شیمی پیام نور
آخرین ارسال های انجمن
الهام سادات قرشی بازدید : 1907 شنبه 05 آذر 1390 نظرات (0)

کوتاه وخواندنی شیمی

چرا لایه ازن در نواحی قطبی که آلایندها کمتر است سوراخ شده است ولی در مناطق دیگری که عملیاتهای صنعتی و آلاینده‌ها وجود دارد سوراخ نشده است؟

مهمترین عامل وجود ابرهای استراتوسفری در نواحی قطبی است به دلیل سردتر بودن قطب جنوب این ابرها در آنجا پایدارترند تابش پرتوهای فرا بنفش خورشید در آغاز بهار باعث آزاد شدن رادیکال‌های کلر در مجاورت بلورهای یخ موجود در این ابرها می‌گردد.

چرا درون لامپ‌های معمولی گاز آرگون استفاده می شود؟

اولا گازهایی که استفاده می‌شوند باید به سیم تنگستن موجود در لامپ صدمه نزنند. به همین دلیل از اکسیژن استفاده نمی‌کنند چون تنگستن را اکسید می‌کند. ثانیا اگر از گازی اصلا استفاده نکنند یعنی خلا باشد تنگستن بخار می‌شود از گازهایی باید استفاده کرد که حالت نجیب داشته باشند (یعنی به سختی واکنش بدهند) مثل آرگون ، نئون و هلیوم

بهتر است بدانید نور لامپ در مقابل گازهای زیر چه رنگی می‌شود:

Na بخار========================== زرد طلایی

Hg بخار========================== سبز پسته‌ای

H , He , Ar==========================سفید

Ne==========================نارنجی

هوا در شرایط خاص======================== بنفش

خیلی شیرین

موادی شیرین‌تر از قند

ساخارین

درجه شیرینی آن 300 برابر قند معمولی است و توسط افراد دیابتی و آنهایی که رژیم غذایی دارند مصرف می‌شود. البته ثابت شده که موشها را به سرطان مبتلا می‌کند.

آسپاراتام

حدود 200 برابر از قند معمولی شیرین‌تر است و در حال حاضر در ساختن بیش از 3000 نوع فراوده غذایی یا دارویی بکار می‌رود.

آلیتام

نخستین بار در سال 1979 ساخته شد. شیرینی آن در حدود 2000 برابر قند معمولی است اگر این قند مجوز کار بگیرد مصرف اعجاب انگیز پیدا می‌کند.

اطلاعات جالبی در مورد جیوه

بیشترین معادن جیوه دنیا در اسپانیا و ایتالیاست و مهمترین سنگ معدن آن سینابار یا سولفور جیوه است با گوگرد و‌ هالوژنها ترکیب می‌شود اما بر اسیدها بجز اسید نیتریک بی اثر است جیوه و ترکیبات آن توسط پوست و بلعیدن و تنفس جذب بدن می‌شود ماکسیمم مقدار مجاز بخار جیوه در هوای محیط کار 1.0 میلی گرم در متر مکعب و ماکسیمم مقدار جیوه مجاز موجود در ادرار 3.0 میلی گرم در لیتر است کلیه‌ها نقش مهمی در دفع جیوه از راه ادراری دارند ضمن اینکه بیشترین تجمع جیوه در اعضای بدن نیز در کلیه‌هاست.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic