شیمی پیام نور
  وایتکس در ایران کاربرد تازه ای پیدا کرده است:   استفاده در گاوداری ها برای ماندگار کردن شیر. سلامت نیوز نوشته است: سئوال اینجاست که چرا بعضی از شیرهای پاستوریزه که بیشتر از

وایتکس در ایران برای ماندگار کردن شیر

جمعه 25 آذر 1390

 

وایتکس در ایران کاربرد تازه ای پیدا کرده است:
  استفاده در گاوداری ها برای ماندگار کردن شیر.

سلامت نیوز نوشته است: سئوال اینجاست که چرا بعضی از شیرهای پاستوریزه که بیشتر از 5 روز ماندگاری ندارند با وجود گذشت دو هفته همچنان سالم مانده و فاسد نمی شوند؟ 
....
برای مشاهده خبر به ادامه مطلب بروید.

 

 

 

 آیا از بار میکروبی شیرهای ایرانی کاسته شده است و یا کارخانه های تولید کننده این شیرها چنان پیشرفت کرده اند که چنین شیرهایی را تولید می کنند؟
یک منبع آگاه به سلامت نیوز گفته است: «سال گذشته اداره استاندارد و تحقیقات شهر اصفهان با مسئله عجیبی در خصوص شیرهای پاستوریزه روبرو شد.»
«جریان از این قرار بود که شیرهای پاستوریزه بعد از حتی باز کردن درب آنها تا حدود 3 هفته ماندگاری داشتند و فاسد نمی شدند. با بررسی هایی که اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان به عمل آورد متوجه شدند که برخی از گاوداری ها از وایتکس برای ماندگاری بیشتر شیرهایشان استفاده می کنند و به دلیل اینکه وایتکس یک ضدعفونی کننده بسیار قوی است مانع فاسد شدن شیرهای پاستوریزه شده است.»
«این ماده ضدعفونی کننده به شدت سرطان زا است و مصرف کنندگان این شیرها به عوارض آن دچار می شوند.»
حال این سوال پیش می آید آیا نظارت کامل بر گاوداری ها و کارخانجات تولید کنندهشیر پاستوریزه وجود دارد؟ آیا بعضی از شیرهای پاستوریزه ای که به مدت طولانی تر از 5 روز ماندگاری دارند از وایتکس در نگهداری آن ها استفاده می شود؟
 يك دامپزشك:  من هم با اين مسئله بارها برخورد كرده ام
آزمايشات معمول كارخانجات پاستوريزه هم توانايي رديابي ضدعفوني كننده هاي كلره ( مانند وايتكس) را ندارند.
گزارش سلامت نيوز كاملا دقيق مي باشد.
وقتي بيش ار 5 سال است ليستين خوراكي* وارد ايران نشده و فقط ليستين صنعتی كه سرطانزا ومخصوص صنعت مي باشد وارد مي شود و تمام شكلات ها و شيريني هاي ما با ليستين صنعتي است مي خواهيد دامدار ما از چه كسي اخلاق كاري بياموزد ؟!!
*لسیتین یک لغت یونانی و به معنای زرده تخم مرغ است و علت نام‌گذاری آن، وجود میزان فراوان لسیتین در زرده تخم مرغ و همچنین کشف این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده‌است. لسیتین، درگروه فسفولیپید می‌باشد و اغلب به عنوان فسفاتیدیل کولین شناخته می‌شود. لسیتین فسفو لیپیدی است که در تمام موجودات زنده یافت می‌شود. این ماده مخلوطی از دی گلیسرید اسیدهای چرب استئاریک، پالمیتیک و اولئیک با استر کولین اسید فسفریک است. بدن قادر به ساختن لسیتین است بعلاوه لسیتین را می‌توان در بسیاری از غذاها یافت.
لسیتین نقش مهمی در تقویت حافظه و مبارزه با فراموشی دارد. با توجه به افزایش فراموشی و بیماری آلزایمردرافراد مسن وبهره گیری کمتراین گروه ازمغز خود، هم اکنون در کشورهای اروپایی ، افراد مسن و میانسال به مصرف لسیتین به صورت مکمل های غذایی تهیه شده وموجود دربازارهای جهانی و یا مصرف لوبیای سویا به عنوان منبع اصلی لسیتین توصیه اکید می شود.