شیمی پیام نور
سوره حدید به معنای آهن، پنجاه و هفتمین سوره از قرآن کریم است ودقیقاً دروسط سوره ها قرار دارد و یادآور آهن Fe57 است که یکی ازایزوتوپ های پایدار آهن است و جرم اتمی آن 57 است .از میان ایزوتوپ ه

عنصر آهن در قرآن

پنجشنبه 23 مهر 1394

سوره حدید به معنای آهن، پنجاه و هفتمین سوره از قرآن کریم است ودقیقاً دروسط سوره ها قرار دارد و یادآور آهن Fe57 است که یکی ازایزوتوپ های پایدار آهن است و جرم اتمی آن 57 است .از میان ایزوتوپ های پایدار تنها Fe57 دارای اسپین هسته ای (2/1-) است. ذرات با اسپین 2/1 ذرات ماده در جهان هستی می باشند که به آنها فرمیون می‌گویند.

   حرکت زاویه ‌ای ذاتی پروتون و نوترون ، اسپین هسته ‌ای نامیده می شود.Fe57 به صورت ایزوتوپ چرخشی در شیمی و بیوشیمی به کار می رود.....

 

به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

 

   جمع ابجدی حروف حدید معادل عدد 26 است ونیز با احتساب بسم الله الرحمن الرحیم شماره آیه حدید هم 26 است که عدد اتمی این فلز( =26 پروتون و 26 الکترون ) را تداعی می کند.

    سوره حدید با احتساب بسم الله الرحمن الرحیم 30 آیه دارد که هسته اتم آهن Fe56 را که ایزوتوپ پایداردیگری است ودارای 30 نوترون است یادآوری می کند، این ایزوتوپ آهن فراوان ترین ایزوتوپ (%91.7 )در طبیعت است.

 

 گواه این که "بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم" یک آیه محسوب می شود آیه زیر است:

 

 وَلَقَدْ آتَیْنَاکَ سَبْعًا مِّنَ الْمَثَانِی وَالْقُرْآنَ الْعَظِیمَ ﴿۸۷ حجر)

 

و به راستى به تو سبع من المثانى [=سوره فاتحه] و قرآن بزرگ را عطا کردیم .دراین سوره "بسم الله الرحمن الرحیم آیه اول محسوب می شود وجمعاً 7 آیه دارد. اکثر علما نیز بسم الله الرحمن الرحیم  اول سوره ها را آیه اول هر سوره و سید آیه ها می دانند به همین جهت خواندن بسم الله را در وسط سوره ها به هنگام قرائت جایز نمی دانند و همچنین اول سوره توبه این آیه را ندارد.

 

سوره آهن در وسط سوره های قرآن مجید قراردارد، همچنین این فلز به عنوان یک فلز- واسطه در وسط جدول تناوبی قرار گرفته است و این دسته فلزاتی هستند سخت که باهم آلیاژ تشکیل می دهند. همچنین تصور می رود هسته مرکزی زمین از آهن و نیکل تشکیل شده و در ایجاد میدان مغناطیسی زمین نقش مهمی دارد.

در باره((و انزلنا الحدید)) و ((فیه بأس شدید))

   درباره (وَأَنزَلْنَا الْحَدِیدَ) می توان گفت منشاء آهن در اصل خود زمین نبوده همان طوریکه اشاره شده در اثر جوش هسته ای در ستارگان غول تولید و پس از انفجار ستاره توسط شهاب سنگها به زمین فرستاده شده اصولاً نظر بر این است که خورشید و سیارات آن هم چنین سرنوشتی داشته اند.

 

    درمورد ( فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ) می توان گفت آهن ظاهراً فلز سختی است اما در باطن سختی آهن در هسته اتم آهن نهفته است، از آن جا که آهن آخرین فرآیند واکنش جوش هسته ای است ،هسته اتمهای آهن دارای بیشترین نیروی همگیر درهر نوکلئون هستند بنا براین علاوه بر سختی ظاهر، جنس آهن وسختی کارزار و جهاد در روبرو شدن و برخورد با دشمن و تحمل آن، از نظر خواص هسته ای هم بسیار سخت است.