close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
شیمی دانستنی - 2

شیمی پیام نور
شیمی دانستنی

تله پشه!

چهارشنبه 27 ارديبهشت 1391

من شخصا این روش رو فعلا آزمایش نکردم ولی میتونه درست باشه


 Inline image 2

خیلی ساده و ارزان هست و به تست کردنش میارزه
از شر پشه ها وحشرات موذی در فصل گرم خلاص شوید.
از اين راه بسيار ساده و جذاب استفاده كنيد تا از هجوم مغول وار حشرات موذي كه در دسته هاي صد هزار تايي فوج فوج از راه ميرسند تا دمار از روزگار مردمان برآرند بر شما گزندي نرسد. يك قوطي پلاستيكي نوشابه را از وسط نصف كنيد در نيمه ي پايين مقداري آب و شكر بريزيد سپس نيمه ي بالايي را برعكس داخل نيمه ي پاييني قرار دهيد بنحوي كه تشكيل يك قيف بدهد.تله ي حشرات شما آماده است!حشرات جذب دي اكسيد كربن ميشوند همان طور كه جذب دي اكسيد كربن خروجي از تنفس شما ميشوند و در انتها همان گونه كه در تصوير هم مشاهده ميكنيد اين ترفند خيلي موثر است!

 

شامپوهای خطرناک

چهارشنبه 27 ارديبهشت 1391

 

شامپوهای خطرناک
که توسط حکومت دوبی ممنوع شده 

Dangerous Shampoo!!! 

Banned By Dubai Government!! 

 

 

 

تمامی این شامپو ها از ماده شیمیایی با نام اختصاری اس ال اس  استفاده میکنند

که در واقع پاک کننده سطح است.

از اونها برای تولید کف بیشتر استفاده میشه

تصور کنید که یک پاک کننده سطح چه با مو و پست سرتون میتونه بکنه

و به ریشه مو و پشت سر آسیب میزنه،مواظب باشید اس ال اس ممکنه که تو خمیر دندون هم باشه

 

از اون محصولاتی استفاده کنید که خالی از این ماده شیمیایی خیلی خطرناکن

تو گوگل عنوان  شامپو  و خمیر دندون بدون اس ال اس رو دنبال کنید

تا بتونید فهرست شرکتهایی رو که محصولات سالم میفروشن پیدا کنید.

 

برای مشاهده لیست شامپوها به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه مطلب

دروغ های علمی

چهارشنبه 6 ارديبهشت 1391

1- نیوتن جاذبه را به خاطر افتادن سیب بر روی سرش کشف کرد.

۲- فصل ها بخاطر نزدیکی زمین به خورشید بوجود می آیند

۳- سیاه چاله هر چه در اطرافش باشد را می خورد. (به درون خود می کشد)

۴- دیوار چین از کره ما قابل رویت است

۵- هشت لیوان آب در طول روز برای سلامتی ضروری است.

۶- مغز انسان دارای حواس پنج گانه است.

۷- همه انسانها متفاوت هستند

۸- گاز CO2 آلاینده است و مضر.

۹- خفاش کور است.

۱۰- صدای اردک اکو نمی شود. (کواک کواک)

ادامه مطلب

روش نگارش مقالات علمي

چهارشنبه 30 فروردين 1391

جهت نگارش يک مقاله علمي-پژوهشي و درج آن در مجلات معتبر داخلي و خارجي  يا   ISI  رعايت برخي نکات الزامي است.

پژوهش علمي را با روش صحيح پژوهش مي شناسند و بخاطر داشته باشيد هميشه روش پژوهش از موضوع پژوهش مهمتر است.

بهترين موضوع اگر با روش صحيح مورد پژوهش قرار نگيرد و با روش صحيح نگارش نشود فاقد هرگونه اعتبار و ارزش علمي است.

 

جهت خواندن ادامه توضيحات به ادامه مطلب برويد

ادامه مطلب

چگونه یخ داغ تهیه کنیم؟

جمعه 11 فروردين 1391

 

چگونه یخ داغ تهیه کنیم؟

بدون تردید هرگاه صحبت از یخ می‌شود همه ما به یاد سرما می‌افتیم اما این بار می‌خواهیم شما را با نوعی یخ آشنا كنیم كه برخلاف یخ‌های معمولی به جای این كه سرد باشد داغ است. سدیم استات و یا به عبارت دیگر همان یخ داغ ماده شیمیایی عجیب و منحصر به فردی است كه شما می‌توانید آن را به آسانی و با استفاده از مقداری سركه و جوش‌شیرین تهیه كنید. اگر سدیم استات را تا دمایی پایین‌تر از نقطه ذوب آن سرد كرده و سپس آن را به شكل بلوری درآورید یخ داغ تهیه كرده‌اید. از آنجایی كه این فرآیند گرمازاست بنابراین ماده یخی شكل حاصل از آن در نتیجه حرارت آزاد شده در جریان این فرآیند داغ و سوزان خواهد بود. انجماد سدیم استات مایع تا حدی سریع انجام می‌شود كه همزمان با ریختن آن می‌توانید شكل خاصی را به آن بدهید.

ادامه مطلب

چجوری آب رو به چراغ تبدیل کنیم؟

شنبه 5 فروردين 1391

چجوری آب رو به چراغ تبدیل کنیم؟

چه جوری میشه آب رو به چراغ تبدیل کرد تا بدرخشه؟؟دکتر آنه دارای دکترای شیمی معدنی اظهار داشته که میشود آب را هم درخشان کرد و اما چه جوری؟ 

اینجوری: ابتدا درون ماژیک فسفری را در آورده و آب را توسط آن رنگی میکنیم. سپس نور فرابنفش یا لامپ مهتابی را به روی آب گرفته سپس نور را قطع میکنیم. مشاهده میشود که با قطع منبع نور همچنان درخشندگی آب با نور خیره کننده ای ادامه میابد. علت چیست؟؟

ماژیک های فسفری به آب خاصیت فسفرسانسی میدهد و باعث میشود که پس از قطع منبع نور تا مدتی آب مثله چراغ بدرخشه.

شناساگرهای خانگی درست کنید

جمعه 19 اسفند 1390

شما می توانید با استفاده از مواد معمولی که در هر خانه ای پیدا می شود وهمچنین عصاره میوه و یاگل وبرگ گیاهان، شناساگر خانگی درست کنید .
 
 
برای آشنایی با برخی از شناساگرهای گیاهی به ادامه مطلب
مراجعه کنید.
 
در ضمن دیروز مطلبی رو خوندم که جالب بود ولی ببخشید که در ارتباط با این پست نیست:
 
نقطه ی جوش همان نقطه ایست که همه چیز کم کم
بخار می شود،محو می شود،کم رنگ می شود،
آدمها را به نقطه ی جوش نرسانیم!!! 
ادامه مطلب

جلبک های دریایی به عنوان سوخت

جمعه 12 اسفند 1390

 از بحران نفتی دهه ۱۹۷۰ میلادی که شک بزرگی را بر اقتصادهای پویای آن زمان برجای گذاشت تاکنون، بشر پیشرفت کرده و به دور از چاه های نفت دائماً به دنبال سوختی غیر فسیلی بوده تا بتواند آن را به راحتی تهیه کرده و جایگزین نماید. در این مسیر استفاده از الکتریسیته، سوخت های گیاهی و زیستی و انواع تکنیک ها به کار گرفته شده اند. اما به تازگی متخصصان چشم بادامی راهی نوین یافته اند، استفاده از جلبک های خوراکی به جای سوخت های فسیلی!

جلبک دریایی

چند سالی است که استفاده از سوخت های زیستی به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی مطرح شده است. اما دشواری تولید در کنار هزینه بالا باعث شده تا این گزینه نتواند برای دراز مدت مورد استقبال دولتمردان قرار گیرد.

حال، کارشناسان لابراتوآر معماری زیستی از شرق دور انتخاب تازه ای را پیش روی جهانیان قرار داده اند. استفاده از جلبک های خوراکی دریایی برای تولید سوخت زیستی. از آنجایی که این جلبک ها در زیر سطح آب به صورت خودرو رشد می کنند، هیچ نیازی به روند کاشت و داشت و برداشت نداشته و هیچ لزومی به استفاده از کودهای شیمیایی، آفت کش یا حتی آبیاری و نیروی انسانی برای رسیدگی ندارند!

تنها کافی است تا از علم و دانش شیمی کمک گرفته و از این جلبک های بی زبان اتانول برداشت کنیم. متاسفانه، دشواری کار در همین جاست، چرا که قند موجود در ساختارهای این گیاه دریایی بسیار مرموز و عجیب است. و از آنجایی که هیچ میکروب صنعتی وجود ندارد تا قادر به شکستن ترکیبات قندی و تبدیل آن به مواد اولیه برای تولید سوخت باشد، کار گره خورده است.

با این وجود نتیجه همکاری متخصصان شرق و غرب باعث شده تا نهایتاً در آزمایشگاه های دانشگاه جرج واشنگتن در سیاتل واقع در ایالات متحده، دانشمندان میکروب صنعتی پرورش دهند که قادر به هضم قند و تولید اتانول از این جلبک های دوست داشتنی باشد.

این باکتری که اشرشیا کولی (Escherichia coli) نام دارد، می تواند در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد قند طبیعی موجود در گیاه جلبک را شکسته تا ما بتوانیم از ماحصل کار، سوخت بگیریم. یکی از مهمترین مزیت های این باکتری، کارکرد آن در دمای محیط است. بدین ترتیب نیاز نیست تا هزینه ای جداگانه برای ایجاد محیط مناسب این باکتری صرف شود.

جالب تر از این روند خارق العاده شیمیایی که از دریا به پمپ های سوخت ختم خواهد شد، آمار و ارقام تحلیلی مجله ساینتیفیک امریکن (Scientific American) است. به نقل از این نشریه علمی تنها در ایالات متحده می توان در کمتر از یک درصد آب های سرزمینی، بیش از یک درصد سوخت مورد نیاز خودروی شهروندان امریکایی را تامین نمود.

خوب این بدان معنی نیست که همین فردا جلبک ها از باک خودروی شما سر در می آورند، اما جذابیت این آمار و ارقام می تواند سیاستمداران و قانونگذاران را ترغیب نماید تا نگاه نافذتری به این جلبک های چشم و گوش بسته داشته باشند!

شمع را با آب روشن کنيد

پنجشنبه 20 بهمن 1390

 

 

شمع را با آب روشن کنيد

 شمعی را به دوستانتان نشان دهيد . به آن ها بگوييد که می خوا هيد شمع را روشن کنيد ولی متأسفانه کبريت نداريد. مسلما عده ای سعی می کنند که به شما کبريت بدهند، ولی شما قبول نکنيد وبه آن ها بگوييد راضی به زحمت شما نيستم و خودم شمع را با آب روشن می کنم! مسلما دوستانتان تعجب می کنند و شايد حتی به شما بخندند. ولی توجه نکنيد و ليوانی را پر از آب کنيد، سپس مقداری از آن را بخوريد تا همه متوجه شوند که آب معمولی است. حالا انگشت خود را در آب فرو برده و سپس روی فتيله ی شمع بگيريد تا يک قطره از آب روی آن بچکد، دوستانتان در کمال تعجب مشاهده می کنند که اين شمع روشن می شود.

 فکر می کنيد دليل آن چيست؟

 شما قبلا يک تکه پتاسيم کوچک را در لابلای تارهای فتيله ی شمع قرار داده ايد و وقتی يک قطر آب را روی آن می ريزيد، واکنش شيميايی بين پتاسيم و آب باعث اشتعال فتيله می شود.

 

احتراق خود به خودی با افزودن آب

یکشنبه 9 بهمن 1390


 

 

 

تجهیزات: کپسول آتش نشانی جهت ایمنی – بشر ۲۵ml  – آبفشان – عینک ایمنی – دستکش محافظ

 

مواد: پوشال چوبی، سدیم پروکسید (Na2O2) و آب

 

 

احتیاط (توجه): Na2O2 تقریبا مثل سدیم به طور خود به خودی با آب واکنش می دهد. Na2O2 و هیدروژن پر اکسید می توانند سبب سوختگی شوند و از تماس آن ها با پوست باید پرهیز نمود. در تمام مدت باید از عینک ایمنی و دستکش محافظ استفاده شود.

 

روش کار آزمایش: بشری را از تراشه های چوب یا پوشال های چوبی پر نمایید قبل از شروع آزمایش ۰٫۴ گرم Na2O2 را بر روی پوشال های چوبی بریزید. بلافاصله به وسیله پیست (آبفشان) چند قطره آب بر روی آن بیافزایید. آب به طور خود به خودی با Na2O2 واکنش نموده، پوشال های چوبی شروع به سوختن می نمایند. در اغلب موارد بشر می شکند.

 

توضیحات: Na2O2 یک اکسنده قوی است و غالبا به طور انفجاری با ترکیبات آلی اشباع نشده واکنش می دهد (همراه با افروختگی) در حضور مقدار کمی آبNa2O2 واکنش می دهد تا اکسیژن آزاد نماید.

 

Na2O2 + H2O → 2NaOH + O

 

NaOH به عنوان کاتالیزور در یک مرحله حد واسط H2O2 را تشکیل می دهد. به هر حال در دمای پایین Na2O2 با آب واکنش می دهد تا NaOH و H2O2 را تشکیل دهد.

 

Na2O2 + 2H2O→ H2O2 +2NaOH

 

 

اشتباهات علمی در باورهای عامه

پنجشنبه 6 بهمن 1390

۱-نقطه انجماد و نقطه ذوب

   اگر از مردم عادی بپرسید آب در دمای صفر درجه سانتی گراد چه حالتی دارد،اکثر آنها خواهند گفت حالت جامد،یعنی بصورت یخ است.این باور کاملاً اشتباه است.زیرا آب در دمای صفر درجه سانتی گراد هم می تواند به صورت جامد (یخ) باشد و هم به صورت مایع.

اگر ظرف آبی را سرد کنیم،مرتباً دمای آن کاهش می یابد تا به صفر درجه سانتی گراد برسد.در این حالت آب صفر درجه حواهیم داشت.حال اگر آن را به قدر کافی سرد کنیم،آب شروع به انجماد کرده تبدیل به یخ صفر درجه خواهد شد که اگر باز هم آن را سردتر کنیم،دمای یخ به زیر صفر خواهد رسید.پس آب در دمای صفر درجه سانتی گراد،هم می تواند جامد باشد و هم مایع!

اگر بخواهیم به طور دقیق تر بیان کنیم،باید بگوئیم هر گرم آب خالص برای اینکه دمای آن یک درجه کاهش یابد،باید یک کالری (۲/۴ ژول) گرما از دست بدهد،ولی وقتی دمای آن به صفر درجه رسید،برای اینکه آن یک گرم آب صفر درجه تبدیل به یخ صفر درجه شود،باید ۸۰ کالری گرما از دست بدهد. بر عکس آن هم صحیح است،یعنی یک گرم یخ صفر درجه باید ۸۰ کالری گرما بگیرد تا به آب صفر درجه تبدیل شود.این مقدار گرما را(۸۰کالری)  "گرمای ذوب یخ" می گویند.

2- انتقال گرما

معمولاْ در زمستانها این سخن مردم را زیاد شنیده اید که می گویند: " پشت پنجره ها پرده ضخیم نصب کنید که سرما از شیشه ها وارد اتاق نشود! " سرما حیزی نیست که از جسمی عبور کند یا از جایی به جای دیگر منتقل شود. سرما در واقع نبودن گرماست. مثل اینکه بگوئیم تاریکی از پنجره به داخل اتاق آمد! تاریکی چیزی جز نبودن نور و روشنایی نیست.

ما می توانیم بگوئیم گرما از جایی به جایی رفت ولی نمی توانیم بگوئیم سرما از جایی به جای دیگر منتقل شد.از نظر علمی جسمی که گرما از دست بدهد سرد می شود.بنابر این وقتی اتاقی سرد می شود گرمای هوای آن از طریق دیوارها و پنجره ها به بیرون منتقل می شود.و وقتی گرمای آن منتقل شد هوای اتاق سرد می شود.

گرما انرژی جنبشی ذرات ماده است.وقتی گرما از جسمی منتقل می شود در واقع انرژی جنبشی ذرات آن به ماده دیگری انتقال می یابدو به این ترتیب جسمی که انرژی ذرات آن کاهش یافته سردتر می شود.البته اگر بگوئیم منافذ و درزهای پنجره ها را بگیرید تا هوای سرد وارد اتاق نشود از نظر علمی بیان صحیحی است.

 -3نقطه جوش آب

اکثر مردم بر این باور هستند که اگر آب سریع تر بجوشد،دمای آن بالاتر می رود در نتیجه غذای داخل آب زودتر می پزد. این باور غلط،باعث هدر رفتن انرژی زیادی می شود. هر مایعی در دمای معینی می جوشد (درفشار ثابت).مثلاً اب خالص در فشار متعارف یک اتمسفر،در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد می جوشد.

زمانی که مایعی در حال جوشیدن است،هر چقدر آن را حرارت بیشتری دهیم،دمای آن افزایش نمی یابد،فقط سرعت تبخیر آن بیشتر می شود.بنابر این دمای آبی که درون ظرف می جوشد،از ۱۰۰ درجه سانتی گراد بالاتر نمی رود (البته در ظرف درباز) و هر جه شعله گاز را بیشتر کنیم،سرعت پختن غذا افزایش نمی یابد.پس برای جلوگیری از اتلاف سوخت،باید شعله چراغ گاز را طوری تنظیم کنیم که آب از جوشیدن نیفتد ولی سرعت جوش آن کمینه (مینیمم) باشد.

مطلبی که بیان شد،یعنی "نقطه جوش مایع همواره ثابت است"،در موردی صادق است که جوشیدن مایع در هوای آزاد (در فشار ثابت) باشد،ولی اگر مایع در ظرف در بسته ای مانند زود پز قرار بگیرد،چون فشار وارد بر سطح مایع افزایش می یابد،نقطه جوش آن بالاتر می رود.مثلاً دمای جوش آب در داخل زود پز ممکن است به ۱۰۴ درجه سانتی گراد یا بیشتر هم برسد

ادامه مطلب

آزمایش جالب شیمی :آتش در کف دست

چهارشنبه 5 بهمن 1390

آتش در کف دست

شعبده‌باز در حضور مردم مايعي را در گودي دستش مي‌ريزد. و بي‌آنكه به آن كبريت بزند، شعله آتش در كف دستش زبانه مي‌كشد. او در جلو سن قدم مي‌زند، و بدون احساس ناراحتي با تماشاگران صحبت مي‌كند، تا مايع تمام شود، و شعله فروكش كند. سپس دستش را با يك دستمال پاك مي‌كند، و به ادامه برنامه‌اش مي‌پردازد. چگونه اين كار ممكن است؟

در اينجا شعبده‌باز از علم شيمي استفاده مي‌كند، و هرگز از چشم‌بندي و مهارت دست، و وارونه جلوه‌دادن حقايق بهره نمي‌برد. شما نيز اگر علاقمند به اين گونه نمايشات علمي هستيد، كافي است كه ابتدا 12 میلی لیتر سولفيدكربن و 8 میلی لیتر تتراكلريدكربن تهيه كنيد. ابتدا آنها را خوب با هم مخلوط كنيد. سپس بدون اينكه كسي متوجه شود، دست خود را روي بخاري نيم‌گرم، و يا آجري كه روي اجاق برقي قرار دارد – و نظاير آن – گرم كنيد، و آنگاه مخلوط را در گودي دست خود بريزيد، در مدتي خيلي كوتاه مايع شروع به شعله كشيدن مي‌كند، البته اين سوختن با بوي خيلي زننده همراه نيست، و حتي مي‌توان در داخل ساختمان نيز به اجراي آن اقدام كرد.

 

يادآوري مي‌كنيم، در صورتي كه موقعيت مناسب نباشد، تا شما قبلاً دستتان را تا آن حد گرم كنيد، مي‌توانيد مايع دست خود را به كمك يك لوله شيشه‌اي مشتعل سازيد. يعني لوله شيشه‌اي را مدت كوتاهي روي شعله اجاق گاز بگيريد و داخل مايع قرار دهيد. اگر مواد تازه و مؤثر باشند، اين روشها براي مشتعل كردن آن كافي خواهد بود. در غير اينصورت كبريت بكشيد، و به فاصله كمي از آن نگه داريد، مايع شعله‌ور خواهد شد، اما دست شما آن‌قدر گرم نمي‌شود، كه غيرقابل تحمل باشد.

وایتکس در ایران برای ماندگار کردن شیر

جمعه 25 آذر 1390

 

وایتکس در ایران کاربرد تازه ای پیدا کرده است:
  استفاده در گاوداری ها برای ماندگار کردن شیر.

سلامت نیوز نوشته است: سئوال اینجاست که چرا بعضی از شیرهای پاستوریزه که بیشتر از 5 روز ماندگاری ندارند با وجود گذشت دو هفته همچنان سالم مانده و فاسد نمی شوند؟ 
....
برای مشاهده خبر به ادامه مطلب بروید.

 

 

ادامه مطلب

انواع شامپوها و روش ساخت آن

چهارشنبه 23 آذر 1390

انواع شامپو ها و روش ساخت آن

 

شامپو برای موهای چرب

شامپو برای موهای خشک

شامپوهای صابون دار

کرم شامپوها

شامپوهای مایع

برای مشاهده روش ساخت آن به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه مطلب

ماچقدر زود باور هستیم

چهارشنبه 23 آذر 1390

ما چقدر زود باور هستیم

دانشجویی که سال آخر دانشگاه را می گذراند به خاطر پروژه ای که انجام داده بود جایزه اول را گرفت
او در پروژه خود از
۵۰ نفر خواسته بود تا دادخواستی مبنی بر کنترل سخت و یا حذف ماده شیمیایی «دی هیدروژن مونوکسید» توسط دولت را امضا کنند و برای این خواسته خود دلایل زیر را عنوان کرده بود :

مقدار زیاد آن باعث عرق کردن زیاد و استفراغ می شود

یک عنصر اصلی باران اسیدی است

وقتی به حالت گاز در می آید بسیار سوزاننده است

استنشاق تصادفی آن باعث مرگ فرد می شود

باعث فرسایش اجسام می شود

حتی روی ترمز اتوموبیل ها اثر منفی می گذارد

حتی در تومورهای سرطانی نیز یافت شده است

از ۵۰ نفر فوق ۴۳ نفر دادخواست را امضا کردند

و۶ نفر به طور کلی علاقه ای نشان ندادند

! اما فقط یک نفر می دانست که ماده شیمیایی «دی هیدروژن مونوکسید» در واقع همان آب است 

  عنوان پروژه دانشجوی فوق : ماچقدر زود باور هستیم

لیست برندگان نوبل شیمی در 110 سال گذشته/ 102 جایزه نوبل برای شیمیدانان

یکشنبه 13 آذر 1390

سلام.

فکر کنم این روزا بچه هایی که متون تخصصی دارن، 

سخت دنبال برندگان نوبل شیمی میگردن.

براتون یه توضیحات مختصری آماده کردم امیدورام مفید بشه.

و اینم یه لینک ویژه :   اینجا کلیک کنید

خوب تو این سایت میتونید خیلی چیزای بیشتر پیدا کنید. روی سال مورد نظر کلیک کنید سپس روی عکس برنده نوبل کلیک کنید واطلاعات تکمیلیو بدست بیارین.

برای مشاهده بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه مطلب

ترش كردن معده

چهارشنبه 9 آذر 1390

معده یک شیره‌ای برای هضم غذا ترشح می‌کندکه معمولا 0.4% تا 0.5% آن اسید کلریدریک می‌باشد. وظیفه اسید کلریدریک کشتن باکتریهایی است که با تغذیه وارد معده می‌شوند و نیز در هضم غذا کمک می‌نمایند. اگر مقدار اسید کلریدریک معده زیاد گردد و یا در معده تولید مقدار زیادی جوهر شیر شود ( این اسید از تخمیر اغذیه قنددار درست می‌شود ) انسان یک سوزشی درحلق و مری احساس می‌کند که در این صورت می‌گویند که ترش کرده است. البته همیشه نباید ترش کردن غذا را به علت زیادی اسید در معده دانست، چرا که ممکن است مقداراسید معده به اندازه لازم باشد و باز معده ترش کند.

 برای دیدن روش های معالجه ی ترش کردن معده به ادامه مطلب بروید
ادامه مطلب

تحلیلی بر عشق از دیدگاه علم شیمی

یکشنبه 6 آذر 1390

عشق نیز مانند تمام چیزهای دیگر این جهان بدون دست کم مقداری شیمی و فیزیک نمیتواند وجود داشته باشد. همانطور که یک بار دانشمندی با بد گمانی گفته بود، پیکان های کیوپید، خدای عشق، چنانچه ابتدا به ماده شیمیایی با نام غیررومانتیک و نه چندان خیال انگیز فنیل اتیل آمین آغشته نمی شد، هرگز موثر واقع نمی شد. بدون اکسی توسین نیز واکنش های بدن انسان هرگز به خلق تراژدی هایی همچون رمئو وژولیت نمی انجامید.

برای مشاهده بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید.

شیمی عشق

ادامه مطلب

مسموميتي عجيب( شرح )

یکشنبه 6 آذر 1390

باعرض سلام.

ابتدا ميخام تشكر كنم از اون همكلاسي كه اون سوال رو پرسيد و من وادار به گشتن و تحقيق شدم .چون سوالش واقعا منطقي و جالب بود .

سوال همکلاسی "سلام بچه ها یه سوال
مگه میگو رو با چاشنی آبلیمو ترش درست نمیکننو نمیخورن؟؟؟؟
پس چرا تا حالا نمردیم؟آبلیمو که غنی از ویتامین ث هست!!!!"

خوردن ميگو زن تايواني يه تفاوتي با ما داشته . به اين متن توجه كنيد :

همه متعجب شدند، چرا مرگ تصادفی؟ استاد کالج داروسازی گفت: آرسنیک در شکم متوفی تولید شده است. متوفی عادت داشته هر روز ویتامین C مصرف نماید، که این خود به تنهایی مسئله ای نیست. مسئله این بوده است که یک قطعه بزرگ میگو طی شام خورده است. خوردن میگو مسئله ای نیست چرا برای اعضا خانواده اش که از همان میگو استفاده کرده اند اتفاقی نیافتاده است ولی متوفی در همان زمان از ویتامین C استفاده کرده است که این مسئله می باشد.

پژوهشگران در دانشگاه شیکاگو امریکا در آزمایشات دریافتند غذاهایی مانند میگو با پوست نرم حاوی غلظت بسیار بالایی از ترکیبات پتاسیم آرسنیک 5 می باشند.

همونطور كه ميبينيد ميگو رو با پوست خورده. پوست ميگو هم داراي پتاسيم آرسنيك 5 مي باشد .

ممنون ميشم سوالي دارين بپرسين.

مسموميتي عجيب !!!

یکشنبه 6 آذر 1390

یک زن تایوانی بصورت غیر مترقبه ای فوت کرده در حالیکه نشانه هایی از خونریزی از گوش بینی و دهانش مشاهده شده است.

پس از کالبد شکافی علت مرگ مسومیت به دلیل وجود "آرسنیک" در شکم بیمار تشخیص داده شد.

سوال این است که این آرسینیک از کجا سر در آورده؟

یک متخصص پس از بررسی محتویات شکم آن مرحومه نتیجه را چنین اعلام می کند :

ندانم کاری شخص فوت شده!

و چنین توضیح می دهد که این فرد روزانه از "ویتامین سی" استفاده می کرده که بصورت عادی ضرری ندارد.

همچنین شب قبل برای شام "میگو" میل نموده که اینهم هیچگونه مشکلی ندارد.

ولی به طور خلاصه ترکیب "ویتامین سی" و ماده غیر سمی "پتاسیم آرسینیک 5" باعث تولید "تری اکسید آرسینیک" در بدن می شود که همان آرسینیک سمی است.

پس چنانچه روزانه از "ویتامین سی" استفاده می کنید از خوردن "میگو" خودداری کنید.

دانشمندان برای نخستین بار از حرکت الکترون فیلم گرفتند

یکشنبه 6 آذر 1390

دانشمندان سوئدی موفق شدند برای نخستین بار از یک الکترون در حال حرکت روی موج نور پس از آنکه تازه از یک اتم فاصله گرفته بود، فیلم تهیه کنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پژوهشگران دانشگاه لوند از فن‌آوری جدیدی موسوم به پالس‌های اتو ثانیه‌یی که برای تولید پالس‌های کوتاه از نور شدید لیزر به کار می‌رود برای تصویربرداری از حرکت الکترون استفاده کردند.

جان ماریتسون، دانشیار دانشگاه لوند در این زمینه اظهار داشت که ۱۵۰ اتوثانیه طول می‌کشد تا یک الکترون به دور هسته یک اتم بگردد.

یک اتوثانیه معادل یک کویین‌تیلیونم (۱۰ به توان ۱۸) ثانیه است.

ماریتسون یکی از پژوهشگران این تحقیق یادآور شد: مدت‌ها بود که به جامعه تحقیقاتی قول داده بودیم که می‌توانیم از پالس‌های اتوثانیه برای فیلم برداری از حرکت الکترون استفاده کنیم.

وی گفت: به دنبال موفقیت در فیلم‌برداری از حرکت الکترون ، اکنون می‌توانیم چگونگی رفتار الکترون‌ها را هنگام برخورد با اشیای مختلف بررسی کنیم.

 

دانشجو موفقيت تصادفي نيست ، شتاب كن ، ديگران رفتند و تو ...

 

الهي نامه ي شيمي...

شنبه 5 آذر 1390

الهي نامه ي شيمي...

*خدايا تك الكتروني هستم درمدارمعصيت،مراازترازمعصيت به ترازاصلي كمال بازگردان وبه هسته ي معرفت نزديك كن...

*الهي مراثابت قدم كن تاهم چون cs(سزيم)كمترين ميل رابه گرفتن الكترونگاتيوي گناه داشته باشم...

*الهي قلبم راحرم امن خودت كن تااوربيتال خالي قلبم به دست شيطان هواوهوس نيفتدومثل N(نيترو‍‍‍ژن)وo(اكسيژن)وF(فلوئور)وNe(نئون)هميشه غيربرانگيخته دربرابرمحرمات باشم...

*الهي كاش غم هاي دلم درزلال اشك هايم هم چون نيتراتها درآب حل شوند...

*خدايا عظمت رادرنگاه من درخواص شدتي ايمان افرادقرارده،نه درخواص مقداري آنها...

*وبالاخره...خدايا كاري كن درگرماي رازونيازباتو،سوختني كامل داشته باشم.........                 "آمين"

 

تصوير*ستاره اي* كه همانندالماس مي درخشد!

شنبه 5 آذر 1390

تصوير*ستاره اي* كه همانندالماس مي درخشد!

ستاره شناسان ايرلندي باانجام تحقيقاتي ،ستاره اي را درفاصله حدود دوهزارسال نوري اززمين يافتندكه همانند الماس  مي درخشد.براساس  گزارش اسپيس،دانشمندان  رصدخانه  آرما  در

ايرلند شمالي ستاره اي با شناسه يLSIV-14116راكشف كردندكه درفاصله دوهزارسال نوري اززمين واقع شده است.اين ستاره به رنگ آبي كم رنگ كه هماننديك الماس مي درخشدبه دليل اينكه اتمسفري بسيارغني از عنصرزيركونيم داردبا اين درخشش ديده مي شود.درحقيقت LSIV-14116اولين ستاره اي است كه تااين حدغني از زيركونيم است.به طوري كه سطح اين عنصردراين ستاره ده هزاربرابر بيشترازسطح زيركونيم موجوددرخورشيداست.

الماس هاي واقعي تركيباتي كربني هستند،درحالي كه بلورهاي زيركونيم دي اكسيددرجواهرسازي براي ايجادالماس ها ي تقلبي كه بسيارارزان ترازالماس هاي واقعي هستنداستفاده مي شود.

درحقيقت اين ستاره يك الماس تقلبي است كه درآسمان مي درخشد.علاوه برزيركونيم ستاره شناسان ايرلندي بامطالعه  برروي LSIV-14116 آثارشيميايي ازسه عنصرديگرشامل استرانسيم،ژرمانيم وايتريم رادراتمسفراين ستاره كشف كردند.

اين ستاره شناسان بامطالعه برروي تركيبات شيميايي اتمسفراين ستاره حجم بالاي زيركونيم راكشف كردند.درحالي كه تحقيقات پيشين نشان مي داد كه اين ستاره يك خرده كوتوله كمياب غني ازهليم است.زماني كه ستارگان باجرم كم ميميرند،بادكرده وشروع به پراكندن لايه هاي خارجي گازخود مي كنند.زماني كه تمام گاز خودرا ازدست داد هسته ي باقيمانده ي ستاره مرده كوتوله ي سفيدناميده مي شود.خرده كوتوله ها يك فازتكاملي مياني دربرخي ازستاره ها هستند.اين فازميان فازستاره ي عظيم سرخ وكوتوله سفيدقرارمي گيرد.مطالعه برروي اين خرده كوتوله ها مي تواندبراي درك بهترچرخه ي تكامل ستاره اي به دانشمندان كمك كند.

اين محققان با رصدخطوط طيفي LSIV-14116يابسامدهاي نورتابيده شده ازستاره موفق شدندمولكول ها وعناصرحاضردراتمسفراين ستاره را كشف كنندونشان دهندكه زيركونيم دراين اتمسفربادماي بالاي 20درجه سانتي گرادحضوردارد. 

آيا ميدانستيد:

شنبه 5 آذر 1390

 

آیا میدانید: که کوچکترین جزء یک اتم چیزی هست که به کوارک معروف هستش!و در سه سال پیش توسط قویترین میکروسکوپهای اتمی جهان در کشور ژاپن کشف شد و دانشمندان رو به این باور رسوند که کوچکتر از اتم هم در دنیا وجود داره.

آیا میدانستید: يک گالن روغن سوخته، مي‌تواند تقريبا يک ميليون گالن آب تميز را آلوده کند.

آيا ميدانستيد: که تقريبا 300 متر مكعب گاز هليم ميتواند يك انسان را از روي زمين بلند كند.

آيا ميدانستيد: که ظروف پلاستيكي تقريبا پنجاه هزار سال در برابر تجزيه و فساد مقاومند.

آيا ميدانستيد: با 30 گرم طلا نخی به طول 81 k/m می توان درست کرد-

آيا ميدانستيد: که سرعت صوت در فولاد 14 بار سريعتر از سرعت ان در هواست.

آيا ميدانستيد: يك ليتر سركه درزمستان سنگينتراز تابستان است.

آيا ميدانستيد: در هر ثانيه بيش از ۵۰۰۰ بيليون بيليون الکترون به صفحه تلويزيون بر خورد ميکند و تصويری را که شما تماشا ميکنيد بوجود می اورد.

بمب دود

شنبه 5 آذر 1390

از ترکیب مواد زیر به طور جداگانه دود تولید می شود:

دود سفید

غبار روی ، هگزاكلرو اتان و آلومینیم


دود سفید

پنتا اكسید فسفر و اسید فسفریك


دود سیاه
كلرات پتاسیم ، نفتالم و ذغال

 
دود خاكستری
گرد روی ، هگزاكلرو اتان و نفتالین

دود خاكستری
تترا كلرید سیلیكون و بخار آمونیم

دود زرد
اورا مین ، لاكتوز ، پتاسیم كلرات و كریوزیدین

 
دود زرد
اورا مین ، لاكتوز ، پتاسیم كلرات و آنتیموان سولفید

 

زیانهای جسمی الکل

شنبه 5 آذر 1390

زیانهای جسمی الکل

اثرالکل درمغز: موجب الف ) ازکارافتادن سلول های مغزی ب) پاره شدن رگهای خونی ، ایجاد لختههای خونی وسکته وگاهی هم موجب تشنج و ورم مغزوفشار خون درسرگردیده تولید فلج دراعضای بدن می نماید

اثر الکل دراعصاب : موجب تولید امراض مختلفی از قبیل رعشه دردستهاوپاها وعدم توانایی در کنترل اعضاء ومورمور شدن بدن وضعف حواس ظاهره و باطنه می شود.

اثر الکل در معده : الکل بزاق را دهان کم می کند آن را از نظم می اندازد و چه بسا موجب استفراغ همراه با بلغم که اغلب با لخته ای خون همراه است وامراض مختلف معده و روده وگشادگی زیاد از حد معده تورم وخراشیدگی روده ها والتهاب جهاز هاضمه ، واسهال های سخت ویبوست شدید شخص الکلی را تهدید می کند.

اثر الکل درکبد : ناتوان ومتورم ساختن جگر، احساس درد وناراحتی درطرف شکم و ممکن است بیماری زردی در کلیه ی افراد الکلی حتی در چشمش هویدا شود.

اثرالکل درگردش خون : به محض ورود به وارد خون می شود با نابود کردن گلبول های سفید منجر به سکته می گردد

اثر الکل در دستگاه تنفس : از مهمترین عوارض الکل در دستگاه تنفس بیماری خانمان سوز سل و تنگی نفس است زیرا

اثر الکل در کلیه ها : طبق آمار موجود نود در صد بیماری های کلیه در اثر این ماده شوم است الکل در هنگام دفع با تحریک مجاری ادراری موجب تولید عوارض بسیار ناراحت کننده ی بیماری سلسله البول و غیره می نماید .

اثر الکل در قلب : باعث جمع شدن پیه و  چربی در اطراف قلب و در نتیجه افزایش حجم و ضعیف شدن حرکات قلب می گردد .

اثر الکل در  قوه عاقله  : مشروبات الکلی اولین عامل جنون است به موجب تحقیقات اطباء فرانسه معلوم شده دویست هزارنفر دیوانه مشروبات الکلی وجود دارد .هشتاد در صد دیوانگان وچهل درصد از بیماران آمیزش در نتیجه استعال الکل بوده است ودر انگلستان تقریبا 90 درصد دیوانگان دیوانه مشروبات الکلی می باشند.

اثر الکل در نسل : به گفته یکی از اطباء آلمان تاثیر سوء الکل تا سه نسل به طور حتم باقی است  به شرطی که این سه نسل الکلی نباشند دکتر سالین آمریکایی می گوید: از یک مرد سالم ممکن است یازده طفل به وجود آید در حال که از یک مرد معتاد به الکل ازیک تا سه طفل ( سالم ) به وجود نمی آید تازه این فرزندان هم در معرض بیماری های مختلفی از قبیل : سکته ، صرع ، عصبانیت ، جنون ، عدم رشد قوای عاقله ، کم خونی و غیره بوده دائما دچار سایر امراض روحی و ناراحت کننده می شوند

کوتاه وخواندنی شیمی

شنبه 5 آذر 1390

کوتاه وخواندنی شیمی

چرا لایه ازن در نواحی قطبی که آلایندها کمتر است سوراخ شده است ولی در مناطق دیگری که عملیاتهای صنعتی و آلاینده‌ها وجود دارد سوراخ نشده است؟

مهمترین عامل وجود ابرهای استراتوسفری در نواحی قطبی است به دلیل سردتر بودن قطب جنوب این ابرها در آنجا پایدارترند تابش پرتوهای فرا بنفش خورشید در آغاز بهار باعث آزاد شدن رادیکال‌های کلر در مجاورت بلورهای یخ موجود در این ابرها می‌گردد.

 

 

چرا درون لامپ‌های معمولی گاز آرگون استفاده می شود؟

اولا گازهایی که استفاده می‌شوند باید به سیم تنگستن موجود در لامپ صدمه نزنند. به همین دلیل از اکسیژن استفاده نمی‌کنند چون تنگستن را اکسید می‌کند. ثانیا اگر از گازی اصلا استفاده نکنند یعنی خلا باشد تنگستن بخار می‌شود از گازهایی باید استفاده کرد که حالت نجیب داشته باشند (یعنی به سختی واکنش بدهند) مثل آرگون ، نئون و هلیوم

بهتر است بدانید نور لامپ در مقابل گازهای زیر چه رنگی می‌شود:

Na بخار========================== زرد طلایی

Hg بخار========================== سبز پسته‌ای

H , He , Ar==========================سفید

Ne==========================نارنجی

هوا در شرایط خاص======================== بنفش

 

 

خیلی شیرین

موادی شیرین‌تر از قند

ساخارین

درجه شیرینی آن 300 برابر قند معمولی است و توسط افراد دیابتی و آنهایی که رژیم غذایی دارند مصرف می‌شود. البته ثابت شده که موشها را به سرطان مبتلا می‌کند.

آسپاراتام

حدود 200 برابر از قند معمولی شیرین‌تر است و در حال حاضر در ساختن بیش از 3000 نوع فراوده غذایی یا دارویی بکار می‌رود.

آلیتام

نخستین بار در سال 1979 ساخته شد. شیرینی آن در حدود 2000 برابر قند معمولی است اگر این قند مجوز کار بگیرد مصرف اعجاب انگیز پیدا می‌کند.

 

 

اطلاعات جالبی در مورد جیوه

بیشترین معادن جیوه دنیا در اسپانیا و ایتالیاست و مهمترین سنگ معدن آن سینابار یا سولفور جیوه است با گوگرد و‌ هالوژنها ترکیب می‌شود اما بر اسیدها بجز اسید نیتریک بی اثر است جیوه و ترکیبات آن توسط پوست و بلعیدن و تنفس جذب بدن می‌شود ماکسیمم مقدار مجاز بخار جیوه در هوای محیط کار 1.0 میلی گرم در متر مکعب و ماکسیمم مقدار جیوه مجاز موجود در ادرار 3.0 میلی گرم در لیتر است کلیه‌ها نقش مهمی در دفع جیوه از راه ادراری دارند ضمن اینکه بیشترین تجمع جیوه در اعضای بدن نیز در کلیه‌هاست.

 
 

بیشتر بدانید ...

شنبه 5 آذر 1390

...بیشتر بدانید

چرا وقتی طلا با جیوه مخلوط می شود می گویند خراب شده؟

طلا در دمای اتاق به راحتی با جیوه ترکیب شده، آلیاژایجاد می کند.البته با حرارت می توان جیوه را از آلیاژ خارج کرد. از این خاصیت در آلیاژ سازی و تذهیب به کمک آتش استفاده می شود.

چرا وقتی سیر می خوریم تا مدت ها بوی سیر در دهان باقی می ماند؟

بسیاری از مواد باعث مشکلات در بازدم می شود. یکی از دلایلی که باعث شده بوی سیر شدید باشد،این است که سیر مملو از ترکیبات، باکتری ها دهان را تغذیه می کنند و باعث بوی بد دهان می شوند.

چرا بعد از خوردن ماهی،دوغ نمی نوشند؟

اسید لاکتیک موجود در ماست، روی عصب پارا سمپاتیک اثر می گذارد. از آنجا که این عصب کند کننده است، حالت لختی در بدن به وجود می آورد. این خاصیت در ماهی نیز تا حدودی وجود دارد و بهتر است با هم مصرف نشوند.

چرا جوراب بی بو خطر ناک است؟

 یکی از محصولات نانو فناوری که این روزها به بازار هم عرضه شده، جوراب هایی است که هرگز بو نمی گیرند. این جوراب ها از نانو ذرات نقره بهره می برند که باکتری ها را می کشند وبدین شکل، بوی بد پا راکه در اثر تجمع این باکتری ها به وجود می آید، از بین می برند.اما به تازگی مشخص شده که وقتی نانو ذرات ضد باکتری در خاک وآب محیط بیرون ازآزمایشگاه قرار می گیرند،گاز اکسید نیترو را تا چهار برابر بیشتر آزاد می کنند. اکسید نیترو اثر گلخانه ای بسیار شدیدی دارد وعلاوه بر آن،لایه ازن را هم از بین می برد. بنابراین شاید بهتر باشد استفاده از نانوفناوری به همان محصولات صنعتی منحصر بماند.

آیا از قیمت بادکنک های هلیومی خبر دارید؟

رابرت ریچارد سون (برنده جایزه نوبل فیزیک۱۹۹۶)به تازگی در مورد کاهش ذخایر هلیوم در زمین هشدار داده است. هلیوم،دمین عنصر سبک در عالم است، جزء گازهای نجیب به شمار می رود ومجموعه خواص آن ،کاربردهای منحصر به فردی برایش ایجاد کرده است. دمای بسیار پایین میعان هلیوم از آن ،خنک کننده ای ایده ال برای ساخت ابر رساناها وتولید فیبرهای نوری ساخته و کاربردهای خنک کنند گی آن در دیگر عرصه های علمیبسیار حیاتی است. اما ذخیره این گازنجیب در زمین بسیارمحدود است و با توجه به آهنگ مصرف فعلی این ماده،به نظر می رسد تا ۲۵سال آینده تمام ذخایر موجود هلیوم به پایان برسد.استخراج هلیوم از پوسته زمین بسیار سخت است و استخراج آن از جو زمین۱۰هزار مرتبه گران تر!!!به عبارت دیگر در آینده نه چندان دور،هلیوم به عنصری نایاب در زمین تبدیل می شود وحتی هزینه یک بادکنک پر شده با گاز هلیوم که تا ارتفاع بسیار زیادی صعود می کند به ۱۰۰ هزار تومان وشاید بیشتر خواهد رسید!!!

آیامی دانید سن دقیق ترمنظومه شمسی با بررسی ترکیب شیمیایی شهاب سنگ بود که بدست آمد؟

بررسی ترکیب شیمیایی شهاب سنگ آلنده که سال۲۰۰۴در شمال غربی آفریقا به زمین برخورد کرد مشخص کرده است که منظومه ی شمسی حدود۲ میلیون سال پیرتر از تخمین های قبلی است وسن دقیق تر خورشید و دیگر اجرام منظومه ۴ میلیارد و۵۶۸میلون و۲۰۰هزار سال است.

تقلب در مواد غذایی

چهارشنبه 11 آبان 1390

تقلب در انواع روغن ،عسل،ادويه ها،زعفران،فلفل،خردل،سرکه،آبلیمو،رب گوجه فرنگي،فرآورده های گوشتی،گوشت قرمز،ماهی،مرغ

 

برای مشاهده کامل متن لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 
ادامه مطلب