحقيقات خود دفاع كردند و «فليشمان» پس از بازنشستگي از دانشگاه به تحقيقات خود با دوست و همكار قديمي‌اش «پونز» ادامه داد.
                 منبع : تابناک

انفجار در آزمایشگاه شیمی

یکشنبه 01 مرداد 1391

                        انفجار در آزمایشگاه شیمی دانشگاه بو علی سینا

 

حوالی ساعت 12 و 40 دقیقه ظهر امروز یکشنبه اول مردادماه، صدای انفجار در آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی دانشگاه بوعلی سینا در راهروهای دانشکده علوم طنین انداز شد که با جیغ و گریه تعدادی از دانشجویان همراه بود.

به گزارش ایسنا ، در حالی که تعدادی از دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در حال انجام آزمایش در آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی دانشگاه بوعلی سینا بودند، انفجار رخ داد.

به موجب اين انفجار یکی از دانشجویان دختر از ناحیه چشم آسیب دیده، چند دختر دانشجوی دیگر نیز از ناحیه صورت و دست آسیب دیدند. یکی از دانشجویان پسر نیز در حالی که ساعدش غرق در خون بود سعی در کمک به همکلاسی‌های خود داشت.

بر اساس اين گزارش، تعدادی از کارکنان دانشگاه کمک‌های اولیه را به مصدومان ارائه کردند و دانشجویان مصدوم خود را به در اصلی دانشگاه رسانده و تا رسیدن اورژانس روی زمین نشسته بودند تا این‌که 9 دقیقه پس از تماس، اورژانس در محل حاضر شد.

یکی از دانشجویان شیمی در توضیح این حادثه گفت: در ظرفی شیشه ای که محتوی ضایعات بوده آزمایشی در حال انجام بود که به علت تولید گرمای زیاد و نبود امکانات خنک کننده انفجار رخ داد.

این دانشجو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیان کرد: در این آزمایشگاه باید از عینک استفاده شود که متاسفانه دانشجویان باید خودشان عینک تهیه کنند.

وی هم‌چنین از عدم رعایت ظرفیت تعریف شده برای حضور دانشجویان در آزمایشگاه گلایه کرد.

گفتنی است؛ پیگیری ایسنا نشان داد دختر دانشجویی که از ناحیه چشم آسیب دیده بود پس از انتقال به بيمارستان فورا به اتاق عمل منتقل شد.

                                                                                                                               منبع : ایسنا

 

آموزش های فنی و حرفه ای

یکشنبه 21 خرداد 1391

به این خبر دقت کنید :

                                    "تعداد بیکاران دارای لیسانس 10 برابر بیکاران زیر دیپلم است"

 

 خبر وحشتناکی بود که چندی پیش توسط وزیر محترم تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اعلام گردید. این خبر زنگ هشداری به ما نیز می باشد .حالا باید چکار کنیم ؟ آیا باید خود را به تقدیر بسپاریم ؟ من راه حل بهتری پیشنهاد می کنم و آن هم  فن آموزی در کارگاه های فنی و حرفه ای است ، با امکاناتی بی نظیر و بطور رایگان.   تحصیل در آموزشگاههای فنی و حرفه ای دارای مزایای زیر است:

1- مدرک فنی و حرفه ای  دارای اعتباری بین المللی است، و مدرک آن در همه کشور های جهان  معتبراست.

2- مطمئنا در گزینش های استخدام ، افراد دارای مدرک فنی و حرفه ای اولویت دارند.

3- دولتی بودن آموزشگاه های فنی حرفه ای باعث شده این آموزشگاه ها از نظر امکانات بسیار غنی باشند و با سخت گیریهای هدفمندی که درحین آموزش می شود ، آموزش ها در سطح کیفی مطلوبی هستند .

برای آشنایی بهتر با این دوره ها به لینک های زیر که حاوی دفترچه ثبت نام و  رشته های موجود در استان قم و استان اصفهان ( که شامل کاشان و توابع هم هست ) مراجعه نمایید.

 

 

 

http://s3.picofile.com/file/7401802682/qom.pdf.html

http://s3.picofile.com/file/7404915799/ISFAHAN.pdf.html

ثبت تصویر اتم در مولکول

شنبه 23 ارديبهشت 1391

     

                                                ثبت تصویر اتم در مولکول

                               

                             

 

محققان دانشگاه ايالتي اوهايو براي اولين بار موفق به ثبت تصوير حركت اتم در مولكول شدند. اين تصاوير توسط يك دوربين فوق‌سريع به ثبت رسيده است و ارتعاش 2 اتم درون مولكول را نمايش مي‌دهد. جالب است بدانيد از انرژي الكترون خود مولكول براي نوراني‌كردن حركت مولكول استفاده شده است يعني در اين فرآيند انرژي مولكول نقش فلش دوربين را ايفا مي‌كند. محققان در اين آزمايش از پالس‌هاي ليزر فوق‌سريع براي ضربه به الكتروني كه خارج از اربيتال طبيعي خود در مولكول قرار دارد استفاده كرده‌اند، سپس اين الكترون تحريك‌‌شده به سمت مولكول بازمي‌گردد و از سطح آن پراكنده مي‌شود و عملكردي شبيه به فلش دارد.                    منبع: nature

آموزش آنلاین تقارن

چهارشنبه 13 ارديبهشت 1391

 آموزش آنلاین تقارن

 

باسلام

اگر بحث تقارن شیمی معدنی 1 خیلی درگیرتان کرده ، اگر نمی توانید  مولکولها یا صفحات و محورهای  تقارن آن را  تجسم کنید و اگر می خواهید به بهترین شیوه ، محور چرخش مرکب ( محور انعکاس چرخش) و گروه های نقطه ای را یاد بگیرید و به طور جالبی مولکول را در حالی که می چرخد  به صورت آنلاین (حتی با اینترنت کم سرعت) مشاهده کنید به وبسایت زیر مراجعه کنید:

http://symmetry.otterbein.edu/gallery/index.html

البته در نظر داشته باشید قبلا باید برنامه جاوا (Java)   روی  سیستم تان نصب شده باشد اگر این برنامه را ندارید جهت دانلود (به حجم 11 مگابایت ) و نصب به آدرس زیر مراجعه کنید:

http://java.com/en/download/index.jsp

كوچكترين واحد جرم اتمي اندازه‌ گيری شد

سه شنبه 15 فروردين 1391

                                           كوچكترين واحد جرم اتمي اندازه‌ گيری شد

 

محققان مؤسسه نانوفناوري كاتالان اسپانيا با استفاده از نانو لوله‌هاي كوتاه موفق به اندازه‌گيري اتم در كوچكترين واحد جرم شده‌اند. در اندازه‌گيري زيراتمي كوچكترين واحد سنجش «يوكتوگرم» نام داشته كه يك سپتیلیون يك گرم است.

نانولوله‌ها با لرزش در فركانسهاي مختلف بسته به جرم ذرات و مولكولهاي روي آنها به اندازه‌گيري كوچكترين وزنها مي‌پردازند. تا كنون ميزان 100 يوكتوگرم يا يك دهم زپتوگرم به عنوان كوچكترين ميزان جرم اندازه‌گيري شده توسط حساس‌ترين حسگرها به شمار مي‌رفت.

محققان اسپانيايي با استفاده از نانولوله‌هاي كوتاه كه از وضوح بالا و قابليت كاركرد در دماهاي بسيار پايين براي سنجش برخوردار بوده، استفاده كردند. اگرچه تجهيزات اندازه‌گيري براي كاهش اختلال توسط ديگر اتمها در خلاء قرار داده شده بود، اين محققان تمام اتمهاي اضافه را با بالا بردن حرارت در لوله‌ها براي باز كردن پيوندهاي ميان اتمها حذف كردند.

اين حسگر سپس توانست وزن يك اتم زنون را به نزديكترين يوكتوگرم يا ميلياردها ميليارد ميليونيوم يك گرم بسنجد. اين اولين مقياس با قابليت شناسايي يك پروتون بوده كه از وزن 1.7 يوكتوگرم برخوردار است.

محققان اميدوارند بتوانند از اين مقياسها در تشخيص عناصر مختلف در نمونه‌هاي شيميايي كه تنها چند پروتون با هم تفاوت دارند، استفاده كنند. همچنين مي‌توان از اين مقياسها در تشخيص شرايط سلامتي با شناسايي تفاوتهاي مقياس پروتوني در توده‌هاي مولكولي نشانگر بيماري استفاده كرد.

 منبع : ایسنا