شیمی پیام نور چراپیازشمارابه گریه می اندازد؟ مگراينكه ازآشپزي اجتناب كرده باشيد،وگرنه احتمالا پیاز خرد کرده اید و سوزش و اشک ریختن بوسیله بخارات آن را تجربه کرده اید.وقتي شما يك پياز را مي بريد،سلول هاي آن را مي شكنيد،كه باعث آزاد شدن مواد درون آن مي شود.آمينو اسيد هاي سولفوكسيدي تشكيل اسيد هاي سولفور دار مي دهند. آنزيم هايي كه به طور جداگانه درون سلول ها نگه داشته شده بودند هم اكنون آزاد هستند و با اسيد هاي سولفوردار مخلوط مي شوند و توليد ماده اي به نام (( propanethiol S-oxide ))…