loading...
شیمی پیام نور
آخرین ارسال های انجمن
محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 21559 شنبه 26 آبان 1397 نظرات (1)

سلام دوستان

این سایت مدتی هست که فعالیت ندارد.

دوستانی که تمایل به همکاری دارند میتونن با بنده در تماس باشند.

فعالیت در سایت به صورت داوطلبانه و خیرخواهانه هست.

اگر دوستان برنامه ای برای فروش جزوه ای داشته باشند باهاشون همکاری می شود و کل مبلغ به حساب خودشون می رود.

در صورت فعالیت می شود گواهی فعالیت از دانشکده شیمی براشون تهیه کنم.

موفق باشید.

جهت ارتباط با بنده میتوانید آیدی زیر را در هر برنامه ای(تلگرام، اینستاگرامو...) جستجو کنید.

@mmoeine

با احترام

محمد معین ابراهیم زاده قمی

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2603 سه شنبه 11 خرداد 1395 نظرات (1)

باسلام. شما پژوهشگران محترم می توانید برای دریافت اطلاعات مواد خاص و موضوعات خود از

 

 

SCiFinder و با هزینه ی هر عنوان ۱۰ هزارتومان برای هر ماده اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایید.

اطلاعات کامل در وب سایت خود انجمن شیمی آمریکا قرار داده شده است.

سفارشات خود را به ایمیل mmoeine@gmail.com ارسال فرمایید.

سحر سلطانی بازدید : 2342 جمعه 31 اردیبهشت 1395 نظرات (1)

 آلکنها

 


در بسیاری از هیدروکربنها دو اتم هیدروژن کمتر از آلکان های هم کربن خود دارند.این هیدروکربنها آلکن ها نام دارند.فرمول همگانی آلکنها CnH2 و n تعداد اتم های کربن است.ا
اتیلن:گازی بی رنگ با بویی ملایم و مطبوع است به مقدار کمی در آب حل می شود.به عنوان هوشبر کاربرد دارد .
اتیلن هیدروکربن بسیار ارزنده ای است.به مقدار کمی در گیاهان وجود دارد
در فرایند رسیدن میوه ها دخالت دارد.افزایش غلظت آن باعث افزایش سرعت میوه ها می شود از این خاصیت در تجارت موز استفاده می شود.این میوه را نارس می چینند (زیرا میوه نارس کمتر از میوه رسیده آسیب می بیند)در محل مصرف آنها را در مجاورت استیلن قرار می دهند و رنگ آنها هم زرد می شود.و در ظاهر تفاوتی با موز های طبیعی ندارند

سحر سلطانی بازدید : 2347 یکشنبه 19 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

♥️ قلب تپنده گالیم ♥️

 

گالیم فلزی است که در دمای اتاق جامد است اما در دمای 29 درجه سلسیوس ذوب می شود . قطعه  گالیم ذوب شده ، همچون قلب تپنده ، می تپد . 

قطعه کوچکی گالیم مذاب درون محلول سولفوریک اسید قرار گرفته است . یک رشته سیم آهنی نیز به این قطره نزدیک شده است . مشاهده می کنید که قطره در ابتدا شکل کروی به خود می گیرد و بلافاصله پس از برخورد به آهن ، به حالت آرامش می رسد و پهن می شود . این چرخه پشت سر هم تکرار می شود و شکل ضربان قلب به خود می گیرد .

مکانیسم واکنش چنین است :

اتم های سطحی گالیم در حضور سولفوریک اسید ، به گالیم سولفات تبدیل می شوند . گالیم سولفات کشش سطحی قطره گالیمی را افزایش می دهد و قطره گالیمی ، شکل کروی به خود می گیرد . سپس گالیم سولفات موجود در این قطره ، در برخورد با آهن ، از آهن الکترون می گیرد و کاهش می یابد و دوباره به گالیم فلزی مذاب تبدیل می شود . در اینصورت کشش سطحی قطره کم می شود و گالیم از حالت کروی به حالت پهن شده در می آید .

این وضعیت بارها و بارها ادامه می یابد و شکل ضربانی به خود می گیرد  .

سحر سلطانی بازدید : 2210 سه شنبه 14 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

علت جرقه زنی در سنگ چخماخ چیست؟


سنگ چخماخ با نام flint معروف می باشد، تیره رنگ می باشد و در شاخه کوارتزها قرار می گیرد Flint نوع کوارتز آلفا می باشد که تا دمای 573 درجه سانتیگراد پایداری دارد و به صورت گرهکهایی در گچ و سنگ آهک یافت می شود .از سنگهای حاوی سیلیس SiO2 که عموماً منشاء رسوبی دارند می باشد. ‌این سنگها یک پارچه بوده که به علت نقص ساختمانی در برخورد با یکدیگر جرقه زده و O-3 آزاد می نماید این سنگ بانام سنگ آتشزنه معروف می‌باشد .

سحر سلطانی بازدید : 2063 دوشنبه 06 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

◽️ زدودن سیاهی سطح نقره به روش الکتروشیمیایی ◽️

 

نقره سیاه شده را درون محلول آبی جوش شیرین (سدیم هیدروژن کربنات)  ، بر روی یک ورقه آلومینیمی قرار دهید .

لایه سیاه رنگ روی نقره که همان نقره سولفید است ، مطابق واکنش شیمیایی زیر به سرعت زدوده می شود .

3 Ag2S(s) + 2 Al(s) → 6 Ag(s) + Al2S3(s)

 

سحر سلطانی بازدید : 1340 شنبه 04 اردیبهشت 1395 نظرات (0)

کلسیم (Calcium)

با نماد شیمیایی Ca

عنصری با عدداتمی 20 ، وزن اتمی 40.08 می باشد.

 

کلسیم⬅فلز قلیایی خاکی، به رنگ سفید نقره ای، نرم، محلول در آب و اسید، به سرعت تیره شدن آن در برابر هوا، به شدّت ترکیب شدن آن با آب، دارای ۲۴ ایزوتوپ از 34Ca تا 57Ca می باشد.

 

این عنصر دارای ۵ ایزوتوپ پایدار است. شامل:

40Ca , 42Ca , 43Ca , 44Ca , 46Ca

 

در طبیعت به صورت کلسیم کربنات CaCO3 (مرمر، سنگ آهک، سنگ گچ، کلسیت، آراگونیت، دولومیت) و ... وجود دارد.

.

👈 از نظر فراوانی پنجمین عنصر در پوسته ی زمین و سومین فلز فراوان در زمین می باشد.

 

عنصر کلسیم؛

در استخوان ها، دندان ها، پوسته ی تخم مرغ، بسیاری از خاک ها وجود دارد.

 

کلسیم به عنوان؛

🔸عامل آلیاژ کننده برای فلزات حاوی آلومینیم (Al)

🔸عامل حذف بیسموت (Bi) از سرب (Pb)

🔸عامل اکسیژن زدا در فولادسازی

🔸عامل کاهنده در تهیه ی فلزاتی مانند: وانادیم (V) زیرکونیم (Zr) و توریم (Th)

🔸یک ماده ی جداکننده برای مخلوط گازهای نیتروژن (N) و آرگون (Ar) بکار می رود.

 

ماده ی کاهنده: (Reductant) خود اکسید می شود و ماده ی دیگر را کاهش می دهد. یعنی خود الکترون از دست داده و باعث می شود که ماده ی دیگر الکترون بگیرد.

سحر سلطانی بازدید : 1216 سه شنبه 31 فروردین 1395 نظرات (0)

 ساختن موشک با استفاده از هیدروژن پری اکسید و نقره


برای این کار هیدروژن پری اکسید باید غلیظ شده باشد.(در حدود 90 درصد ) هیدروژن پری اکسید که در دارو خانه ها میفروشند غلظتش درحدود 3 در صد است.فرمول شیمیایی هیدروژن پری اکسید است.وقتی با نقره واکنش برقرار میکند نقره نقش کاتالیزور را بازی میکند.این واکنش اتم اضافه اکسیژن را ازاد کرده آب و گرمای زیادی تولید میکند.گرما اب را به بخار تبدیل کرده که این بخار میتواند با سرعت بالا از نازل موشک خارج کند.
برای ساخت موشک میتوانید از بطری نوشابه های خانواده خالی استفاده کنید به این صورت که در نوشابه را سوراخ کوچکی بکنید(نقش نازل موشک) و مواد را در ان ریخته و در ان را ببندید واکنش انجام شده و بخار با سرعت از سوراخ به بیرون زده و اگر بطری نوشابه را بروی زمین بخوابانید این موشک حرکت خواهد کرد

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2813 جمعه 05 دی 1393 نظرات (1)

با سلام خدمت شیمیدان های عزیز

 

نمونه سوالات ترم گذشته

 

تحصیلی نیم سال دوم 92-93

 

با پاسخنامه بر روی سایت قرار گرفت.

 

با آرزوی موفقیت در امتحانات امیدوارم بهترین استفاده ببرید.

 

 

 

 

برای دریافت ســــوالات اینجا کلیک کنید.

 

برای دریافت پاسخانامه اینجا کلیک کنید.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1668 شنبه 03 خرداد 1393 نظرات (1)

خودکشی سلول‌های سرطانی با نانوذرات مغناطیسی

پژوهشگران دانشگاه لوند با تحریک لیزوزوم‌های سلول سرطانی آنها را وادار کردند که خود را از بین ببرند. برای این کار نانوذرات اکسید آهن وارد سلول سرطانی شده و با اعمال میدان مغناطیسی، موجب حرکت نانوذرات می‌شوند؛ چرخش نانوذرات موجب تحریک لیزوزوم‌ها شده و تحریک سلولی انجام می‌شود. با این تحریک لیزوزوم سلول سرطانی شروع به از بین بردن خود سلول می‌کند.
شیمی‌درمانی معمولاً روی تمام سلول‌ها، سرطانی و سالم، تأثیر می‌گذارد، بنابراین اثرات جانبی آن بسیار زیاد است. در رادیوتراپی نیز بافت‌های سالم اطراف سلول‌های سرطانی نیز دچار مشکل می‌شوند. اما در این روش تنها به سلول سرطانی حمله می‌شود.
بیش از این نیز از نانوذرات مغناطیسی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده شده بود؛ اما در تمامی آنها فرآیند گرم شدن موجب از بین بردن سلول‌ها می‌شده است. گرم شدن موجب التهاب بافت شده و ممکن است سلول‌های سالم اطراف را نیز تحت تاثیر قرار دهد. اما در روش جدید، نانوذرات به صورت کنترل شده به چرخش در می‌‌آیند و سلول‌های سرطانی به وسیله ی لیزوزوم‌ها از بین می‌‌روند.
هر چند این روش برای درمان سرطان ابداع شده اما می‌تواند کاربردهای گوناگونی داشته باشد؛ برای مثال می‌‌توان از آن برای درمان برخی بیماری‌هایی نظیر دیابت نوع یک که منشاء‌ آن ها سیستم ایمنی بدن است، استفاده کرد.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2438 جمعه 05 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

حالت چهارم ماده (پلاسما) 
.
وقتی یک ماده جامد حرارت داده می شود، مولکول ها با شدت بیشتری شروع ب لرزیدن می کنند. این روند ادامه می یابد تا سرانجام ماده از حالت جامد ب مایع تبدیل شده و مولکول ها عملا حرکت کرده و ب یکدیگر برخورد می کنند. با اضافه شدن مقدار انرژی و دمای بیشتر حرکت مولکول ها سریع تر و شدیدتر می شود و در نتیجه با شدت بیشتری به هم برخورد می کنند، تا جایی که از هم جدا شده و به فرم گاز در می آیند. اگر انرژی داده شده ب گاز از این مقدار بیشتر شود، مولکول ها باز هم سریع تر حرکت کرده و وقتی ماده را تا دماهای خیلی بالا ( فراتر از 5000 درجه ) گرم کنیم برخورد بین ذره ها به اندازه ای شدید می شود که الکترون ها از اتم کنده می شوند. چنین حالتی از ماده که متشکل از الکترون ها و یون های مثبت است ، "پلاسما" Plasma نامیده می شود.
بیشتر کیهان از پلاسما ساخته شده است، ستاره ها ازر حالت پلاسما هستند. ماده در لوله نئون یا در یک سیکلوترون ب شکل پلاسما است . بسیاری از لیزرها ، مانند لیزر کربن دی اکسید که در صنعت برای بریدن فلزات وپارچه بکار می رود ، لوله های پلاسما دارند. دانشمندان روی ویژگی های پلاسما کارمی کنند زیرا یک واکنش هسته ای به نام گداخت هسته ای در پلاسما دردماهای بالا اتفاق می افتد. چناچه بتوان واکنش گداخت راکنترل کرد جای امیدواری است که بعد از خورشید دومین منبع انرژی باشد. اگرچه پلاسما متشکل از ذره های باردار است،ازنظرالکتریکی خنثی است. زیرا درمجموع تعداد بارهای منفی ومثبت یکسان است.
مشکل محبوس کردن یک پلاسما که برای یک واکنش گداخت هسته ای ایجاد می شود، دو مورد است. نخست اینکه پلاسما به سرعت ظرف خود را بخار می کند. و مورد دوم که اهمیت بیشتری دارد ، این است که پلاسما خیلی سریع انرژی خود را ب ظرف می دهد. بنابر این ب سرعت ب دماهایی پایینتر از دمای لازم برای واکنش می رسد. پس برای محبوس کردن پلاسما ، یک میدان مغناطیسی تشکیل می دهند که با میدان مغناطیسی پلاسما بر هم کنش پیدا می کند. سپس آنرا ب دما می رسانند.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2438 پنجشنبه 04 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

با تایتین بیشتر آشنا شوید
================
این پروتئین که عناصر زیر رو داره، بلندترین نام آیوپاک جهان رو که شامل 189819 حرف هست به خودش اختصاص داده و خوندن اسمش تقریبا 3.5 ساعت طول می کشه.

Number of C atom : 169723
Number of H atom : 270464
Number of N atom : 45688
Number of O atom : 52243
Number of S atom : 912

یه بنده خدایی اسمش رو تا آخر خونده که می تونید فیلمش رو ببینید :
http://bit.ly/1jxSoLR

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1998 یکشنبه 31 فروردین 1393 نظرات (0)

نانو ذرات نقره یکی از پرکاربردترین ذرات در حوزه نانو پس از نانو لوله های کربنی محسوب می شوند. خواص منحصر به فرد از نقره در مقیاس نانو نظیر بازدهی بالا، تاثیر سریع، غیرسمی بودن، غیرمحرک برای بدن، غیر حساسیت زا، قابلیت تحمل شرایط مختلف، آب دوست بودن، سازگاری با محیط زیست، قابلیت اضافه شدن به الیاف، پلیمر، سنگ، رنگ، سرامیک و... بدون تغییر دادن خواص ماده دلیل اصلی توجه نانوذرات نقره می باشد. در فناوری نانو نقره، یون های نقره به صورت کلوئیدی در محلولی حاوی AgNPs به حالت سوسپانسیون قرار دارند که خاصیت آنتی باکتریال، آنتی فونگاس(ضدقارچ) و آنتی ویروس دارند. از AgNPs به عنوان دارو می توان در درمان بیماری های پوستی، جوش، انواع جراحات و سوختگی، بیماری های گوارشی استفاده کرد.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2276 دوشنبه 30 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

معرفی رشته (گرایش) نانو شیمی

معرفی گرایش نانو شیمی: در این میخواهیم معرفی برخی رشته های نانو در حوزه شیمی بپردازیم . جهت معرفی بیشتر رشته نانو شیمی پای صحبت سر کار خانم مهندس پریوش حسین پور ، رئیس هسته تحقیقاتی نانو تکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( پلی تکنیک تهران ) می نشینیم.

نانو


محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2701 دوشنبه 30 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

تعاریف اولیه ‌از شیمی ‌دارویی:

شیمی ‌دارویی ، جنبه‌ای از علم شیمی ‌است که درباره کشف ، تکوین ، شناسایی و تغییر روش اثر ترکیبات فعال زیستی در سطح مولکولی بحث می‌کند و تاثیر اصلی آن بر داروهاست، اما توجه یک شیمی‌دان دارویی تنها منحصر به دارو
 نبوده و بطور عموم ، دیگر ترکیباتی که فعالیت زیستی دارند، باید مورد توجه باشند. شیمی ‌دارویی ، علاوه بر این ، شامل جداسازی و تشخیص و سنتز ترکیباتی است که می‌توانند در علوم پزشکی برای پیشگیری و بهبود و درمان بیماریها بکار روند.

فیتو شیمی

توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب دنبال کنید.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2008 پنجشنبه 24 اسفند 1391 نظرات (0)

محققان پژوهشکده علوم وفناوری نانو دانشگاه کاشان با استفاده از آب انار به عنوان کاهنده، ‏موفق به تولید نانوساختار‌های مس یدید شدند. این نوع سنتز به مواد مضر برای طبیعت کمتر نیاز ‏داشته و با مواد طبیعی موجود در آب انار موسوم به آنتوسیانین طراحی شده است.‏

مولکول آنتوسیانین که رنگدانه موجود در انار است، به جز داشتن خاصیت کاهندگی به دلیل داشتن ممانعت ‏فضایی بالا می‌تواند به عنوان سورفاکتانت نیز در سنتز نانومواد به کار رود. این مولکول با تجمع در اطراف اتم‏‌های فلز مانع از کلوخه‌ای شدن ترکیب می‌شود. همچنین در طی تولید نانوذرات، مواد مختلفی به کار می‌رود ‏که ممکن است برای محیط زیست خطرناک باشد. از این رو در این پروژه سعی شده است تا در تهیه ‏نانوذرات از ماده طبیعی استفاده شود.

از جمله این نانوذرات، نانوساختارهای مس یدید است که در این تحقیقات مورد توجه بوده است. نانوساختار ‏مس یدید دارای کاربردهای گسترده‌ای از جمله کاربرد آن به عنوان کاتالیزور در سنتز فنل، آنیلین و تیوفنل‌ها از ‏آریل‎ ‎هالیدها در محلول‌های آبی است. همچنین از دیگر کاربردهای مهم این نانوساختار می‌توان به استفاده در ‏سلول‌های خورشیدی، آشکارسازهای اشعه ایکس و گاما اشاره کرد.‏

در این کار تحقیقاتی نانوساختارهای مس یدید به روش همرسوبی و با استفاده از آب انار به عنوان یک ‏کاهنده طبیعی تهیه شد. خانم فرنوش توکلی، دانشجوی کارشناسی ارشد نانوشیمی در پژوهشکده علوم ‏وفناوری نانو دانشگاه کاشان، در این رابطه توضیح داد: «با توجه به این ویژگی آب انار، در این پژوهش محلول ‏آبی نمک مس (‏II‏) با استفاده از آب انار کاهش داده شده و در ادامه نیز با افزودن پتاسیم یدید نانوساختار مس ‏یدید به دست آمد.»‏

نتایج این کار تحقیقاتی حاکی از آن است که با افزایش حجم آب انار مورد استفاده، نانوذرات ریزتری به ‏دست می‌آیند. همچنین نتایج نشان می‌دهد که قدرت کاهندگی آب انار در حد کاهنده‌های رایج شیمیایی مانند ‏سدیم سولفیت است.‏

توکلی افزود: «با توجه به کمیاب بودن بعضی از مواد شیمیایی محققان می‌توانند با جستجوی منابع این ‏مواد در طبیعت ماده مورد نیاز خود را استخراج کرده و از آن استفاده کنند. این کار هم صرفه اقتصادی دارد و ‏هم به محیط زیست آسیبی نمی‌رسد.»‏

نتایج این کار تحقیقاتی در مجله ‏Materials Letters‏ (جلد ۱۰۰، ۱ ژوئن سال ۲۰۱۳) منتشر شده است. ‏علاقمندان می‌توانند متن کامل مقاله را در صفحات ۱۳۳ الی ۱۳۶ همین شماره مشاهده نمایند.‏
منبع: nano.ir

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 12503 جمعه 15 دی 1391 نظرات (22)

جدیدترین نمونه سوالات کارشناسی ارشد شیمی

پایان ترم پیام نور- نیم سال دوم دوم 90-91

+

 

نمونه سوالات ادوار گذشته پیام نور کارشناسی ارشد

www.csq.ir

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

 

نکته:نمونه سوالات ارشد به صورت مجموعه ای از ترم های گذشته در ادامه همین مطلب...


محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 8889 سه شنبه 31 مرداد 1391 نظرات (7)

پاسخ خودآزمایی های پایان همه فصل های کتاب شیمی آلی 2 پیام نور

 

 

همون طور که میدونید بخش قابل توجهی از سوالات پایان ترم شیمی آلی 2 از خودآزمایی های پایان هر فصل میباشد.

امیدوارم بهترین استفاده را بکنید.

 

 برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 6843 دوشنبه 02 مرداد 1391 نظرات (3)

 

 

كاري از وبسایت علمي– آموزشي شيمي دانشگاه پيام نور قم

  جديدترين ارائه آموزش واژگان  زبان تخصصي شيمي توسط پیامک

تنها با 1پيامك در روز واژگان تخصصي شيمي رايادبگيريد

 

مژده براي داوطلبان ارشد

باشيوه اي جديد وجذاب واژگان رايادبگيريد

روشي آسان براي يادگيري لغات تخصصي شيمي

هميشه وهمه جا لغات را همراه خود داشته باشيد

باقيمتهاي استثنايي

فرصت رو ازدست ندهيد

دوره دوم ثبت نام شروع شد

 

برای مشاهده لیست دوره ها به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 

 

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 4560 جمعه 16 تیر 1391 نظرات (1)

جايزه1000دلاري براي معمايي كه ارسطو و دكارت را شكست داد! 

انجمن سلطنتي شيمي انگلستان در پي كشف علت انجماد سريعتر آب داغ نسبت به آب سرد كه انديشمنداني همچون ارسطو را گيج كرده بود، يك جايزه 1000 دلاري تعيين كردند. 

اين مساله علمي كه به «اثر مپمبا» نيز موسوم است، پيش از اين فرانسيسن بيكن و رنه دكارت را نيز شكست داده است. 
اين مساله نام جديد خود را در سال 1968 بدست آورده كه در آن يك دانش‌آموز تانزانيايي موسوم به «اراستو مپمبا» اين سوال را از استاداني كه از مدرسه وي ديدن مي‌كردند، پرسيد. 
مپمبا كه براي پنج سال بر روي اين مساله كار كرده بوداز دنيس اوزبورن از دانشگاه دارالسلام پرسيده بود: اگر شما دو مخزن مشابه را با ميزان مساوي از آب،‌ يكي در دماي 35 درجه سانتيگراد و ديگري در 100 درجه سانتيگراد داشته باشيد و آنها را در يخچال قرار دهيد، آب با دماي 100 درجه سريعتر يخ مي‌زند. چرا؟ 
اوزبورن از پاسخ به اين سوال ناتوان ماند و در مقاله‌اي در مورد اين مساله كه در همان سال منتشر كرد، آنرا «اثر مپمبا» خواند. 
به گفته برايان امسلي، مدير روابط عمومي انجمن سلطنتي شيمي، برنده جايزه هزار دلاري بايد يك مورد قانع‌كننده را مطرح كرده و از تفكرات خلاقانه استفاده كند. 
گفته مي‌شود بسياري از اثرهاي استاندارد فيزيك با اين پديده مطابقت دارد اگرچه هيچ كدام به عنوان دليل اختصاصي به اثبات نرسيده است. 
نظرياتي بر پايه تبخير، همرفت و سرماي زير نقطه انجماد مطرح شده اما تاكنون خود سوال بدون پاسخ باقيمانده است. 
شركت‌كنندگان تا 30 ژوئيه زمان دارند تا پاسخ هاي خود را براي اين سوال به ثبت برسانند. 
آنها بايد با محققان تحصيلات‌تكميلي در سراسر جهان به رقابت بپردازند كه با پشتيباني انجمن سلطنتي شيمي در جست‌و‌جوي پاسخي براي اين سوال هستند.

 

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1880 چهارشنبه 31 خرداد 1391 نظرات (0)

این نرم افزار کم حجم و جالب برای تمرین و یادگیری نماد و نام های عناصر جدول تناوبی است که با طرح سوالات چند گزینه ایی و ارائه چند نوع مختلف از سوالات شما را در یادگیری هر چه بهتر نام و نماد هر عنصر کمک خواهد کرد.



کار کردن با این نرم افزار بسیار ساده است و برای هر سن و سطحی می تواند مفید باشد.

 

دانلود

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 11781 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (18)

 

نمونه سوالات پایان ترم کارشناسی ارشد گرایش شیمی تجزیه

 

 

برای دریافت نمونه سوالات به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 10610 پنجشنبه 28 اردیبهشت 1391 نظرات (5)

نرم افزار سوالات کارشناسی ارشد شیمی

در این نرم افزار ک مربوط به سه درس شیمی آلی، شیمی تجزیه و شیمی معدنی می باشد سوالات 7 سال گذشته کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی و آزاد به صورت موضوعی و همچنین سال آزمون دسته بندی شده است.

+همراه با پاسخ و برنامه برگزاری آزمون و با تصحیح و ارائه کارنامه.

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 

کوثر تمیمی زاده بازدید : 1672 چهارشنبه 23 فروردین 1391 نظرات (4)

مطلبی در مورد پانکراس مصنوعی خوندم که از اختراع جدید دانشمندان درزمینه ی بیماران دیابتی بود.این ابداع باعث میشه این وسیله ی کوچک به مچ دست بیماران بسته بشه مثل ساعت و وقتی میزان انسولین خون کاهش پیدا کنه انسولین بصورت خودکار به فرد تزریق بشه      دیگه نیازی به خون گرفتن و تعیین میزان انسولین خون و تزریق نابهنگام نیست.

مطمئن ام شما رابطه ی این دستگاه با الکتروشیمی را درک کردید.

برای شرح این رابطه که از کتاب الکتروشیمی بارد براتون بیان میکنم به ادامه مطلب مراجعه کنید.

الهه صالحی بازدید : 6283 جمعه 26 اسفند 1390 نظرات (0)

                                           !!!!!!شیمی و جهنم!!!!!!!!

به نام یکتای مهربان

میگن جواب یک دانشجوی دانشگاه واشینگتن به یک سؤال امتحان شیمی آنچنان جامع و کامل بوده که توسط پروفسورش در شبکهء جهانی اینترنت پخش شده و دست به دست میگرده خوندنش سرگرم کننده است ..


پرسش: آیا جهنم اگزوترم (دفع کنندهء گرما) است یا اندوترم (جذب کنندهء گرما)؟

اکثر دانشجویان برای ارائهء پاسخ خود به قانون بویل-ماریوت متوسل شده بودند که می گوید حجم مقدار معینی از هر گاز در دمای ثابت، به طور معکوس با فشاری که بر آن گاز وارد می شود متناسب است. یا به عبارت ساده تر در یک سیستم بسته، حجم و فشار گازها با هم رابطهء مستقیم دارند.

اما یکی از آنها چنین نوشت:

اول باید بفهمیم که حجم جهنم چگونه در اثر گذشت زمان تغییر می کند. برای این کار احتیاج به تعداد ارواحی داریم که به جهنم فرستاده می شوند. گمان کنم همه قبول داشته باشیم که یک روح وقتی وارد جهنم شد، آن را دوباره ترک نمی کند. 

پس روشن است که تعداد ارواحی که جهنم را ترک می کنند برابر است با صفر.
برای مشخص کردن تعداد ارواحی که به جهنم فرستاده می شوند، نگاهی به انواع و اقسام ادیان رایج در جهان می کنیم. بعضی از این ادیان می گویند اگر کسی از پیروان آنها نباشد، به جهنم می رود. از آن جایی که بیشتر از یک مذهب چنین عقیده ای را ترویج می کند، و هیچکس به بیشتر از یک مذهب باور ندارد، می توان استنباط کرد که همهء ارواح به جهنم فرستاده می شوند.
با در نظر گرفتن آمار تولد نوزادان و مرگ و میر مردم در جهان متوجه می شویم که تعداد ارواح در جهنم مرتب بیشتر می شود. حالا می توانیم تغییر حجم در جهنم را بررسی کنیم: طبق قانون بویل-ماریوت باید تحت فشار و دمای ثابت با ورود هر روح به جهنم حجم آن افزایش بیابد. اینجا دو موقعیت ممکن وجود دارد:1 ) اگر جهنم آهسته تر از ورود ارواح به آن منبسط شود، دما و فشار به تدریج بالا خواهند رفت تا جهنم منفجر شود. 2)اگر جهنم سریعتر از ورود ارواح به آن منبسط شود، دما و فشار به تدریج پایین خواهند آمد تا جهنم یخ بزند.

اما راه حل نهایی را می توان در گفتهء همکلاسی من ترزا یافت که می گوید: «مگه جهنم یخ بزنه که با تو ازدواج كنم!» از آن جایی که تا امروز این افتخار نصیب من نشده است (و احتمالاً هرگز نخواهد شد)، نظریهء شمارهء 2 اشتباه است: جهنم هرگز یخ نخواهد زد و اگزوترم است.

تنها جوابی که نمرهء کامل را دریافت کرد، همین بود.

 

ی سلام خدمت مهمان های این خانه..

قبلا میگفتن شیمی علم زندگی اما تصحیح میکنم:

شیمی......علم دنیا و آخرت.....

ضمنا: همونطور که گفته شد هر روحی که بره جهنم دیگه بیرون نمیاد.

کاش همگی طوری زندگی کنیم که اون دنیا حال و روزمون مثل اون شکلک نشه .

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1867 دوشنبه 22 اسفند 1390 نظرات (0)

 دندان های سالم نه تنها به شما اعتماد بنفس می دهد بلکه شما را زیباتر و جوان تر هم نشان می دهد و می تواند یک تغییر بزرگ در ظاهرتان ایجاد کند!

با رژیم غذایی و افزایش سن،مینای دندان نازک تر می شود و لایه ی بیرونی شفافیت خود را از دست می دهد و به مرور تیره تر می شود.شما باید مقدار مصرف چیزهای شیرین و نوشیدنی های شکردار و هم چنین نوشیدن قهوه و چای را محدود کنید.حذف کردن این نوشیدنی ها از عادت غذایی شما کار آسانی نیست،اما شما می توانید اثر آن ها را بر روی دندان هایتان از بین ببرید.شما می توانید هنگام آشامیدن از نی استفاده کنید.نی تماس نوشیدنی ها را با دندان کاهش می دهد.

با استفاده از روش های زیر در منزل،هرکسی می تواند بدون دردسر دندان های سفیدتری داشته باشد

اغلب ما نمی دانیم که نمک برای سفید کردن و درخشان کردن دندان مفید است.اثر این کار خیلی فوری قابل رویت نیست اما آسان ترین کاری است که می توانید انجام دهید.مسواکتان را مرطوب کنید و سپس اندکی نمک بر روی آن بپاشید و سپس دندان هایتان را طبق روال عادی بشویید.

نکته ی اساسی،مسواک زدن صحیح دندان ها است.از خمیر دندان سفیدکننده ای که یک ماده ی چسبنده ی ملایم به نام سیلیکا دارد استفاده کنید.و با اصولی شستن دندان هایتان می توانید از ماندن اثر غذا و نوشیدنی بر روی دندان هایتان جلوگیری کنید.

رژیم غذایی شما نقش بسزایی را در سلامت دندان هایتان ایفا می کند.مواد غذایی ترد مثل هویج،سیب و کرفس از ایجاد توده ها و پلاک دندان جلوگیری می کند.

عامل سفیدکننده ی اسید مالئیک در موز و توت فرنگی موجود است.برای داشتن دندان های سفیدتر به مدت دو هفته توت فرنگی تازه بخورید و هم چنین به این منظور، می توانید پوست موز را نیز به دندان هایتان بمالید.

کشیدن سیگار برای دندان ها بسیار مضر است،تنباکو باعث می شود که مواد به عمق مینای دندان نفوذ کند.با سیگار کشیدن طولانی عمق این نفوذ نیز بیشتر می شود.

جوش شیرین هم یکی دیگر از ترکیبات قوی برای سفید کردن دندان است.هم چنین روش بی ضرری نیز می باشد چرا که اسیدی خنثی است که باقیمانده ی غذاها را از بین می برد و مینای دندان را ترمیم می کند.معمولا،خمیر دندان های سفید کننده شامل جوش شیرین هستند.اگر در حال حاضر به آن ها دسترسی ندارید می توانید خودتان مقداری از جوش شیرین را بر روی خمیر دندان خود ریخته و سپس دندان هایتان را بشویید.

چسب های سفید کننده ی دندان بسیار نازک هستند و با یک ژل سفید کننده بر پایه ی پراکساید پوشانیده شده اند.استفاده از این چسب ها بسیار ساده و آسان است و اثربخشی آن بعد چند روز مشخص می شود.

علاوه بر این ها استفاده از از روش های دیگری هم چون استفاده از دهانشویه،نخ دندان و جویدن آدامس های سفیدکننده ی دندان نیز توصیه می شود.

 

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1829 دوشنبه 22 اسفند 1390 نظرات (0)

استفاده از پوشال های نانوپلیمری برای افزایش کارکرد کولرهای آبی

محقق کشورمان با به کارگیری پوشال هایی با ساختار نانو پلیمری به جای پوشال های معمولی در کولرهای آبی ، کارکرد آنها را تا پنج برابر افزایش داد. 
ˈسیامک قهرمانیˈ محقق این طرح در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: پوشال های فعلی مورد استفاده در کولرهای آبی به دلیل مشکلات ساختاری موجود، منشا بروز بیماری های زیادی هستند از این رو در این اختراع تلاش شده است با رویکردی نوین نوع این پوشال ها تغییر کند و با تغییر آنها ضمن حفظ سلامتی مصرف کنندگان ، کارکرد کولرهای آبی نیز افزایش یابد . 


قهرمانی خاطرنشان کرد: پلیمرهای ابر جاذب و یا همان نانوپلیمری قدرت جذب آب به میزان 500 برابر وزن خود و دفع تدریجی آن طی عبور جریان هوای گرم را از سطح پلیمرهای متورم شده دارا هستند . 

وی گفت : با به کار گیری این روش می توان انتظار داشت که استفاده از سامانه های خنک کننده آبی نسبت به نوع گازی آن ها افزایش و در نهایت مصرف انرژی بسیار کاهش یابد . 

به گفته این مخترع در این طرح با نگرشی نوین بر روی عملکرد کولرهای پایه آبی موجود راهکاری عملی برای بهینه سازی فرآیند آنها و تبدیل ساختار سنتی به ساختار نانوپلیمری کولرهای آبی ارایه شده است .  

کوثر تمیمی زاده بازدید : 1841 سه شنبه 27 دی 1390 نظرات (1)

تعریف شاخه های مختلف شیمی:

شیمی فیزیک: تلاش مذبوحانه برای به کار بردن عبارت y=mx+b در مورد هر پدیده ای در جهان
شیمی آلی: تلاش برای تبدیل ترکیبات بدبو به مقاله های تروتمیز در مجله ها
شیمی معدنی: تلاش برای مفید نشون دادن چیزهایی که بعد از استفاده ی شیمی دانان آلی و تجزیه از جدول تناوبی باقی می مونه
مهندسی شیمی: تلاش برای پول درآوردن از کارهایی که شیمی دانان آلی، معدنی و تجزیه صرفا برای تفریح انجام میدن
 ...............................................................................................................................
به نظرتون شیمی تجزیه رو چی تعریف کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟
البته فکر کنم تعریف داریم تا تعریف مثلا: 
شیمی تجزیه پیام نور قم= تلاش برای یافتن یک آزمایشگاه تحقیقاتی و برگه انتخاب استاد راهنما
کوثر تمیمی زاده بازدید : 1954 سه شنبه 27 دی 1390 نظرات (3)

منابع پیشنهادی برای کنکور ارشد که معمولا بچه های ارشد قبول شده دانشگاهمون اونا رو خونده بودن و  اگر کسی خوب بخونه رتبه عالی میاره در ضمن با این منابع رتبه ۳۶ و ۵۸ و ۹۷ از بچه های کلاس ما بودن (دوران لیسانس در دانشگاه کاشان)البته همش می خوندن

معدنی:پردازش (خلاصه دروس)خیلی خیلی توصیه شده

شیمی فیزیک(راهیان ارشد)

تجزیه(پردازش + اسکوک )

آلی (جزوه دکتر اسلامی دانشگاه تهران که دست نویس بود) البته یکی از بچه های گرایش آلی موریسون با سوالات پردازش رو حل کرده بود ۷۰ درصد زده بود. و ذکر می کرد که آلی همش باید تکرار بشه.

زبان عمومی توصیه می کنم لغات ۵۰۴ واژه کافیه

زبان تخصصی هنوز به رفرنس مناسب دست پیدا نکردیم اما من مدرسان شریف خوندم ۵۴ درصد زدم.

امیدوارم که همه ی دوستانی که قصد ادامه تحصیل دارن با اراده و جدیت درس بخونن و قبول بشن.

 

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 12952 یکشنبه 25 دی 1390 نظرات (9)


دانلود خلاصه درس شیمی تجزیه دستگاهی

 کتاب شیمی تجزیه دستگاهی پیام نور

خلاصه شیمی آلی 2

بسیار جامع، کامل،مفید در 30 صفحه .

خلاصه شده از روی پاورپوینت هیئت علمی دانشگاه پیام نور.

(پیشنهاد میکنم از دستش ندید!)

شما هم می توانید خلاصه های خود را برای ما ارسال کنید

تا دوستان خودتون از اون استفاده کنند.

دانلود در ادامه مطلب

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2865 جمعه 25 آذر 1390 نظرات (3)

 

وایتکس در ایران کاربرد تازه ای پیدا کرده است:
  استفاده در گاوداری ها برای ماندگار کردن شیر.

سلامت نیوز نوشته است: سئوال اینجاست که چرا بعضی از شیرهای پاستوریزه که بیشتر از 5 روز ماندگاری ندارند با وجود گذشت دو هفته همچنان سالم مانده و فاسد نمی شوند؟ 
....
برای مشاهده خبر به ادامه مطلب بروید.

 

 

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 13994 چهارشنبه 23 آذر 1390 نظرات (2)

انواع شامپو ها و روش ساخت آن

 

شامپو برای موهای چرب

شامپو برای موهای خشک

شامپوهای صابون دار

کرم شامپوها

شامپوهای مایع

برای مشاهده روش ساخت آن به ادامه مطلب مراجعه کنید.

سیدحسین طاهرزاده بازدید : 2095 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (0)

نام عمومی 

نام شیمیایی

استن

دی متیل کتن

اسید شیرین

اسید اگزالیک

الکل،آب جو

اتیل الکل

الکل چوب

متیل الکل

زاج سفید

آلومینیوم پتاسیم سولفات

آلومین

اکسید آلومینیوم

آنتی کلر

تیوسولفات سدیم

محلول آمونیاک

محلول آبی هیدروکسید آمونیم

تیزاب سلطانی

نیتروهیدروکلریک اسید

جوهر شوره

نیتریک اسید

ترکیب آروماتیکی آمونیاک

آمونیاک در الکل

پنبه نسوز

سیلیکات منیزیم

اسپرین

استیل سالسیک اسید

جوش شیرین

بی کربنات سدیم

روغن موز

ایزوآمیل استات

بنزن

بنزن

کلرید جیوه

کلرید جیوه

اکسید مس سیاه

اکسید مس

سرب سیاه

گرافیت

پودر سفید گری

آهک کلریدی

زاج آبی ،جوهرگوگرد

سولفات مس

کات کبود

سولفات مس

براکس

برات سدیم

گوگرد

سولفور

آب نمک

محلول آبی کلرید سدیم

روغن آنتیموان

تری کلرید آنتیموان

روغن قلع

انیدرید استانیک کلراید

کالومل –جیوه سفید

کلرید جیوه

کربولیک اسید

فنل

گاز اسید کربنیک

دی اکسید کربن

پتاس سوز آور

هیدروکسید پتاسیم

سود سوز آور

هیدروکسید سدیم

گچ

کربنات کلسیم

شوره

نیترات سدیم

زاج سفید-آب ورشو

سولفات پتاسیم کرومیک

آب ورشو

کرومات سرب

زاج سبز

سولفات فرو

کرم تار تار

پتاسیم بی تارتارات

پودر سنباده

اکسید آلومینیوم ناخالص

نمک فرنگی –سولفات دومنیزی

سولفات منیزیم

اتانول

اتیل الکل

فلوریت

فلورید کلسیم طبیعی

فرمالین

محلول آبی فرمالدئید

گچ فرانسوی

سیلیکات منیزیم طبیعی

سرب معدنی

سولفید سرب طبیعی

نمک سولفات دوسود

سولفات سدیم

سنگ گچ

سولفات کلسیم طبیعی

هیدروسیانید اسید

سیانیدهیدروژن

هیپو

محلول تیوسولفات سدیم

آهک

اکسید کلسیم

آهک

هیدروکسید کلسیم

آب آ هک

محلول آبی هیدروکسید کلسیم

سنگ جهنم

نیترات نقره

منیزی

اکسید منیزیم

اکسید جیوه

اکسیدجیوه

متانول

متیل الکل

الکل متیلی

متیل الکل

جوهرنمک

هیدروکلریک اسید

روغن زاج

اسید سولفوریک

روغن وازلین

متیل سالسیلات

حشره کش

استوارسنیت مس

پودر سفید

پودر کربنات کلسیم

روغن گلابی

ایزوآمیل استات

خاکستر مروارید

کربنات پتاسیم

گچ

سولفات کلسیم

مغز مداد

گرافیت

پتاس

کربنات پتاسیم

پتاس

هیدروکسید پتاسیم

اسید پروسیک

سیانید هیدروژن

پیرو

تتراسدیم فروفسفات

آهک زنده

اکسید کلسیم

مرکوری

جیوه

سرب قرمز

تترااکسید سرب

نمک روشل

تارتارات سدیم پتاسیم

زنگ آهن

اکسید فریک

الکل چوب پنبه

ایزوپروپیل الکل

نمک آمونیاک

کلرید آمونیم

نمک قلیا

کربنات سدیم

نمک سفره

کلرید سدیم

نمک لیمو

اگزالات مضاعف پتاسیم

نمک تارتار

کربنات پتاسیم

شوره

نیترات پتاسیم

سیلیس

دی اکسید سیلیکون

خاکستر قلیا-جوش شیرین

کربنات سدیم

آب قلیلایی

هیدرو کسید سدیم

لیوان آب

سیلیکات سدیم

آب آمونیاک

محلول هیدروکسید آمونیم

شکر

شکر

طلق-تالک

سیلیکات منیزیم

سرکه

اسید استیک رقیق ناخالص

ویتامین ث

اسید اسکوربیک

کربنات سدیم آبدار

کربنات سدیم

آبگینه

سیلیکات سدیم


 
درباره ما
Profile Pic
وب سایت دانشجویان شیمی دانشگاه پیام نور قم زیر نظر انجمن علمی تخصصی شیمی تاسیس:1386 www.csq.ir@gmail.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 461
  • کل نظرات : 1150
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 8480
  • آی پی امروز : 87
  • آی پی دیروز : 201
  • بازدید امروز : 455
  • باردید دیروز : 784
  • گوگل امروز : 12
  • گوگل دیروز : 37
  • بازدید هفته : 455
  • بازدید ماه : 7,640
  • بازدید سال : 167,314
  • بازدید کلی : 5,314,806