loading...
شیمی پیام نور
آخرین ارسال های انجمن

FPLC

کوثر تمیمی زاده بازدید : 2817 جمعه 03 شهریور 1391 نظرات (6)

امروزه آنالیز مواد دارویی به کمک تکنیک کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) نه تنها یکی از روش های متداول پیشنهاد شده در فارماکوپه ها است بلکه در کلیه مراکز آموزشی و تحقیقاتی تهیه دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

از این رو است که دستگاه HPLC پرفروش ترین دستگاه به شرکت های دارویی می باشد. از سوی دیگر  خالص سازی به کمک تکنیک های کروماتوگرافی مایع نظیر کروماتوگرافی تهیه ای (Preparative HPLC) و کروماتوگرافی مایع پروتئینی سریع (Fast Protein Liquid Chromatography, FPLC) از روش های پرکاربرد برای خالص سازی مواد دارویی گرانقیمت و و پروتئین های فعال بیولوژیک است.

بصورتیکه هزینه کنفرانس های بین المللی در این زمینه نظیر SPICA را صنایع دارویی  بزرگ پرداخت می نمایند. در کنار این موضوع، ماده کایرال، یعنی بخش فعال یک مخلوط راسمیک، بیش از یک دهه است که تنها فرم مورد قبول برای ثبت دارو را تشکیل داده و یکی از پرکاربردترین تکنولوژی هایی است که گسترش ماده فعال دارویی را رقم می زند.فرم ناکایرال خاصیت درمان ندارد.

کوثر تمیمی زاده بازدید : 2558 پنجشنبه 26 مرداد 1391 نظرات (3)
شیمی نقش بسیار مهمی در حفظ آثار فرهنگی و هنری باقیمانده از دوره های باستان دارد. برای حفظ این آثار ، باید قدمت آنها را بدانیم. یکی از روشهای شیمی در تعیین سن این آثار ، کربن 14 است. تصویر

تاریخچه استفاده از ایزوتوپ کربن 14

از چهار دهه پیش تاکنون ، روش سالیابی کربن 14 تنها روشی است که با آن ، سن نمونه‌های کربن‌دار ، تخمین زده می‌شود.

هدف آزمایشگاههای کربن 14

هدف این آزمایشگاهها ، سالیابی تعیین میزان کربن 14 نمونه موردنظر است که در نهایت ، این مقدار کربن به یک سن از آن اثر تاریخی ، ترجمه می‌شود
کوثر تمیمی زاده بازدید : 2209 چهارشنبه 25 مرداد 1391 نظرات (2)

الکتروفورز اولین بار در سال 1937توسط یک شیمیدان سوئدی به نام تیسلیوس که بر روی پروتئین های سرم کار می کرد معرفی شد.

در آن زمان به این کار روش مرز متحرک گفته می شد.

در این روش مولکول ها ر اباید باردار کرد تا بر اساس میزان حرکتشان در یک میدان الکتریکی از هم جداشوند.در این صورت یون های مثبت به سمت الکترود منفی (کاتد) و یون های منفی به سمت الکترود مثبت (آند) مهاجرت می کنند.مولکول های بی بار هم بی حرکت باقی می مانند.بار بیشتر و اندازه کوچکتر منجر به مهاجرت سریع تر میشود.

کوثر تمیمی زاده بازدید : 1823 دوشنبه 09 مرداد 1391 نظرات (2)

 

لعاب پوشش دهنده ی دندان حاوی هیدروکسید آپاتیت معدنی است که یک کلسیم هیدروکسی فسفات می باشد.این ماده ی معدنی کم محلول در اسید حل می شود زیرا

هم 4-PO و هم- OH با +H واکنش می دهند.

حالا تصور کنید که غذا خوردید به خصوص شیرینی  وحوصله ی مسواک زدن ندارید

کوثر تمیمی زاده بازدید : 6802 چهارشنبه 31 خرداد 1391 نظرات (34)

معمای اعداد انتخابی دو برادر

پدري از دو پسر تيزهوش خود مي­خواهد که هر کدام يک عدد انتخاب نمايند و بدون آن­که ديگري متوجه شود، عدد خود را به او بگويند. پدر بعد از شنيدن اعداد مي­گويد: "حاصلضرب دو عددي که آنها انتخاب کرده­اند، 8 يا 16 مي­باشد."

  1. سپس از پسر بزرگتر سئوال مي­کند: " آيا ميداني عددي که برادرت انتخاب کرده است چند مي­باشد؟" پسر بزرگ پاسخ می­دهد: " نمي­دانم! "
  2. پدر از پسر کوچکتر همين سئوال را مي­پرسد. پسرکوچک پاسخ می­دهد : " نمي­دانم! "
  3. پدر از پسر بزرگ مجدداً همين سئوال را مي­پرسد. پسر بزرگ باز هم پاسخ می­دهد: " نمي­دانم! "
  4. پدر از پسر کوچک مجدداً همين سئوال را مي­پرسد. پسرکوچک اين بار هم پاسخ می­دهد : " نمي­دانم! "
  5. پدر برای بار سوم از پسر بزرگ سئوال می­کند که "آيا عدد انتخابی برادرت را می­دانی؟" . اين بار پسر بزرگ در کمال تعجب جواب می­دهد: " بله مي­دانم! "

شما مي­دانيد عدد انتخابی پسر کوچک چند است؟

برگرفته از کتاب استعداد تحصیلی

کوثر تمیمی زاده بازدید : 2029 پنجشنبه 21 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

بسیاری از فروشگاه ها درهایی دارند که به طور خودکار باز و بسته می شوند. بعضی از این درها با دستگاهی کار می کنند که عملکرد آن بستگی به نور دارد. در یک طرف جلوی در، منبعی از نور است. مقابل این منبع ، یک اشکار ساز نور است. وقتی باریکه ای از نور روی اشکار ساز می افتد سبب می شود که از ماده درون آشکارساز الکترونهایی خارج شوند و جریان الکتریکی در مدار برقرار گردد. گسیل الکترون ها بر اثر نور را، اثر فوتوالکتریک می نامند. وقتی شما به طرف در می روید و بین منبع نور و آشکارساز قرار می گیرید ، باریکه نور قطع می شود و گسیل الکترون از اشکارساز متوقف شده ، جریان الکتریکی قطع می گردد. با قطع جریان الکتریکی، مکانیسمی به کار می افتد که در را باز می کند.

 

کوثر تمیمی زاده بازدید : 1671 چهارشنبه 23 فروردین 1391 نظرات (4)

مطلبی در مورد پانکراس مصنوعی خوندم که از اختراع جدید دانشمندان درزمینه ی بیماران دیابتی بود.این ابداع باعث میشه این وسیله ی کوچک به مچ دست بیماران بسته بشه مثل ساعت و وقتی میزان انسولین خون کاهش پیدا کنه انسولین بصورت خودکار به فرد تزریق بشه      دیگه نیازی به خون گرفتن و تعیین میزان انسولین خون و تزریق نابهنگام نیست.

مطمئن ام شما رابطه ی این دستگاه با الکتروشیمی را درک کردید.

برای شرح این رابطه که از کتاب الکتروشیمی بارد براتون بیان میکنم به ادامه مطلب مراجعه کنید.

کوثر تمیمی زاده بازدید : 1851 جمعه 19 اسفند 1390 نظرات (0)

شما می توانید با استفاده از مواد معمولی که در هر خانه ای پیدا می شود وهمچنین عصاره میوه و یاگل وبرگ گیاهان، شناساگر خانگی درست کنید .
 
 
برای آشنایی با برخی از شناساگرهای گیاهی به ادامه مطلب
مراجعه کنید.
 
در ضمن دیروز مطلبی رو خوندم که جالب بود ولی ببخشید که در ارتباط با این پست نیست:
 
نقطه ی جوش همان نقطه ایست که همه چیز کم کم
بخار می شود،محو می شود،کم رنگ می شود،
آدمها را به نقطه ی جوش نرسانیم!!! 
کوثر تمیمی زاده بازدید : 1665 جمعه 12 اسفند 1390 نظرات (2)

 از بحران نفتی دهه ۱۹۷۰ میلادی که شک بزرگی را بر اقتصادهای پویای آن زمان برجای گذاشت تاکنون، بشر پیشرفت کرده و به دور از چاه های نفت دائماً به دنبال سوختی غیر فسیلی بوده تا بتواند آن را به راحتی تهیه کرده و جایگزین نماید. در این مسیر استفاده از الکتریسیته، سوخت های گیاهی و زیستی و انواع تکنیک ها به کار گرفته شده اند. اما به تازگی متخصصان چشم بادامی راهی نوین یافته اند، استفاده از جلبک های خوراکی به جای سوخت های فسیلی!

جلبک دریایی

چند سالی است که استفاده از سوخت های زیستی به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی مطرح شده است. اما دشواری تولید در کنار هزینه بالا باعث شده تا این گزینه نتواند برای دراز مدت مورد استقبال دولتمردان قرار گیرد.

حال، کارشناسان لابراتوآر معماری زیستی از شرق دور انتخاب تازه ای را پیش روی جهانیان قرار داده اند. استفاده از جلبک های خوراکی دریایی برای تولید سوخت زیستی. از آنجایی که این جلبک ها در زیر سطح آب به صورت خودرو رشد می کنند، هیچ نیازی به روند کاشت و داشت و برداشت نداشته و هیچ لزومی به استفاده از کودهای شیمیایی، آفت کش یا حتی آبیاری و نیروی انسانی برای رسیدگی ندارند!

تنها کافی است تا از علم و دانش شیمی کمک گرفته و از این جلبک های بی زبان اتانول برداشت کنیم. متاسفانه، دشواری کار در همین جاست، چرا که قند موجود در ساختارهای این گیاه دریایی بسیار مرموز و عجیب است. و از آنجایی که هیچ میکروب صنعتی وجود ندارد تا قادر به شکستن ترکیبات قندی و تبدیل آن به مواد اولیه برای تولید سوخت باشد، کار گره خورده است.

با این وجود نتیجه همکاری متخصصان شرق و غرب باعث شده تا نهایتاً در آزمایشگاه های دانشگاه جرج واشنگتن در سیاتل واقع در ایالات متحده، دانشمندان میکروب صنعتی پرورش دهند که قادر به هضم قند و تولید اتانول از این جلبک های دوست داشتنی باشد.

این باکتری که اشرشیا کولی (Escherichia coli) نام دارد، می تواند در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد قند طبیعی موجود در گیاه جلبک را شکسته تا ما بتوانیم از ماحصل کار، سوخت بگیریم. یکی از مهمترین مزیت های این باکتری، کارکرد آن در دمای محیط است. بدین ترتیب نیاز نیست تا هزینه ای جداگانه برای ایجاد محیط مناسب این باکتری صرف شود.

جالب تر از این روند خارق العاده شیمیایی که از دریا به پمپ های سوخت ختم خواهد شد، آمار و ارقام تحلیلی مجله ساینتیفیک امریکن (Scientific American) است. به نقل از این نشریه علمی تنها در ایالات متحده می توان در کمتر از یک درصد آب های سرزمینی، بیش از یک درصد سوخت مورد نیاز خودروی شهروندان امریکایی را تامین نمود.

خوب این بدان معنی نیست که همین فردا جلبک ها از باک خودروی شما سر در می آورند، اما جذابیت این آمار و ارقام می تواند سیاستمداران و قانونگذاران را ترغیب نماید تا نگاه نافذتری به این جلبک های چشم و گوش بسته داشته باشند!

کوثر تمیمی زاده بازدید : 2253 پنجشنبه 13 بهمن 1390 نظرات (1)

هیدروژن با این كه وجوه مشتركی با بعضی از گروه ها  داشت نتوانست در هیچ یك از گروه‌های جدولی تناوبی اجازه‌ی اقامت كسب كند. ابتدا به سراغ قلیایی‌ها رفت   و با آن‌ها اظهار قومیّت كرد. قلیایی‌ها چون او را مانند خود پوشیده در اوربیتال  دیدند و به خصوص  شنیده بودند گاه او را با عنوان كاتیون نام می‌برند وی را در گروه خود پذیرفتند. حتی لیتیم اتاق فوقانی را به او اختصاص داد. امّا بعد حركاتی از هیدروژن سر زد كه باعث گفتگوها و ایجاد شك و تردیدها گردید...........

بقیه ی داستان در ادامه مطلب.......

کوثر تمیمی زاده بازدید : 2569 چهارشنبه 05 بهمن 1390 نظرات (1)

آتش در کف دست

شعبده‌باز در حضور مردم مايعي را در گودي دستش مي‌ريزد. و بي‌آنكه به آن كبريت بزند، شعله آتش در كف دستش زبانه مي‌كشد. او در جلو سن قدم مي‌زند، و بدون احساس ناراحتي با تماشاگران صحبت مي‌كند، تا مايع تمام شود، و شعله فروكش كند. سپس دستش را با يك دستمال پاك مي‌كند، و به ادامه برنامه‌اش مي‌پردازد. چگونه اين كار ممكن است؟

در اينجا شعبده‌باز از علم شيمي استفاده مي‌كند، و هرگز از چشم‌بندي و مهارت دست، و وارونه جلوه‌دادن حقايق بهره نمي‌برد. شما نيز اگر علاقمند به اين گونه نمايشات علمي هستيد، كافي است كه ابتدا 12 میلی لیتر سولفيدكربن و 8 میلی لیتر تتراكلريدكربن تهيه كنيد. ابتدا آنها را خوب با هم مخلوط كنيد. سپس بدون اينكه كسي متوجه شود، دست خود را روي بخاري نيم‌گرم، و يا آجري كه روي اجاق برقي قرار دارد – و نظاير آن – گرم كنيد، و آنگاه مخلوط را در گودي دست خود بريزيد، در مدتي خيلي كوتاه مايع شروع به شعله كشيدن مي‌كند، البته اين سوختن با بوي خيلي زننده همراه نيست، و حتي مي‌توان در داخل ساختمان نيز به اجراي آن اقدام كرد.

 

يادآوري مي‌كنيم، در صورتي كه موقعيت مناسب نباشد، تا شما قبلاً دستتان را تا آن حد گرم كنيد، مي‌توانيد مايع دست خود را به كمك يك لوله شيشه‌اي مشتعل سازيد. يعني لوله شيشه‌اي را مدت كوتاهي روي شعله اجاق گاز بگيريد و داخل مايع قرار دهيد. اگر مواد تازه و مؤثر باشند، اين روشها براي مشتعل كردن آن كافي خواهد بود. در غير اينصورت كبريت بكشيد، و به فاصله كمي از آن نگه داريد، مايع شعله‌ور خواهد شد، اما دست شما آن‌قدر گرم نمي‌شود، كه غيرقابل تحمل باشد.

کوثر تمیمی زاده بازدید : 1838 سه شنبه 27 دی 1390 نظرات (1)

تعریف شاخه های مختلف شیمی:

شیمی فیزیک: تلاش مذبوحانه برای به کار بردن عبارت y=mx+b در مورد هر پدیده ای در جهان
شیمی آلی: تلاش برای تبدیل ترکیبات بدبو به مقاله های تروتمیز در مجله ها
شیمی معدنی: تلاش برای مفید نشون دادن چیزهایی که بعد از استفاده ی شیمی دانان آلی و تجزیه از جدول تناوبی باقی می مونه
مهندسی شیمی: تلاش برای پول درآوردن از کارهایی که شیمی دانان آلی، معدنی و تجزیه صرفا برای تفریح انجام میدن
 ...............................................................................................................................
به نظرتون شیمی تجزیه رو چی تعریف کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟
البته فکر کنم تعریف داریم تا تعریف مثلا: 
شیمی تجزیه پیام نور قم= تلاش برای یافتن یک آزمایشگاه تحقیقاتی و برگه انتخاب استاد راهنما
کوثر تمیمی زاده بازدید : 1953 سه شنبه 27 دی 1390 نظرات (3)

منابع پیشنهادی برای کنکور ارشد که معمولا بچه های ارشد قبول شده دانشگاهمون اونا رو خونده بودن و  اگر کسی خوب بخونه رتبه عالی میاره در ضمن با این منابع رتبه ۳۶ و ۵۸ و ۹۷ از بچه های کلاس ما بودن (دوران لیسانس در دانشگاه کاشان)البته همش می خوندن

معدنی:پردازش (خلاصه دروس)خیلی خیلی توصیه شده

شیمی فیزیک(راهیان ارشد)

تجزیه(پردازش + اسکوک )

آلی (جزوه دکتر اسلامی دانشگاه تهران که دست نویس بود) البته یکی از بچه های گرایش آلی موریسون با سوالات پردازش رو حل کرده بود ۷۰ درصد زده بود. و ذکر می کرد که آلی همش باید تکرار بشه.

زبان عمومی توصیه می کنم لغات ۵۰۴ واژه کافیه

زبان تخصصی هنوز به رفرنس مناسب دست پیدا نکردیم اما من مدرسان شریف خوندم ۵۴ درصد زدم.

امیدوارم که همه ی دوستانی که قصد ادامه تحصیل دارن با اراده و جدیت درس بخونن و قبول بشن.

 

درباره ما
Profile Pic
وب سایت دانشجویان شیمی دانشگاه پیام نور قم زیر نظر انجمن علمی تخصصی شیمی تاسیس:1386 www.csq.ir@gmail.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 461
  • کل نظرات : 1150
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 8480
  • آی پی امروز : 185
  • آی پی دیروز : 239
  • بازدید امروز : 647
  • باردید دیروز : 663
  • گوگل امروز : 30
  • گوگل دیروز : 36
  • بازدید هفته : 4,424
  • بازدید ماه : 7,048
  • بازدید سال : 166,722
  • بازدید کلی : 5,314,214