شیمی پیام نور
کاملترین سایت شیمی کاربردی پیام نور شامل کلیه ی نمونه سوال های پایان ترم پیام نور، گزارش کارهای شیمی، خلاصه دروس و کتب و پاورپوینت های آمو

تولید شیشه ضد مه و ضد آب

دوشنبه 07 مرداد 1392

تولید شیشه ضد مه و ضد آب

محققان آمریکایی با اعمال پوشش های لایه به لایه به سطح شیشه موفق شدند خواص ضد مه و ضد آب در آن ایجاد کند.

اخیرا دانشمندان موفق به ارائه شیشه ای شده اند که در شرایط سخت نیز می تواند شفاف باقی بماند. این شیشه دارای خواص ضدبخار و ضد مه است. روی سطح این شیشه لایه ای ضد آب قرار داده شده است. از این شیشه می توان در حوزه های مختلف نظیر لنز های دوربین و شیشه جلو خودروها استفاده کرد.

«مایکل روبنر» و «رابرت کوهن» می گویند: پوشش های ضد مه می تواند آب را جذب کند، با این کار تمرکز راننده دچار مشکل می شود زیرا وجود آب متراکم در سطح شیشه موجب پراش نور از سطح می شود که همین امر دردسرساز است. البته در شرایط بسیار سخت، همین پوشش می تواند یخ بزند یا لایه ای شبنم روی آن ایجاد شود. بنابراین محققان بدنبال پوشش های جایگزین و بهتری برای آن می گردند.

در مقاله ای که این گروه به چاپ رسانده اند، پوششی معرفی شده است که به سرعت آب را جذب کرده و تحت هیچ شرایطی آب روی آن یخ نمی زند. البته این پوشش دارای قابلیت ابرآبگریزی بوده، بطوری که مولکول ها و قطرات درشت آب روی آن نمی ماند. ابرآبگریزی به این معناست که قطرات آب روی سطح پخش نمی شوند، اما بصورت قطره باقی می ماند.

موارد استفاده از نوشابه (واقعا جالبه)!!

پنجشنبه 28 دی 1391

موارد استفاده از نوشابه واقعا جالبه!!

-برای برطرف‌كردن لكه‌های زنگ از سپر آب‌كرم كاری شده اتومبيل:

سپر را با يك تكه كاغذ (فويل) آلومينيوم مچاله‌شده آغشته به كوكاكولا 

بساييد.

-برای تميز كردن....  


برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید. 

ادامه مطلب

حقیقتی درباره بنزین که شاید نمی دانید !!!!

دوشنبه 04 دی 1391

 

حقیقتی درباره بنزین که شاید نمی دانید 

پایگاه اطلاع رسانی خودرو سازی:  مباحث مربوط به بنزین واقعا گیج‌کننده هستند، به راحتی می‌توان فرضیاتی در مورد آن مطرح کرد که به نظر منطقی می‌رسند، اما وقتی آزمایشات عملی دخیل شوند، درست نبودن این فرضیات مشخص خواهد شد. یک نمونه از این تجربیات در درجه بندی اکتان قابل مشاهده است.

واقعا عدد اکتان چیست؟
اگر بخواهیم این سؤال را ساده‌تر توضیح دهیم، در کشورهای دیگر وقتی که شما به پمپ‌بنزین می‌روید و پمپ‌های متعددی در پیش روی شما قرار دارند، عدد نوشته شده بالای هر کلید یا نازل، نشان دهنده عدد خاص اکتان است. معمولاً این عدد از ۸۷ تا ۹۳ است و در کشور خودمان به بنزین معمولی و بنزین سوپر شهرت دارند.

 

بنزین


در دنیای خودروها این‌طور بیان می‌شود که عدد بالاتر نشان‌دهنده کیفیت بهتر است. به هر حال، قدرت اسب بخار بیشتر و میزان مسافت طی شده بیشتر با هر باک پر، خواسته همه رانندگان است و همین موارد باعث می‌شوند که حس کنیم، عدد اکتان بالاتر برابر با کارایی بیشتر است. شرکت‌های سازنده بنزین هم این ذهنیت را دریافته و از هیچ تلاشی برای برآورده کردن این خواسته راننده‌ها دریغ نمی‌کنند.

به ادامه مطالب مراجعه شود.

 

ادامه مطلب

پودراماده شربت

جمعه 24 آذر 1391

هيچ تا به حال دقت کرده ايد که چرا برخی از شربتها يی که به صورت پودر وجود دارند برای استفاده نيازی به شکر ندارند يا به اصطلاح suger free هستند، و تنها اندکی از اين پودر می تواند ۱.۵ليتر آب را شيرين کند.اين امر به اين علت است که در اين شربتها کريستالهای ريز ساخارين که ۳۰۰ برابر ازشکر شيرين تر اند وجود دارند.
آيا شنيده ايد که ساخارين می تواند سرطانزا باشد (اين امر بر روی موشها مثبت بوده است.)

لطفا نظرات خود را درمورد این پودرا درصورت استفاده بیان کنید.

مس و دانش قدیم

دوشنبه 20 آذر 1391

 

 
((مس و دانش قدیم))
 
 
معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند، داشتن یک دست‌بند مسی را توصیه می‌کنند و دلیل این امر را هم کمبود یون‌های مسی در خون ذکر می‌کنند که با تماس دست‌بندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته می‌شود.
 
ازسوی دیگر محققین، یکی از علت‌های بروز بیماری آلزیمر را رسوب یون‌های آلومینیوم در مغز عنوان می‌کنند.
 
تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌های مسی استفاده می‌کردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می‌گرفت ...
 
هیچ‌کس نمی‌دانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط می‌دانستند برای پخت غذا خیلی لازم می‌باشد.
 
داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ٦ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن.
 
کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهن‌دره کنید. در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمی‌تونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه ... و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما می‌دهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره.
ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده می‌کند و در بدن شما فوق‌العاده احساس نشاط و انرژی ایجاد می‌‌کنه دیگه از اون دهن‌درگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی میشود
ولی یک دفعه توی دهه ٥٠ از این نون خشکی‌ها اومدند و داد می‌زدند (قابلمه مسی ....... کفگیر آهنی خریداریم ....) و با یک قیمت مناسب این قابلمه‌ها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی می‌دادند که بهش می‌گفتند روحی. هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟
 
بعدش هم که الان ظرف‌های استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود می‌پزه و به کف ظرف نمی‌چسبه. ولی مردم ما خبر ندارند که همین یون‌های مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ... می‌تونند در جا، یک کودک ٦ ماهه را ظرف یک سال به بیماری‌های کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ٥ سال به بیماری‌های کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان.
من به همه دوستان پیشنهاد می‌کنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید.
 
حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب می‌اندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ... این کار باعث آزاد شدن یون‌های آهن و سلامتی بدن می‌شود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد صفر دچار بیماری‌های خونی و سرطان خون می‌شوند

تاثیرآب یونیزه قلیایی برای پیشگیری از آرتروز وپوکی استخوان

شنبه 18 آذر 1391

تاثیرآب یونیزه قلیایی برای پیشگیری از آرتروز وپوکی استخوان

 

به گفته متخصصین یکی از موثرترین و طبیعی ترین راه های پیشگیری و جلوگیری از آرتروز و پوکی استخوان ایجاد یک تغییر مهم در رژیم غذایی و نوشیدن روزانه ۶ تا ۸  
 
لیوان آب یونیزه قلیایی شده است تا بتوانیم قند خون خود را کنترل کنیم؟
 
بیماری زایی استئوآرتریت بیماریی مفصلی است که ..............
به ادامه مطلب مراجعه فرماييد
ادامه مطلب

سؤال امتحان نهايي فيزيك دانشگاه كپنهاگ

سه شنبه 23 آبان 1391

 

سؤال امتحان نهايي فيزيك دانشگاه كپنهاگ: چگونه مي‌توان با يك فشارسنج ارتفاع يك آسمان‌خراش را محاسبه كرد؟
 
 
پاسخ يك دانشجو: " يك نخ بلند به گردن فشارسنج مي‌بنديم و آن را از سقف ساختمان به سمت زمين مي‌فرستيم. طول نخ به اضافه طول فشارسنج برابر ارتفاع آسمان‌خراش خواهد بود.
 
حالا ادامه مطالب رو ببينيد كه چه اتفاقي ميوفته آيا جواب درست هست يا نه؟عكس العمل استاد چيه!!!!!!!
 
درسته رشته اين دانشجو شيمي نيست ولي جالبه كه ازين مطلب زيبا جانمونين
ادامه مطلب

جهنم از ديدگاه شيمي

یکشنبه 14 آبان 1391

ميگن جواب يک دانشجوي دانشگاه واشينگتن به يک سؤال امتحان شيمي آنچنان جامع و کامل بوده که توسط پروفسورش در شبکه ي جهاني اينترنت پخش شده و دست به دست ميگرده خوندنش سرگرم کننده است .

پرسش: آيا جهنم اگزوترم (دفع کنندهء گرما) است يا اندوترم (جذب کنندهء گرما)؟

ادامه مطلب

ضرب المثل شيمي

یکشنبه 07 آبان 1391

ضرب المثل هاي شيمي

سلام به همه ي دوستان شيميست واعضاي محترم سايت

همين طور كه از عنوان مطلب پيداست تصميم گرفتم تاجايي كه بتونم هفته اي1ضرب المثل شيمي براتون بزارم .

اميدوارم بخونين و ازين مطلب خوشتون بياد.

براي مشاهده ضرب المثل اين هفته به ادامه مطالب مراجعه كنيد.

ادامه مطلب

دانلود فرمول هاي انتگرال و مشتق

یکشنبه 30 مهر 1391

سلام دوستان

امروز براتون فرمول هاي كاربردي درانتگرال و مشتق را گذاشتم.اميدوارم بهترين نتيجه رادر يادگيري بگيريد.

اين پست مخصوص دوستاني است معادلات ديفرانسيل دارند.

براي دانلود به ادامه مطالب مراجعه كنيد.

ادامه مطلب

برگزاري كلاس نانوشيمي وطيف سنجي

یکشنبه 09 مهر 1391

باسلام

قابل توجه دوستان محترمي كه دروس نانو شيمي و كاربرد طيف سنجي در شيمي آلي را در ترم جاري برداشته يا در حذف و اضافه بر مي دارند:

زمان برگزاري كلاس ها به شرح زير مي باشد:

نانو شيمي:4شنبه ها ساعت 1:30-3:30 بااستاد اشجاري

كاربرد طيف سنجي در شيمي آلي: جمعه ها ساعت10-12 با استاد صفايي

نكته مهم:

بدليل تلاش براي برگزاري كلاسها حضور در كلاس الزامي مي باشد.

ارائه درس نانو شيمي

چهارشنبه 05 مهر 1391

 

سلام دوستان

سال تحصيلي جدي را به همه شما تبريك ميگم و براتون آرزوي موفقيت مي كنم

چنانچه در زمان مقرر براي انتخاب واحدتون وارد سايت شده باشيد متوجه شديد ك درس2واحدي نانو شيمي بصورت عادي ارائه شده بود اما بعد از1هفته اين در از ليست دروس حذف شد حالا در صورتي ك مايليد اين درس درزمان حذف واضافه براي اين ترم ارائه داده شود لطفا نام و نام خانوادگي خودرا بهمراه شماره دانشجويي در قسمت نظرات اين پست ثبت كرده تا در اسرع وقت در اين هفته اين اقدام صورت گيرد.

نکته: این در از دروس اختیاری میباشد و بدون پیش نیاز میباشد.همچنین با توجه به تشریحی بودن امتحان 20نمره آن در دست استاد(دکتراشجاری) میباشد.

باتشكر

استفاده از متانول در رایانه ها و تلفن ها

یکشنبه 02 مهر 1391

 

استفاده از متانول در رایانه ها و تلفن ها

از انجا که متانول به عنوان یک مایع به علت جریان فراساختاری به اسانی جاری می شود احتمالا به یکی از نخستین سوخت ها برای سلول های سوختی خواهد شد.

جیمز مک کراث پروفسور شیمی در ویرجینیاتک توضیح می دهد که ساده ترین الکل است هنگامی که به عنوان سوخت به کار می رود  به کمک اب رقیق می شود. در یک سلول سوختی مولکول متانول-اب یک الکترون از دست می دهد. سپس اب و پروتون از غشای تبادل پروتونی می گذرد تا به محفظه ی دوم برسند.در این بخش است که اب و کربن دی اکسید به عنوان فراورده های جانبی تولید می شود.

مک کراث بر این باور است که سلول های سوختی مجهز به سوخت متانول را می توان پیش از سلول سوختی مصرف کننده ی هیدروژن توسعه داد.او می گوید "با استفاده از جریان فراساختاری یک مایع اسان تر از گاز جاری می شود"

متانول دارای غلظت مشابه با سیال های پاک کننده ی شیشه ی با همان غلظت مورو نیاز رایانه ها و تلفن ها را فراهم کند.

مک کراث می گوید"ظرفی از متانول به اندازه ی مخزن جوهر چاپگر یک رایانه می تواند انرژی لازم یک دستگاه تلفن را به جای چند ساعت به مدت چند روز تامین کند

چرا باتري ها در هواي سرد زودتر تخليه مي شوند ..

جمعه 31 شهریور 1391

 

هنگامي كه بين دو سر مثبت و منفي يك باتري اتصال برقرار مي شود ، جريان الكتريكي ايجاد مي شود . در اين هنگام با جريان الكترون ها يك واكنش شيميايي آغاز مي شود .

كاهش دماي باتري از سرعت انجام اين واكنش شيميايي مي كاهد و در نتيجه جريان الكتريكي كمتري نسبت به دماهاي بالاتر ايجاد مي شود .

رفته رفته براي يك باتري زماني فرا مي رسد كه ديگر نمي تواند جريان الكتريكي مورد نياز را فراهم كند . در اين حال اگر باتري گرم شود ، باز هم مي تواند جريان طبيعي ايجاد كند . يكي از روش هاي برطرف كردن اين مشكل ، ساختن باتري هايي است كه پيش از استفاده ، گرم مي شوند . گرم كردن باتري ها (پيش گرمايش) ، پديده اي نادر و غير عادي نيست . اگر از يك باتري براي تأمين جريان مورد نياز يك كويل گرم كننده در همان باتري استفاده شود ، مي توان يك باتري هميشه گرم به دست آورد . اگر چه گرم كردن باتري ها پيش از گرم كردن منطقي به نظر مي رسد ، اما منحني تخليه براي بيشتر باتري ها ، بيش از دما به طراحي و شيمي باتري بستگي دارد . يعني اگر شدت جريان مصرفي يك دستگاه نسبت به توان كل باتري كم باشد ، مي توان اثر دما را ناديده گرفت .                                                                                            

از سوي ديگر ، اگر از يك باتري استفاده نشود نيز در اثر نشت مواد به بيرون آن ، باتري به تدريج بار خود را از دست مي دهد . اين واكنش نيز وابسته به دما است ، به طوري كه اگر باتري ها در دماي پايين نگهداري شوند ، با سرعت كمتري بار خود را از دست مي دهند . براي نمونه ، باتري هاي قابل شارژ معمولي ، در دماي اتاق ، خود به خود پس از دو هفته تخليه مي شوند . در حالي كه در يخچال ، دست كميك ماه طول مي كشد تا بار خود را از دست بدهند.

 

جلوه‌اي ديگر از شگفتي‌هاي آب (نانوپل‌هاي آبي كه مانند چسب عمل مي‌كنند)

جمعه 31 شهریور 1391

 

 

اگر قطرات آب بين تكه‌اي تنگستن كوچك و سطحي گرافيتي قرار گيرند، مي‌توانند در دماي اتاق به يخ تبديل شوند.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، Joost Frenken و همكارانش در دانشگاه ليدن هلند دريافتند با آنكه معمولاً از آب تصور ماده‌اي روان داريم، اما اگر قطرات آب بين تكه‌اي تنگستن كوچك و سطحي گرافيتي قرار گيرند مانند چسب عمل مي‌كند.....

ادامه مطلب

زمان انتخاب واحد نيمسال اول92-91

چهارشنبه 15 شهریور 1391

باسلام به دوستان عزيز

بر اساس تقویم آموزشی سال تحصیلی ۹۲-۹۱ دانشگاه پیام نور ، زمان درخواست برای مهمان شدن دانشجویان توسط مراکز هم اکنون آغاز شده است و  دانشجویان فرصت دارند درخواست مهمان شدن خود را در سایت گلستان ثبت نمایند.

 

ثبت نام و انتخاب واحد ورودی های قدیم برای نیمسال اول (ترم پاییز) سال تحصیلی ۹۲-۹۱ دانشگاه از ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۱ آغاز و تا ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۱ ادامه خواهد داشت.

دانشجویان هم اکنون می توانند با مراجعه به سیستم گلستان و مسیر ثبت نام از زمان انتخاب واحد نیمسال اول سال تحصیلی ۹۲-۹۱ خود مطلع شوند.

همچنین دانشجویان در بازه زمانی ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۱ الی ۲۹ مهر ۱۳۹۱ می توانند  اقدام به حذف و اضافه نمایند.

شروع کلاسها در این نیمسال از تاریخ ۱ مهر ماه ۱۳۹۱ خواهد بود و مهلت ثبت نمرات میان ترم توسط اساتید در مقطع کارشناسی تا تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۳۹۱ و در مقطع کارشناسی ارد تا تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۱ تعیین شده است.

امتحانات پایان ترم نیز از ۱۶ دی ماه ۱۳۹۱ آغاز و تا ۹ بهمن ماه ۱۳۹۱ ادامه خواهد داشت.

تبريك به دوستان براي قبولي درآزمون ارشد

یکشنبه 12 شهریور 1391

 

به نام شاهد خوبان
ز کوشش به هر چيز خواهي رسيد /   به هر چيز خواهي، کماهي رسيد
سلام دوستان
 
امروز نتایج آزمون های کارشناسی ارشد اعلام شد..212

جا دارد تبریک ویژه ای داشته باشيم به دوستانی که در این آزمون پذیرفته شدند بخصوص خدمت اعضای محترم انجمن شيمي

كه دراينجاازشون قدرداني مي كنيم.

فرهيخته ارجمند:
سرکار خانم بلالي (شیمی آلی + روزانه دانشگاه کاشان)
سرکار خانم صالحي(نانوشيمي + روزانه دانشگاه علم وصنعت)
سركارخانم اميري(شيمي معدني + شبانه دانشگاه بوعلي)
جناب آقاي تارين ( شیمی معدنی + روزانه دانشگاه صنعتی شاهرود)
جناب آقای حسینی ( شیمی کاربردی+ شبانه دانشگاه زاهدان)
جناب آقای دلخوش (شیمی آلی + پیام نور قم)
با اهداي سلام و شادباش
خبر شوق انگيز پذيرش شما در آزمون کارشناسي ارشد يک ارزش خبري ديگر به ارزش هاي هفتگانه خبر- شهرت، دربرگيري، فراواني تعداد و مقدار، تازگي، مجاورت، استثنا و شگفتي، و تضاد يا برخورد - افزود. نام اين ارزش خبري جديد، "تلاش" يعني مفهوم زندگي است! 
اکنون که با غناي فکر و انديشه، جان خويش را با چراغ علم و آگاهي، منور و روح خويش را با عطر دانش و بينش، معطر ساخته ايد، پذيرش شما را در آزمون کارشناسي ارشد شادباش عرض نموده، پرواز تا اوج آسمان بيکران حقيقت را برايتان آرزومندم. حقيقتا دانشگاه پيام نور قم نيزبه وجود چنين فرهيختگاني مي بالد.
دستيابي به اين موفقيت را براي ساير دوستانم نيز از درگاه ايزد منان خواستارم.
همواره مانند هميشه فروتن، متفاوت و متعالي باشيد.
جهت آشنایی بقیه عزيزان با فرهيختگان ،در صورت تمایل میتوانند مشخصات خود را به ترتیب زیر اعلام کنيد:

1- رتبه کنکور کارشناسی ارشد

2- رشته و دانشگاه محل قبولی

 

ازتمامي دوستاني كه قبول شدند خواهش ميكنيم خودشون را معرفي كنند تااز آنها نيز تقدير بعمل آيد.

 

باتشكر

 

چسب های پلیمری آلی سنتزی

شنبه 04 شهریور 1391

چسب هاي پليمري آلي سنتزي

چسب ها جزوه پليمر هاي مصنوعي آلي طبقه بندي مي شوند...
چسب ماده اي است كه ميتواند بين دو سطح اتصال چسبي بوجود بياورد.يك اتصال چسبي دو سطح جامد بهم اتصال يافته است كه لايه نازكي از يك چسب را شامل ميشود.
چسبندگي دو جسم به يكديگر توسط يك چسب پديده اي است كه در آن سطوح اتصال يابنده ممكن است از طريق جذب فيزيكي و يا جذب شيميايي مثل نيروهاي واندر والسي والقايي و پيوندهاي هيدروژني به يكديگر اتصال يابند.

چسبيدگي را ميتوان به صورت ميزان جذب بين سطح جامد و يك فاز دوم هم تعريف نمود.فاز دوم از قطرات خيلي ريز يك مايع و يا فيلمي پيوسته از يك مايع(يا جامد)تشكيل يافته است.

ادامه مطلب

ماشين مولكولي

جمعه 27 مرداد 1391

 

ماشین مولکولی

پژوهشگران دانشگاه ادینبوروی اسکاتلند، ماشین مولکولی ساخته اندکهحرکت می کند و قطرات مایع را جا به جا می کتد. این دانشمندان با این روش یک قطره میکرولیتری دی یدومتان (CH2I2) را در یک سطح شیب دار با زاویه 12 درجه، 38.1 میلی متر بالا برده اند. محققان می گویند این حرکت، معادل جابجایی هایی است که یک ماشین معمولی انجام داده و یک جسم را تا ارتفاع بیش از دو برابر بلندترین ساختمان دنیا بالا می برد.

ادامه مطلب

چهارشنبه 25 مرداد 1391

 

علت شور بودن اشک
 
شور بودن اشک عمدتا به علت وجود کلرايد سديم و پتاسيم در اشک مي باشد. ميزان نمک موجود در اشک با ميزان نمک پلاسماي خون برابراست.
علت ريزش اشک هنگام خميازه کشيدن و يا خنديدن وارد شدن فشار به غدد و کيسه اشکي مي باشد
گريه مانند ادرار و تعريق باعث حذف مواد سمي و محصولات زائد بدن مي شود.
گريه به آزاد سازي آندورفين ها به جريان خون کمک مي کند. آندورفين ها ترکيبات شيميايي اي هستند که باعث بهبود خلق و خو و تسکين درد مي شوند.
افرادی که از لنز داخل چشم استفاده می کنند ، منطقه بزرگی از قرنیه را لنز پوشانده ، از تحریک چشم توسط پیاز جلوگیری می کند 
ترکیبات مایع اشک رفلکسی(پاسخ به مواد محرک چشم نظیر گردوغبار ، آلرژن ها ، پاتوژن ها ،بخارات پیاز گازاشک آور و افشانه فلفل)شامل:

حاوی آب+موسین+چربیها+لیزوزیم+لاکتوفرین+لیپوکالین+ایمنوگلوبولین ها+گلوکز+سدیم کلراید+کلراید پتاسیم+آنتی اکسیدان ها+برخی ویتامینها میباشد
ترکیبات شیمیایی اشک احساسی(حاصل از خشم، اندوه، شادی، ترس، شوخ طبعی و ناکامی) حاوی هورمونها و پروتئین های بیشتری میباشد. این اشک حاوی هورمونهای پرولاکتین، هورمون رشد، آدرنوکورتیکوتروپین، آندروفین و فلز منگنز میباشد.
اشک هاي احساسي سطح منگنز بدن را کاهش مي دهند. اين مواد معدني برروي خلق وخو تاثير مستقيم مي گذارد. غلظت منگنز اشک احساسي 30 برابر بيشتر از منگنز موجود در سرم خون است-

چراپیازشمارابه گریه می اندازد؟

سه شنبه 24 مرداد 1391

 

چراپیازشمارابه گریه می اندازد؟

مگراينكه ازآشپزي اجتناب كرده باشيد،وگرنه احتمالا پیاز خرد کرده اید و سوزش و اشک ریختن بوسیله بخارات آن را تجربه کرده اید.وقتي شما يك پياز را مي بريد،سلول هاي آن را مي شكنيد،كه باعث آزاد شدن مواد درون آن مي شود.آمينو اسيد هاي سولفوكسيدي تشكيل اسيد هاي سولفور دار مي دهند.

آنزيم هايي كه به طور جداگانه درون سلول ها نگه داشته شده بودند هم اكنون آزاد هستند و با اسيد هاي سولفوردار مخلوط مي شوند و  توليد ماده اي به نام (( propanethiol S-oxide )) مي كنند،كه يك تركيب سولفوردار فرار است كه به سمت چشم شما رانده مي شود.اين گاز با آب موجود در اشك شما واكنش مي دهد و تشكيل سولفوريك اسيد مي دهد.سولفوريك اسيدچشم شما را  مي سوزاند،در نتيجه چشمان شما را تحريك مي كند تا اشك بيشتري براي از بين بردن سوزش آزاد كنند.

پختن پياز آنزيم آن را غيرفعال مي كند،بنابراين در اين هنگام ممكن است بوي پياز پخته شده قوي باشد كه چشمان شما را نمي سوزاند.با به كار بردن يك عينك يا به كار انداختن يك پنكه  هنگام خورد كردن پياز مي توانيد از اسيد در امان بمانيد.شما مي توانيد از اشك ريختن بوسيله سرد كردن پياز قبل از خورد كردن(سرما واكنش ها را كند مي كند وشيمي درون پياز را تغيير مي دهد) و يا خورد كردن آن زير آب در امان بمانيد.

تركيبات شامل سولفور بوي خاصي را روي انگشتان شما باقي مي گذارند.شما ممكن است بتوانيد بوسيله مالش انگشتانتان بر روي يك فولاد ضد زنگ بوي پياز را از بين ببريد يا مقداري از آن را كاهش دهيد.

آیا میدانید که چه موادی در صنعت از حنا بدست میایند. ؟

یکشنبه 15 مرداد 1391

آیا میدانید که چه موادی در صنعت از حنا بدست میایند. ؟
 

برگهای حنا دارای تانن، صمغ، پنتوزان، کوئینون، فلاونوئید، اسانس، مواد چرب و مواد رزینی می‌باشد. مهمترین ترکیب شناخته شده حنا لاوسون نام دارد که ماده اصلی رنگی در حنا محسوب می‌شود. لاوسون به صورت بلورهای منشوری شکل در اسید استیک به دست می‌آید که در دمای ° 195- ° 196 تجزیه می‌شود. 
با استفاده از روشهای جداسازی و ستون کروماتوگرافی می توان ترکیبات موجود در یک ماده را از یکدیگر جدا نمود. به این صورت که گیاه را خشک کرده و آن را به صورت پودر در آورده در حلال مناسب ریخته چند روز اجازه می دهند تا ترکیبات موجود در ماده وارد حلال شود. سپس با استفاده از یک ستون و به دفعات با چندین حلال کار جداسازی را انجام می دهند.
اما این مواد در صنعت الزاماً از حنا به دست نمی آیند و هر کدام تولید صنعتی خاص خود را دارند . به عنوان مثال تانن ماده‌ای است که در عصاره ي بسیاری از گیاهان وجود دارد. معمولاً آن را از پوست بلوط به دست می‌آورند. ولی علاوه بر بلوط گیاهان دیگری نیز مانند چای، سیب نارس، به نارس، برگ گردو و بارهنگ نیز دارای تانن هستند.

تــهـویـه مـطبوع مـاشـیـن را بلافاصله روشن نکنید! ...

سه شنبه 10 مرداد 1391

 

تــهـویـه مـطبوع مـاشـیـن را بلافاصله روشن نکنید! ... 
به محض ورود به ماشین دکمه کولر را فشار ندهید (A/C Ke
 
http://www.redlink1.com/mydocs/group/17/01.jpg
لطفا پنجره ها را بعد از اینکه وارد ماشین تان شدید باز کنید و فورا تهویه هوا را روشن نکنید.
با توجه به تحقیقات انجام شده ، داشبورد خودرو ، صندلی ، خوشبوکننده های هوا بنزن ساطع میکنند، سم سرطان زا
(سرطان زا ، به بوی پلاستیک گرم در ماشین توجه کنید.) علاوه بر ابتلا به سرطان ، استخوانها را مسموم میکنند که سبب کم خونی و کاهش گلبولهای سفید خون میگردد.
قرار گرفتن طولانی در معرض این سم باعث سرطان خون خواهد شد ، افزایش خطر ابتلا به سرطان ممکن است باعث سقط جنین شود.

 

ادامه مطلب

کاربرد روزنامه های باطله در شیمی

جمعه 06 مرداد 1391


کاربرد روزنامه های باطله در شیمی

 

به گفته ی محققان ژاپنی روزنامه های معمولی می توانند در بازیافت فلزات گران بها از پسماندهای صنعتی استفاده شوند. کاتسوتوشی اینوئه (Katsutoshi Inoue) و هم کارانش در دانشگاه ساگا، ژلی فعال را از طریق عمل آوری روزنامه ها به وسیله ی پارا آمینو بنزوئیک اسید ترکیبی که به سهولت در دسترس وجود دارد و در کرم ضد آفتاب نیز استفاده می شود-  تهیه کرده اند.

اینوئه نشان می دهد که وقتی آب از میان ستونی پر از این ژل اصلاح شده عبور می کند، طلا ، پالادیوم و پلاتین در تقدم نسبت به سایر فلزات، صاف و جداسازی می شوند.

بازیافت فلزات گران بها و باارزش از سیالات خروجی صنعتی بسیار مطلوب است اما به آسانی انجام نمی شود. روش های متداول که بازیافت فلزی را ناقص انجام می دهند، گران بوده و محصولات باقی مانده ی سمی تولید می کنند. روش اینوئه بر این مشکلات فایق آمده است، ضمن این که راهی را برای استفاده از روزنامه های کهنه فراهم می کند.  

ادامه مطلب

علت درس نخوندن دانشجویان کشف شد!!!!!!!!!!

چهارشنبه 04 مرداد 1391

 

علت درس نخوندن دانشجویان کشف شد!!!!!!!!!!

بالاخره بعد از مدت ها تحقیق علت درس نخوندن دانشجویان کشف شد !!!

۱ ) در سال ۵۲ جمعه داریم و میدانید که جمعه ها فقط برای استراحت است به این ترتیب ۳۱۳ روز باقی میماند.

۲ ) حداقل
۵۰ روز مربوط به تعطیلات تابستانی است که به دلیل گرمای هوا مطالعه ی دقیق برای یک فرد نرمال مشکل است.بنابراین ۲۶۳ روز دیگر باقی میماند.

۳ ) در هر روز
۸ ساعت خواب برای بدن لازم است که جمعا” ۱۲۲ روز میشود. بنابراین ۱۴۱ روز باقی میماند.

۴ ) اما سلامتی جسم و روح روزانه
۱ ساعت تفریح را می طلبد که جمعا” ۱۵ روز میشود. پس ۱۲۶ در روز باقی میماند.

۵ ) طبیعتا”
۲ ساعت در روز برای خوردن غذا لازم است که در کل ۳۰ روز می شود. پس ۹۶ روز باقی میماند.

۷ ) روزهای امتحان
۳۵ روز از سال را به خوداختصاص میدهند. پس ۴۶ روز باقی میماند.

۸ ) تعطیلات نوروز و اعیاد مختلف دست کم
۳۰ روز در سال هستند. پس ۱۶ روز باقی میماند.

۹ ) در سال شما
۱۰ روز را به بازی می گذرانید. پس ۶ روز باقی میماند.

۱۰ ) در سال حداقل
۳ روز به بیماری طی میشود و ۳ روز دیگر باقی است.

۱۱ ) سینما رفتن و سایر امور شخصی هم ۲ روز را در بر میگیرند. پس
۱ روز باقی میماند.

۱۲ ) ۱روز باقی مانده همان روز تولد شماست. چگونه میتوان در آن روز درس خواند؟



نتیجه ی اخلاقی:
پس یک دانشجوی نرمال نمیتواند درس بخواند

چراانسان زنگ نمي زند؟

سه شنبه 03 مرداد 1391

 

چرا انسان زنگ نمی‌زند؟

این پرسش که چرا انسان زنگ نمی‌زند؟ پیش از توجه به آنکه هر روز بطور متوسط یک درصد گلبولهای قرمز در بدن انسان از بین می‌رود و با گلبولهای جدید جانشین می‌شود، بی‌معنی به نظر می‌رسد.

هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز شامل 30 میلی‌‌گرم (Fe(III است که در آب نامحلول است. اگر بدن انسان ترتیب به‌خصوصی برای دفع این آهن نامحلول نداشته باشد، احتیاج به مقدار بسیار زیادی ، حدود 10 تریلیون لیتر ، آب در روز خواهد داشت، تا از مسدود شدن کلیه‌ها با زنگ آهن جلوگیری کند. 

ادامه مطلب

درمورد لکه بر ها چه می دانیم؟

سه شنبه 20 تیر 1391

 

درمورد لکه بر ها چه می دانیم؟

لکه برها حلالهای قوی هستند که لکه‌ها را در خود حل می‌کنند و از این طریق باعث پاک شدن آنها می‌شوند. اکثر این حلالها سمی هستند و باید هنگام کار با آنها مراقب بود. بسیاری از لکه‌برها ، موادی هستند که در خانه وجود دارند و از آنها به عنوان مواد ضدعفونی کننده و پاک کننده استفاده می شود. مانند آب ژاول ، آمونیاک ، آب ، صابون ، الکل ، آب اکسیژنه و.... برخی هم مثل پربورات و اسید اگزالیک در منزل یافت نمی‌شوند، ولی خوب است تهیه شوند.

ادامه مطلب

چرا شیر سر می رود؟؟

دوشنبه 19 تیر 1391

چرا شیر سر می رود؟؟

اگر مايكروفر داشته باشيد، احتمالاً ديده ايد كه شير درون مايكروفر، با آن كه ممكن است دمايش خيلي زياد شده باشد، سر نمي رود. براي دانستن علت اين ماجرا كمي به عقب برميگرديم.

اصلاً چرا شير سر مي رود؟ اگر به گرم شدن شير دقت كنيد، معناي فيزيكي سر رفتن را خواهيد فهميد. وقتي شير را روي حرارت گاز يا هر وسيله حرارتي كه شير را از بيرون گرم مي كند قرار مي دهيد. تا آستانه نقطه جوش، هيچ اتفاقي نمي افتد؛ اما مسأله با آزاد شدن اولين حبابهاي حاوي بخار شير آغاز مي شود؛ هر چه دما بالاتر برود، اين حبابها هم با سرعت بشتري شكل مي گيرند و بالاخره وقتي سرعت ايجاد اين حبابها از سرعت تركيدنشان بيشتر شود، حبابها روي هم جمع مي شوند و پس از مدتي از ظرف بيرون مي ريزند. اين حبابها در آب هم ايجاد مي شوند، اما با رسيدن به سطح آب مي تركند. كشش سطحي شير به خاطر وجود چربيها و تركيبات هيدروكربني از آب بيشتر است. و همين باعث مقاومت حبابها در برابر فشار بخار داخلي و افزايش عمر آنها ميشود. براي جلوگيري از سر رفتن شير، حبابها را با همزدن از بين مي برند.

اما مايكروفر همانطور كه احتمالاً مي دانيد، با توليد امواج مايكرويو در فركانسي خاص باعث حركت نوساني مولكولهاي آب موجود در جسم، ايجاد اصطكاك و گرم شدن همگن و دروني آن مي شود. (يعني در هر لحظه، همه نقاط مايع درون درون مايكروفر همدما هستند). بنابراين آب يا شيري كه درون مايكروفر قرار مي گيرد، بي سر و صدا و به طور دروني شروع به گرم شدن مي كند. اين گرم شدن مي تواند تا چندين درجه بالاتر از نقطه جوش مايع ادامه پيدا كند، بدون اينكه آب از آب تكان بخورد و هيچ حبابي در آن ظاهر شود! تعجب نكنيد، اين پديده كه ابر گرمايش نام دارد، ويژه مايكروفر نيست و از يك واقعيت فيزيكي عميقتر نتيجه ميشود. در واقع از نظر فيزيكي، هيچ دليلي براي ايجاد حباب بخار در يك سيال داغ وجود ندارد و يك عامل خارجي بايد اين كار را بكند. به عبارت ديگر اگر محيط سيال همگن باشد و هيچ ناهمگوني و عارضه غيريكنواختي در آن وجود نداشته باشد كه «بهانه» ايجاد حباب شود، حبابي در كار نخواهد بود و سيال بدون جوشيدن، داغ و داغتر مي شود.

طرحی نو برای انباشتن کربن دی اکسيد در زير دريا

یکشنبه 28 خرداد 1391

 

براساس اين طرح دی اکسيد کربن را می توان زير بستر اقيانوس ها ذخيره کرد .دانشمندان آمريکايی می گويند می توان دی اکسيد کربن را برای جلوگيری از گرمتر شدن زمين زير بستر درياها ذخيره کرد.

براساس اين پيشنهاد گاز دی اکسيد کربن چندين کيلومتر زيرزمين پمپ و سپس زير بستر درياها تزريق می شود.

تيم مشترک محققان دانشگاه هاروارد، موسسه فنی ماساچوست (ام آی تی) و دانشگاه کلمبيا در نشريه اقدامات آکادمی ملی علوم آمريکا گزارش داد که در زير درياها فضای کافی برای ذخيره کردن ميزان نامحدودی دی اکسيد کربن متصاعد شده در جو وجود دارد.

طرح های قبلی برای انباشتن CO2 زير درياها به علت نگرانی نسبت به نشت احتمالی و ايمنی اين شيوه مورد انتقاد قرار گرفته بود.

اما حاميان طرح تازه می گويند اين طرح چنين خطراتی در بر ندارد و می توان آن را با فناوری های موجود اجرا کرد.

پيشنهادهای قبلی برای مقابله با افزايش تصاعد دی اکسيد کربن از طريق جمع آوری آن از اتمسفر و ذخيره آن زير زمين شامل:

۱-ذخيره کردن دی اکسيد کربن در ميادين نفت و گاز، يا معادن زغال سنگ.

۲-تزريق دی اکسيد کربن در اعماق اقيانوس ها.

۳-تبديل شيميايی CO2 به مواد جامد يا مايعاتی که از لحاظ ترموديناميک پايدار هستند.

اما اين شيوه ها نگرانی هايی ايجاد کرده بود، که مهمترين آنها خطر نشت از مخازن زمينی و همچنين خطر حل شدن مقادير عظيمی CO2 در آب اقيانوس ها و آسيب ديدن اکوسيستم های دريايی بود.

براساس طرح تازه گاز دی اکسيد کربن به عمق 3 هزار متری دريا پمپ شده و سپس زير بستر اقيانوس تزريق می شود.

فشار زياد و دمای پايين در آن عمق، گاز کربن را به مايعی که فشرده تر از آب اطراف است تبديل می کند.

آزمايش ها حاکيست که ترکيب هايی مانند يخ تشکيل خواهد شد که در آن ملکول های آب مانند قفس عمل کرده و ملکول های دی اکسيد کربن را در داخل خود به دام می اندازند.

به گفته محققان به اين ترتيب اطمينان حاصل می شود که گاز در رسوبات به تله می افتد و جای آن به قدری محکم است که حتی شديدترين زلزله ها نمی تواند آن را آزاد کند.

ایام غمبار امتحانات

دوشنبه 22 خرداد 1391

 


بوی شوم امتحان آید همی               یاد صفر مهربان آید همی

ماز تعلیم وتعلم خسته ایم                دل به امیدتقلب بسته ایم

مابرای کسب مدرک آمدیم                نی برای درک مطلب آمدیم

ایام غمبار امتحانات تسلیت باد.!!!!wink

تله پشه!

چهارشنبه 27 اردیبهشت 1391

من شخصا این روش رو فعلا آزمایش نکردم ولی میتونه درست باشه


 Inline image 2

خیلی ساده و ارزان هست و به تست کردنش میارزه
از شر پشه ها وحشرات موذی در فصل گرم خلاص شوید.
از اين راه بسيار ساده و جذاب استفاده كنيد تا از هجوم مغول وار حشرات موذي كه در دسته هاي صد هزار تايي فوج فوج از راه ميرسند تا دمار از روزگار مردمان برآرند بر شما گزندي نرسد. يك قوطي پلاستيكي نوشابه را از وسط نصف كنيد در نيمه ي پايين مقداري آب و شكر بريزيد سپس نيمه ي بالايي را برعكس داخل نيمه ي پاييني قرار دهيد بنحوي كه تشكيل يك قيف بدهد.تله ي حشرات شما آماده است!حشرات جذب دي اكسيد كربن ميشوند همان طور كه جذب دي اكسيد كربن خروجي از تنفس شما ميشوند و در انتها همان گونه كه در تصوير هم مشاهده ميكنيد اين ترفند خيلي موثر است!

 

شربت 1طرفه(1آزمایش جالب)

یکشنبه 24 اردیبهشت 1391

 

 

 

شربت يك‌طرفه

يكي از شگفتي‌هاي آزمايش‌هاي شيميايي، اتفاق‌هاي غيرقابل پيش‌بيني و عجيب و غريب است كه اغلب ايجاد رنگ‌هاي زيبا ،صداهاي جالب يا نور كرده و انسان را از ديدن آن‌ها هيجان‌زده مي‌كند.
ذيلاً آزمايش فانتزي «شربت يك‌طرفه» - كه آزمايشي ساده با مواد شيميايي متداول و كم‌خطر است -  مي‌تواند جالب باشد:

Description: http://www.roshd.ir/roshd/Portals/0/0and1/olympiad/Chemistry/BreakTime/Ch-C-001-Img01.jpg


توضيح آزمايش
در اين آزمايش دو محلول بي رنگ داريم،‌ وقتي محلول (1) را به محلول (2) اضافه كنيم هيچ تغييري ايجاد نمي‌شود؛ اما اگر عكس اين كار را انجام دهيم يعني محلول (2) را به محلول (1) اضافه كنيم،‌ رسوب نارنجي رنگ معلقي به‌وجود مي‌آيد كه درست مانند شربت پرتقال است.

اين عمل را مي توان چندين مرتبه انجام داد تا بينندگان متوجه شوند كه قدرت شما در انجام اين پديده و رخداد اتفاقي و از سر تصادف نبوده است
البته شما مي‌توانيد براي اين‌كه قدرت‌تان را به حاضرين ثابت كنيد در ابتداي هر قسمت، يك ورد مخصوص بخوانيد و از محلول‌ها بخواهيد كه آن رنگي يا شربتي را كه شما دوست داريد ايجاد كند!!!

مواد و وسايل مورد نياز

- محلول پتاسيم يديد، 100 ميلي‌ليتر

- محلول جيوه ( II ) كلريد ، 50 ميلي‌ليتر

- دو عدد بشر

روش آزمايش

از محلول پتاسيم يديد به محلول جيوه (II) كلريد اضافه مي كنيم؛ بدين ترتيب رسوب نارنجي رنگي به‌وجود مي‌آيد (محصول عبارت است از جيوه (II) يديد).

 بعد از آن اگر از محلول حاوي جيوه (II) كلريد به محصول پتاسيم يديد بيافزاييد ‌اتفاقي نمي‌افتد.

رسوب جيوه (II) يديد در اضافي پتاسيم حل مي‌شود.

گرامیداشت روز مادر

شنبه 23 اردیبهشت 1391


مادر! درستایش دنیای پرمهرت ، ترانه ای از اخلاص خواهم سرود وگلدسته ای از مهر بر گردنت خواهم آویخت.

شکوه عشق را در زمزمه های مادرانه ات می یابم وانگیزه خلقت را از قلب پرمهرت می خوانم.

مادر، بوسه بر دستان خسته تو جانم را زنده می کند و دیدار تو عشق را در دلم به ارمغان می آورد.

ایمانم از دعای توست وخدایم را از زبان تو شناخته ام ، عبادت را تو به من آموخته ای ، مادر! ای الهه مهر.

تو گلی خوشبو از بهشت خدایی که گلخانه دلم از عطرتو سرشار است ، از تبار فاطمه ای وگویی وجود تو را با مهر فاطمه سرشته اند پس همیشه دعایم کن چراکه دعایت سرمایه فردای من است.

 مادرم !به پاس آنچه به من داده ای ، به ستایش محبتهای بی اندازه ات ، و به وسعت همه خوبیهایت دوستت دارم... 

مادر

روزت را همواره ارج مي نهيم

و رايحه ايثار و محبتت را در جانمان مي ستاييم .

 روز مادر رو به همه ی مادران دنیا به خصوص مادر خودم  تبریک میگم.

 

تبریک فرا رسیدن بهترین ومانده گارترین روز

سه شنبه 12 اردیبهشت 1391

 

استادان عزیزم
مهر شما ، گرافیت وجود مرا الماس کرد
من از با شما بودنم چیزی فراتر از استوکیومتری زندگی و مولاریته شادیها آموختم
 امیدوارم کلویید زندگی تان شفاف و معادلات زندگیتان موازنه شده و محلول زندگیتان از عشق و محبت فراسیر شده باشد
 با بیشترین درصد خلوص دوستتان دارم و با بالاترین غلظت مولال
روزتان مبارک

دروغ های علمی

چهارشنبه 06 اردیبهشت 1391

1- نیوتن جاذبه را به خاطر افتادن سیب بر روی سرش کشف کرد.

۲- فصل ها بخاطر نزدیکی زمین به خورشید بوجود می آیند

۳- سیاه چاله هر چه در اطرافش باشد را می خورد. (به درون خود می کشد)

۴- دیوار چین از کره ما قابل رویت است

۵- هشت لیوان آب در طول روز برای سلامتی ضروری است.

۶- مغز انسان دارای حواس پنج گانه است.

۷- همه انسانها متفاوت هستند

۸- گاز CO2 آلاینده است و مضر.

۹- خفاش کور است.

۱۰- صدای اردک اکو نمی شود. (کواک کواک)

ادامه مطلب

آب های آشامیدنی درون بطری

دوشنبه 21 فروردین 1391

 

آب های آشامیدنی درون بطری

چگونه این آب ها تولید می شود؟ 
اساسا"سه نوع آب بطری ای وجود دارد

- آب معدنی طبیعی: این نوع آب باید از یک منبع زیرزمینی و محفوظ از هر گونه آلودگی بوده و توسط مقامات مسئول ثبت شده باشد، استانداردهای مختلف میکروب شناسی را دارا باشد، به طور مداوم تست شود، هیچگونه عمل دیگری بجز تصفیه با دی اکسید کربن یا تصفیه عادی رویش انجام نشود و در همان منبع آب مربوطه داخل بطری ریخته شود. بعلاوه این آب باید دارای ترکیبات خاص شیمیایی باشد. آب های معدنی طبیعی در مقایسه با انواع دیگر آب های بطری ای دارای بهترین کیفیت هستند

ـ آب چشمه: از یک منبع زیر زمینی مشخص می آید. این آب نیز باید در همان محل داخل بطری ریخته شده و با استانداردهای شیمیایی و میکروب شناسی سازگار باشد. تنها عملی که می تواند روی این آب انجام شود تصفیه با دی اکسید کربن یا تصفیه عادی است. لزومی ندارد آب چشمه ترکیبات شیمیایی خاص داشته باشد و یا قبل از اینکه وارد بازار شود توسط مقامات مسئول شناسایی و ثبت شود
ـ ٔآب آشامیدنی (Table Water): به هر آبی که داخل بطری ریخته شده باشد گفته می شود. ممکن است از هر منبع آبی ای باشد و چه بسا این منبع زیرزمینی هم نباشد. حتی می تواند از آب های معمول لوله کشی بوده و یا از منبع اصلی توسط تانکر به کارخانه پر کننده بطری فرستاده شود. ممکن است روی این آب اعمالی از قبیل تغییر ترکیبات شیمیایی یا کاهش تعداد میکروب ها، انجام دهند. حتی برخی از کارخانه ها به منظور اینکه طعم این آب شبیه آب چشمه معدنی شود، نمک معدنی به آن اضافه می کنند
نحوه در بطری ریختن
آب معدنی طبیعی و آب چشمه مستقیما" از منبع آبی مربوطه توسط لوله های فولادی ضد زنگ به کارخانه پر کننده بطری هدایت می شوند. در آنجا از ماشین آلات مخصوصی جهت پر کردن بطری ها استفاده می شود. در مراحل بعدی درب بطری ها را بسته و روی آنها بر چسب می چسبانند و در انتها آنها را در جعبه ها یا کیسه های پلا ستیکی فشرده بسته بندی کرده و برای ارائه به بازار می فرستند
بطری ها می توانند از جنس شیشه یا نوعی پلاستیک خاص که که تاثیری بر رنگ و بوی آب ندارد، باشند. بطری و درپوش آن حتما باید استریل شود. کل مراحل در بطری ریختن آب باید مطابق با استانداردهای رده بالای بهداشتی انجام شود و شامل کلیه اقدامات لازم برای حفظ آب از هر گونه آلودگی باشد. تست کیفیت نیز در کلیه مراحل به طور مداوم انجام می شود
آب های آشامیدنی از طریق لوله و یا بوسیله تانکر به کارخانه پر کننده بطری می رسد. در کارخانه ممکن است چند نوع آب را با هم مخلوط کرده و اعمال متفاوتی از قبیل تصفیه عادی، تصفیه ازنی، تابش اشعه UV ، تصفیه اسمزی و جدا سازی روی آن انجام داده و سپس به طریق مشابه آب های معدنی و چشمه آب را داخل بطری ها بریزند.. 
آیا ممکن است آب داخل بطری مضر باشد ؟ 
کلیه کارخانه های تولید کننده این محصولات زیر نظر سازمانهای بهداشتی کشورها مشغول به فعالیت هستند و آیین نامه های مخصوصی را هنگام تولید رعایت می کنند. لذا جز در مواردی که موارد مذکور را رعایت نکنند نگرانی برای استفاده از بطری های آب آشامیدنی وجود ندارد. فراموشی نکنیم که عدم رعایت موارد بهداشتی در تولید هر محصول غذایی می تواند رخ دهد.

استادایرانی دررشته شیمی دانشمند بین المللی ISIشد.

یکشنبه 20 فروردین 1391

استاد ایرانی در رشته شیمی دانشمند بین‌المللی ISI شد

دکتر بابک کبودین استاد شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه‌ زنجان از سوی موسسه‌اطلاعات علمی ISI به عنوان دانشمند بین‌المللی تا سال 2012 برگزیده شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این موسسه هر ساله بر اساس شاخص تعداد مقالات و تعداد ارجاعات، رده‌بندی دانشمندان، کشورها، موسسات و مجلات را انجام می دهد و دانشمند برجسته یکی از عناوین ارزیابی این موسسه علمی است که به محققانی که در هر شاخه علمی میزان استنادات صورت گرفته به مقالات آنها در 10 سال گذشته از حد خاصی فراتر رود و در میان یک درصد بالای دانشمندان رشته مربوطه قرار بگیرند، اطلاق می‌شود.

پیش از این دکتر بابک کریمی استاد دانشکده ‌شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه‌ زنجان در سال 2006 این عنوان علمی را کسب کرده و امسال 48 دانشمند ایرانی در لیست موسسه اطلاعات علمی ISI قرار گرفته‌اند.