loading...
شیمی پیام نور
آخرین ارسال های انجمن
محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2041 پنجشنبه 23 مهر 1394 نظرات (0)

سوره حدید به معنای آهن، پنجاه و هفتمین سوره از قرآن کریم است ودقیقاً دروسط سوره ها قرار دارد و یادآور آهن Fe57 است که یکی ازایزوتوپ های پایدار آهن است و جرم اتمی آن 57 است .از میان ایزوتوپ های پایدار تنها Fe57 دارای اسپین هسته ای (2/1-) است. ذرات با اسپین 2/1 ذرات ماده در جهان هستی می باشند که به آنها فرمیون می‌گویند.

   حرکت زاویه ‌ای ذاتی پروتون و نوترون ، اسپین هسته ‌ای نامیده می شود.Fe57 به صورت ایزوتوپ چرخشی در شیمی و بیوشیمی به کار می رود.....

 

به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2438 جمعه 05 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

حالت چهارم ماده (پلاسما) 
.
وقتی یک ماده جامد حرارت داده می شود، مولکول ها با شدت بیشتری شروع ب لرزیدن می کنند. این روند ادامه می یابد تا سرانجام ماده از حالت جامد ب مایع تبدیل شده و مولکول ها عملا حرکت کرده و ب یکدیگر برخورد می کنند. با اضافه شدن مقدار انرژی و دمای بیشتر حرکت مولکول ها سریع تر و شدیدتر می شود و در نتیجه با شدت بیشتری به هم برخورد می کنند، تا جایی که از هم جدا شده و به فرم گاز در می آیند. اگر انرژی داده شده ب گاز از این مقدار بیشتر شود، مولکول ها باز هم سریع تر حرکت کرده و وقتی ماده را تا دماهای خیلی بالا ( فراتر از 5000 درجه ) گرم کنیم برخورد بین ذره ها به اندازه ای شدید می شود که الکترون ها از اتم کنده می شوند. چنین حالتی از ماده که متشکل از الکترون ها و یون های مثبت است ، "پلاسما" Plasma نامیده می شود.
بیشتر کیهان از پلاسما ساخته شده است، ستاره ها ازر حالت پلاسما هستند. ماده در لوله نئون یا در یک سیکلوترون ب شکل پلاسما است . بسیاری از لیزرها ، مانند لیزر کربن دی اکسید که در صنعت برای بریدن فلزات وپارچه بکار می رود ، لوله های پلاسما دارند. دانشمندان روی ویژگی های پلاسما کارمی کنند زیرا یک واکنش هسته ای به نام گداخت هسته ای در پلاسما دردماهای بالا اتفاق می افتد. چناچه بتوان واکنش گداخت راکنترل کرد جای امیدواری است که بعد از خورشید دومین منبع انرژی باشد. اگرچه پلاسما متشکل از ذره های باردار است،ازنظرالکتریکی خنثی است. زیرا درمجموع تعداد بارهای منفی ومثبت یکسان است.
مشکل محبوس کردن یک پلاسما که برای یک واکنش گداخت هسته ای ایجاد می شود، دو مورد است. نخست اینکه پلاسما به سرعت ظرف خود را بخار می کند. و مورد دوم که اهمیت بیشتری دارد ، این است که پلاسما خیلی سریع انرژی خود را ب ظرف می دهد. بنابر این ب سرعت ب دماهایی پایینتر از دمای لازم برای واکنش می رسد. پس برای محبوس کردن پلاسما ، یک میدان مغناطیسی تشکیل می دهند که با میدان مغناطیسی پلاسما بر هم کنش پیدا می کند. سپس آنرا ب دما می رسانند.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 2436 پنجشنبه 04 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

با تایتین بیشتر آشنا شوید
================
این پروتئین که عناصر زیر رو داره، بلندترین نام آیوپاک جهان رو که شامل 189819 حرف هست به خودش اختصاص داده و خوندن اسمش تقریبا 3.5 ساعت طول می کشه.

Number of C atom : 169723
Number of H atom : 270464
Number of N atom : 45688
Number of O atom : 52243
Number of S atom : 912

یه بنده خدایی اسمش رو تا آخر خونده که می تونید فیلمش رو ببینید :
http://bit.ly/1jxSoLR

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1655 شنبه 04 آبان 1392 نظرات (0)

کارن وترهان یک پروفسور بین المللی شیمی و یک محقق ماهر در زمینه اثر فلزات سنگین بر روی سیستم های زنده و بویژه نقششان در ایجاد سرطان بود. خود او نیز سرانجام  قربانی یک فلز سنگین سمی شد. او طریقه ی اثر کردن یونهای جیوه بر پروتئینهای تعمیر کننده DNA را مطالعه کرد و Hg(CH3)2 را به عنوان یک ماده مرجع استاندارد برای اندازه گیری Hg NMR بکار برد.

وترهان از سمی بودن جیوه بسیار آگاه بود و برای همین اقدامات احتیاطی لازم را بکار برد،‌ در حالیکه عینک ایمنی می زد و از دست کش های لاستیکی استفاده می کرد آزمایش را در زیر یک هود انجام می داد و تنها با مقادیر کوچک ماده ی جیوه ای کار می کرد .دی متیل جیوه در یک سل شیشه ای بسته شده قرار گرفت. یکی از همکارانش برای کاهش اثر فراریت این ماده ،‌سل را در آب یخ سرد می کرد. وترهان یک نمونه ی کوچک را با پیپت به لوله NMR انتقال داد،‌ ظرف را بست،‌ لوله ها را برچسب زد و دستکش های لاستیکی اش را به خوبی شستشو داد و دور انداخت. کمتر از یکسال او به واسطه اثر جیوه ی سمی کشته شد !!!

چرا او مرد؟

وترهان بعد ها به یاد ‌آورد که یک قطره ( احتمالا بیشتر ) از دی متیل جیوه بر روی دستکشهایش ریخته است. متعاقبا آزمایشها نشان داد که این قطره توانسته از دستکش نفوذ کند و ظرف مدت ۱۵ ثانیه وارد پوستش شده است. امروزه هنگام کار کردن با ترکیبات سمی این چنینی از دستکشهایی که یک ورقه مقاوم دارند در زیر یک جفت دستکش های آستین دار نئوپرن استفاده میکنند.در ژانویه ۱۹۹۷ وترهان از ظهور علایم معینی نظیر لرزش انگشتان دست و پا و لکنت زبان نگران شد .سپس مشکلاتی از بابت تعادلش آغاز شد و زمینه دیدش کم شد. جیوه سمی در ۲۸ ژانویه ۱۹۹۷ تشخیص داده شد. آزمایشها معلوم کردند که میزان جیوه خون، ۴۰۰۰ میکروگرم بر لیتر است که ۸۰ برابر آستانه سمی بودن است. دو هفته بعد او به حالت اغما رفت و مرگ او در ۸ ژوئن ۱۹۹۷ رخ داد .

 دی متیل جیوه :

دی متیل جیوه در دمای اتاق مایع است و بوی کمی شیرینی دارد. در فشار اتمسفر نقطه جوشش ۹۲۰C است و دانسیته اش (‌چگالی ) ‌۲٫۹۶ گرم بر سانتیمتر مکعب است. دی متیل جیوه از نظر شکلی ساختار خطی دارد و شبیه بسیاری از سیستمهای HgX2 است. (‌طول پیوند Hg – C برابر۰۸۳/۲ انگستروم است).

دی متیل جیوه یکی از قویترین سموم اعصاب شناخته شده است. این ماده به راحتی از سد خون مغز می گذرد و شاید منجر به تشکیل یک کمپلکس متیل جیوه سیستئین شود. این ترکیب سبب اختلال حسی،‌ فقدان تعادلی و تغییر در حالت روانی می شود.

 به طور کلی جیوه یک اسید نرم است بنابراین با اتمهای دهنده ی براحتی قطبش پذیر در بازهای نرم پیوند می شود. این به یون جیوه تمایل زیادی برای پیوند با گوگرد و لیگاندهای حاوی اتم گوگرد را می دهد. بنابراین هنگامی که وارد بدن شد به گروههای تیول آنزیمها حمله می کند و از عملکرد آنها جلوگیری می کند.

 Zeise اولین لیگاند های مرکاپتان را ساخت و نامشان را بر اساس عبارت لاتین (Mercurium captans) ‌تسخیر کننده و اسیرکننده ی جیوه( Capturing mercury )    قرار داد.

سنگ معدن اصلی جیوه سولفور سیماب HgS است. که از معادن مهمی نظیر  Almaden در اسپانیا وIdria و Serbiaو Monte Amiata در ایتالیا استخراج می شود. در زمان رومی ها جنایتکارانی که به کار در معادن جیوه محکوم میشدند به دلیل خاصیت سمی جیوه طول عمر کوتاهی داشتند. در حقیقت به نوعی این مجازات مرگ برای ایشان بود. Pliny علائم جیوه سمی را در قرن اول میلادی شرح داد. شنگرف یا سولفورسیماب بعنوان یک دانه ی رنگی و به طور گسترده در جهان باستان به کار می رفت.

در گذشته مردم از جیوه و ترکیباتش برای درمان سیفلیس استفاده می کردند. اگر چه موفقیت آمیز نبود اما برای یک زمان قابل توجهی رواج داشت تا اینکه پنی سیلین که یک داروی موثر برای مراحل اولیه این بیماری بود کشف شد .

 یکی دیگر از موارد استفاده از جیوه استفاده از آنها در کلاه سازی بود. ۲۰۰ سال پیش خزهای بکار رفته برای ساختن قسمت پایینی کلاه های نمدی در محلول نیترات جیو (II) به عنوان یک محافظ و برای نرم کردن موهای حیوانات غوطه ور می شدند. متاسفانه کارگرانی که در این قسمت فعالیت داشتند بدلیل جذب جیوه از طریق پوستشان  دچار لرزش و لکنت زبان می شدند. به این بیماری در گذشته بیماری کلاهدوزان می گفتند . که اعتقاد داشتند از شخصیت کلاهدوز عصبانی در داستان آلیس در سرزمین عجایب الهام گرفته است .

استفاده دیگر از ترکیبات آلکیل جیوه،‌ استفاده در قارچ کش های دانه ها بود. بین جنگ های جهانی کارگران ساخت قارچ کش های گیاهی،‌ جیوه  سمی را گسترش دادند .در سال ۱۹۴۲ دو جوان منشی کانادایی بدلیل حضور در یک انبار گمرکی در کانادا به طرز شدیدی مسموم شدند . در انبار گمرک دانه های عمل شده با جیوه وجود داشت .در سال ۱۹۶۰ کشاورزان سوئدی متوجه شدند که پرندگان به طرز اسفناکی به روی زمین می افتند و می میرند. پرندگان دانه های عمل شده با جیوه یا حیوانانی که چنین دانه هایی را مصرف کرده بودند خورده بودند و به چنین سرنوشتی گرفتار شده بودند .ترس بیشتر از همه گیر شدن این مسمومیت بود . استفاده مردم از  چنین دانه های خطرناک یک اپیدمی مهم و خطرناک در عراق در سالهای ۱۹۵۶ و ۱۹۶۰ اتفاق افتاد . در حالیکه به کار بردن دانه های گندم (‌که با یک مخلوطی ازC2H5HgClوC6H5HgOCOCH3عمل شده بودند )‌ برای غذا ،‌سبب مسمویمت حدود ۱۰۰ نفر در پاکستان در سال ۱۹۶۱ شد. حوادث دیگر در سال گواتمالا در سال ۱۹۶۵ و در عراق در سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۲ رخ داد که بر طبق آمار رسمی ۴۴۵۹ نفر مردند. دانه با ترکیبات متیل جیوه به عنوان یک قارچ کش به عمل می آمد و سپس کاشته می شد و بعد از آن آسیاب شده و به نان تبدیل میشد.

 حادثه ی میناماتا:

در اوایل ۱۹۵۰ ماموران ساحل میناماتا در جزیره کیوشو در ژاپن متوجه رفتارهای عجیب و غریبی در حیوانات آن منطقه شدند . گربه ها حرکات عصبی از خودشان نشان می دادند و به طور ناگهانی جیغ می کشیدند ،‌پرندگان از آسمان سقوط می کردند و علائم بیماری همچنین در ماهیها هم مشاهده شد که جزء مهمی در برنامه ی غذایی قشر فقیر بود .

علائم این بیماری مرموز در انسانها در سال ۱۹۵۶ شروع شد. در سال ۱۹۵۷ ماهیگیری به طور رسمی ممنوع اعلام شد . پس از مدتی کشف شد که شرکت چیزو _ که یک کمپانی پتروشیمی و تولید کننده پلاستیک هایی ماننده وینیل کلراید مواد زائد فلزی سنگین را به داخل دریا خالی میکرده است . آنها ترکیبات جیوه را به عنوان کاتالیزو در سنتزهایشان بکار می بردند .احتمالا بیش از ۱۴۰۰ نفر از مردم کشته شدند و شاید ۲۰۰۰۰ نفر هم به اندازه ی کمتری مسموم شدند

 علت :

متیل کبال آمین ( یک کو آنزیم از ویتامین ( B12 ‌قادر است ترکیبات جیوه ی غیر آلی و همچنین خود جیوه را به شکلCH3Hg+(ag)متیله کند . گونه های  واقعی جیوه حاضر در محلول احتمالاCH3HgOH بودند.یونCH3Hg+(ag)بوسیله پلانکتون  جذب می شد . ماهی ها این پلانکتون های آلوده را می خوردند و خیلی آرام جیوه را دفع می کردند . جیوه بدین ترتیب به تدریج در سیستم بدنشان انباشته می شد . سپس این ماهی ها توسط ماهی های بزرگتر دیگر و در نهایت توسط حیوانات و انسانها خورده می شد .و هر بار غلظت جیوه افزایش پیدا می کرد .غلظت نهایی جیوه در حیوانات و انسانها هزاران یا میلیونها برابر از غلظت جیوه در آب اصلی بیشتر بود .

جیوه با بسیاری از فلزات مخلوط های مشهور به ملغمه تشکیل می دهد. از جیوه برای استخراج طلا ی فلزی از سنگ معدن طلا در تخمین آن استفاده می شد. طلا با تقطیر از جیوه بازیافت می شود. بیشتر معدنچیان جیوه را بازیابی نمی کردند. بنابراین جیوه وارد رودخانه ها میشد که تبدیل به یون متیل جیوه می گردید. جیوه برای خالص کردن وتصفیه نقره مکزیکی در قرن شانزدهم هم بکار می رفت. استفاده های نادرست از جیوه در استخراج طلا ،‌پیامدهایی را در ناحیه آمازون آمریکای شمالی،‌ آفریقای غربی و دیگر از جاها به دنبال داشته است .

 

 

نیلــوفـر غلامی بازدید : 2523 دوشنبه 17 تیر 1392 نظرات (0)

طالع بینی شیمی

فروردین، اردیبهشت، خرداد،تیر، مرداد، شهریور،مهر،آبان،آذر،دی،بهمن،اسفند

 

طالع خود را در ادامه مطلب ببنید.

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 5361 چهارشنبه 01 خرداد 1392 نظرات (4)

بوراکس - سدیم بورات ̨̨̨ سدیم تترا بورات یا دی سدیم تترا بورات - ترکیب بورونی مهم بوریک اسید ̨ ترکیبی معدنی و یک نمک بوریک اسید است.

 

کوتاه از بوراکس:


 

بوراکس پودری ̨ سفید رنگ و متشکل از کریستالهای نرم بیرنگ است که به راحتی در آب حل میشود. این ترکیب دارای کاربردهای گوناگون وسیعی بوده و ماده متشکله بسیاری شوینده ها̨ مواد آرایشی و لعابها میباشد. بوراکس همچنین در بیوشیمی برای ساختن محلولهای بافری ̨ به عنوان ماده ی تاخیر اندازآتش ̨ ترکیب ضد قارچ برای فایبرگلاسها̨ به عنوان فلاکس در متالوژی ̨ حفاظهای جاذب نوترون برای منابع رادیواکتیو ̨ ماده ی شالوده در پخت و پز و به عنوان ماده اولیه برای ترکیبات بورون دیگر به کار میرود.



در استخراج صنعتی معدن طلا "روش بوراکس" گاهی اوقات به عنوان جایگزین بجای جیوه سمی در پروسه ی استخراج طلا به کار میرود.

 

 

توضیحات بیشتر در ادامه مطلب 

 

الهام سادات قرشی بازدید : 2151 سه شنبه 03 مرداد 1391 نظرات (0)

 

چرا انسان زنگ نمی‌زند؟

این پرسش که چرا انسان زنگ نمی‌زند؟ پیش از توجه به آنکه هر روز بطور متوسط یک درصد گلبولهای قرمز در بدن انسان از بین می‌رود و با گلبولهای جدید جانشین می‌شود، بی‌معنی به نظر می‌رسد.

هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز شامل 30 میلی‌‌گرم (Fe(III است که در آب نامحلول است. اگر بدن انسان ترتیب به‌خصوصی برای دفع این آهن نامحلول نداشته باشد، احتیاج به مقدار بسیار زیادی ، حدود 10 تریلیون لیتر ، آب در روز خواهد داشت، تا از مسدود شدن کلیه‌ها با زنگ آهن جلوگیری کند. 

سیدحسین طاهرزاده بازدید : 1923 چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391 نظرات (1)


بور


عنصر شیمیایی با عدد اتمی ۵ و جرم اتمی ۱۰.۸۱ گرم که در گروه سوم اصلی (۱۳) جدول تناوبی قرار می گیرد.
خواص:
بور بلورین به رنگ خاکستری بوده و درجۀ سختی آن در مقیاس موس ۹.۳ است. چگالی آن ۲.۳۴ و نقطۀ ذوبش تقریباً ۲۰۷۵ درجۀ سانتیگراد می باشد. بور در دمای معمولی رسانای ضعیف جریان برق است و قابلیت رسانایی آن با افزایش دما بیشتر می شود. از این نظر بور شبیه سیلیسیم و ژرماتیم بوده و مانند این عناصر یک نیمه رسانا به شمار می آید. بور بی ریخت در دمای عادی نسبت به تمام واکنشگرهای شیمیایی به جزء .... های فوی ، مانند فلوئورونیتریک اسید غلیظ بی اثر است. بور در هوای سوخته و به بوریک اکسید B2O2 تبدیل می شود. واکنش بور با هالوژن ها منجر به تولید ترکیب هایی به فرمول BX3 می شود و همچنین با بسیاری از فلزها ترکیبات سخت و دیر ذوب به نام بورید تولید می کند. ساختمان شیمیایی بوریدها را نمی توان بر اساس نظریۀ عادی پیودند شیمیایی، توجیه کرد.
پیدایش:
بور در ساختمان ۱۷ کیلومتری پوستۀ زمین به مقدار 3 گرم در تن وجود دارد. این عنصر عمدتاً به صورت بوریک اسید و نمک های بورات یافت می شود. مهمترین بورات ها عبارتند از بوراکس (Na2B4O7.10H2O) ، کرنیت (Na2B4O7.4H2O) و کولمانیت(Ca2B6O11.5H2O)
تهیه:
عنصر بور معمولاً از کاهش بوریک اکسید به وسیلۀ منیزیم در دمای بالا تهیه می گردد: B2O2+3Mg ---> 2B+3Mgo این محصول رنگ قهوه ای دارد و بور بی ریخت نامیده می شود. بور خالص و بلورین را در صنعت از الکترلیز مخلوط مذاب پتاسیم کلرید، پتاسیم فلوئور و بورات و بورتریوکسید در دمای ۱۰۰۰ - ۶۵۰ درجۀ سانتیگراد تهیه می کنند.
برای ذوب کردن بور از بوتۀ گرافیتی استفاده می شود که همزمان آند را تشکیل می دهد. کاتد میلۀ آهنی می باشد که درون مذاب قرار می گیرد. بور حاصل دارای خلوص ۹۹% است. بور کاملاً خالص و بلوری را از کاهش بخارات بور تری کلرید به وسیلۀ هیدروژن و فوس الکتریکی تهیه می کنند. 2Bcl3+3H2--->2B+6Hcl
کابرد:
ایزوتوپ بور ۱۰ در راکتورهای هسته ای به عنوان مهار کنندۀ نوترون ها به کار می رود. در متالوژی فلزهای مس و نیکل و برخی آلیاژها از بور برای اکسیژن زدایی استفاده می کنند مقدار ۰.۰۰۱ الی ۰.۰۰۳ درصد بور در فولاد می تواند سختی آن را چندین برابر افزایش دهد.

هیدرروژن

هیدرروژن سبک ترین عنصر شیمیایی با عدد اتمی1 می باشد. ایرزوتپ های آن عبارتنداز:
پروتونیوم با عدد جرمی ۱ که ۹۹.۹۸۴%
دوتریم با عدد جرمی ۲ که ۰.۰۱۶%
و تریتیم با عدد جرمی ۳ که حدود۱۰-۱۰% که فراوانی این این عنصر را تشکیل می دهند

 

 

 

پ.ن:دوستان گفتند چرا مطلب نمیذاری دلم نیومد دلشونو بشکونم...

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 6902 پنجشنبه 20 بهمن 1390 نظرات (1)

 

 

شمع را با آب روشن کنيد

 شمعی را به دوستانتان نشان دهيد . به آن ها بگوييد که می خوا هيد شمع را روشن کنيد ولی متأسفانه کبريت نداريد. مسلما عده ای سعی می کنند که به شما کبريت بدهند، ولی شما قبول نکنيد وبه آن ها بگوييد راضی به زحمت شما نيستم و خودم شمع را با آب روشن می کنم! مسلما دوستانتان تعجب می کنند و شايد حتی به شما بخندند. ولی توجه نکنيد و ليوانی را پر از آب کنيد، سپس مقداری از آن را بخوريد تا همه متوجه شوند که آب معمولی است. حالا انگشت خود را در آب فرو برده و سپس روی فتيله ی شمع بگيريد تا يک قطره از آب روی آن بچکد، دوستانتان در کمال تعجب مشاهده می کنند که اين شمع روشن می شود.

 فکر می کنيد دليل آن چيست؟

 شما قبلا يک تکه پتاسيم کوچک را در لابلای تارهای فتيله ی شمع قرار داده ايد و وقتی يک قطر آب را روی آن می ريزيد، واکنش شيميايی بين پتاسيم و آب باعث اشتعال فتيله می شود.

 

سیدحسین طاهرزاده بازدید : 4473 یکشنبه 09 بهمن 1390 نظرات (1)


 

 

 

تجهیزات: کپسول آتش نشانی جهت ایمنی – بشر ۲۵ml  – آبفشان – عینک ایمنی – دستکش محافظ

 

مواد: پوشال چوبی، سدیم پروکسید (Na2O2) و آب

 

 

احتیاط (توجه): Na2O2 تقریبا مثل سدیم به طور خود به خودی با آب واکنش می دهد. Na2O2 و هیدروژن پر اکسید می توانند سبب سوختگی شوند و از تماس آن ها با پوست باید پرهیز نمود. در تمام مدت باید از عینک ایمنی و دستکش محافظ استفاده شود.

 

روش کار آزمایش: بشری را از تراشه های چوب یا پوشال های چوبی پر نمایید قبل از شروع آزمایش ۰٫۴ گرم Na2O2 را بر روی پوشال های چوبی بریزید. بلافاصله به وسیله پیست (آبفشان) چند قطره آب بر روی آن بیافزایید. آب به طور خود به خودی با Na2O2 واکنش نموده، پوشال های چوبی شروع به سوختن می نمایند. در اغلب موارد بشر می شکند.

 

توضیحات: Na2O2 یک اکسنده قوی است و غالبا به طور انفجاری با ترکیبات آلی اشباع نشده واکنش می دهد (همراه با افروختگی) در حضور مقدار کمی آبNa2O2 واکنش می دهد تا اکسیژن آزاد نماید.

 

Na2O2 + H2O → 2NaOH + O

 

NaOH به عنوان کاتالیزور در یک مرحله حد واسط H2O2 را تشکیل می دهد. به هر حال در دمای پایین Na2O2 با آب واکنش می دهد تا NaOH و H2O2 را تشکیل دهد.

 

Na2O2 + 2H2O→ H2O2 +2NaOH

 

 

محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 6131 پنجشنبه 24 آذر 1390 نظرات (2)

آهنگ معرفی عناصر جدول تناوبی 

نام آهنگ : Catch An Ion Wave, Dude

برای دانلود ادامه مطلب مراجعه کنید.

سیدحسین طاهرزاده بازدید : 2094 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (0)

نام عمومی 

نام شیمیایی

استن

دی متیل کتن

اسید شیرین

اسید اگزالیک

الکل،آب جو

اتیل الکل

الکل چوب

متیل الکل

زاج سفید

آلومینیوم پتاسیم سولفات

آلومین

اکسید آلومینیوم

آنتی کلر

تیوسولفات سدیم

محلول آمونیاک

محلول آبی هیدروکسید آمونیم

تیزاب سلطانی

نیتروهیدروکلریک اسید

جوهر شوره

نیتریک اسید

ترکیب آروماتیکی آمونیاک

آمونیاک در الکل

پنبه نسوز

سیلیکات منیزیم

اسپرین

استیل سالسیک اسید

جوش شیرین

بی کربنات سدیم

روغن موز

ایزوآمیل استات

بنزن

بنزن

کلرید جیوه

کلرید جیوه

اکسید مس سیاه

اکسید مس

سرب سیاه

گرافیت

پودر سفید گری

آهک کلریدی

زاج آبی ،جوهرگوگرد

سولفات مس

کات کبود

سولفات مس

براکس

برات سدیم

گوگرد

سولفور

آب نمک

محلول آبی کلرید سدیم

روغن آنتیموان

تری کلرید آنتیموان

روغن قلع

انیدرید استانیک کلراید

کالومل –جیوه سفید

کلرید جیوه

کربولیک اسید

فنل

گاز اسید کربنیک

دی اکسید کربن

پتاس سوز آور

هیدروکسید پتاسیم

سود سوز آور

هیدروکسید سدیم

گچ

کربنات کلسیم

شوره

نیترات سدیم

زاج سفید-آب ورشو

سولفات پتاسیم کرومیک

آب ورشو

کرومات سرب

زاج سبز

سولفات فرو

کرم تار تار

پتاسیم بی تارتارات

پودر سنباده

اکسید آلومینیوم ناخالص

نمک فرنگی –سولفات دومنیزی

سولفات منیزیم

اتانول

اتیل الکل

فلوریت

فلورید کلسیم طبیعی

فرمالین

محلول آبی فرمالدئید

گچ فرانسوی

سیلیکات منیزیم طبیعی

سرب معدنی

سولفید سرب طبیعی

نمک سولفات دوسود

سولفات سدیم

سنگ گچ

سولفات کلسیم طبیعی

هیدروسیانید اسید

سیانیدهیدروژن

هیپو

محلول تیوسولفات سدیم

آهک

اکسید کلسیم

آهک

هیدروکسید کلسیم

آب آ هک

محلول آبی هیدروکسید کلسیم

سنگ جهنم

نیترات نقره

منیزی

اکسید منیزیم

اکسید جیوه

اکسیدجیوه

متانول

متیل الکل

الکل متیلی

متیل الکل

جوهرنمک

هیدروکلریک اسید

روغن زاج

اسید سولفوریک

روغن وازلین

متیل سالسیلات

حشره کش

استوارسنیت مس

پودر سفید

پودر کربنات کلسیم

روغن گلابی

ایزوآمیل استات

خاکستر مروارید

کربنات پتاسیم

گچ

سولفات کلسیم

مغز مداد

گرافیت

پتاس

کربنات پتاسیم

پتاس

هیدروکسید پتاسیم

اسید پروسیک

سیانید هیدروژن

پیرو

تتراسدیم فروفسفات

آهک زنده

اکسید کلسیم

مرکوری

جیوه

سرب قرمز

تترااکسید سرب

نمک روشل

تارتارات سدیم پتاسیم

زنگ آهن

اکسید فریک

الکل چوب پنبه

ایزوپروپیل الکل

نمک آمونیاک

کلرید آمونیم

نمک قلیا

کربنات سدیم

نمک سفره

کلرید سدیم

نمک لیمو

اگزالات مضاعف پتاسیم

نمک تارتار

کربنات پتاسیم

شوره

نیترات پتاسیم

سیلیس

دی اکسید سیلیکون

خاکستر قلیا-جوش شیرین

کربنات سدیم

آب قلیلایی

هیدرو کسید سدیم

لیوان آب

سیلیکات سدیم

آب آمونیاک

محلول هیدروکسید آمونیم

شکر

شکر

طلق-تالک

سیلیکات منیزیم

سرکه

اسید استیک رقیق ناخالص

ویتامین ث

اسید اسکوربیک

کربنات سدیم آبدار

کربنات سدیم

آبگینه

سیلیکات سدیم


 
محمد معین ابراهیم زاده بازدید : 1769 شنبه 05 آذر 1390 نظرات (2)

مس عنصری جامد ، غیر قابل احتراق و به صورت خالص در طبیعت وجود دارد . مس معمولاً در کانی هایی مانند آزوریت ، مالکالیت ، بورنیت و کالکوپریت وجود دارد .
مس عنصری سودمند و مفید از لحاظ تجاری محسوب می شود . ترکیبات مس به رنگ سبز – آبی است . اولین عنصر شناخته شده است و دارای دو ایزوتوپ است .
عنصر مس از 11000 سال پیش وجود داشته است. کشور قبرس کشوری است که نام مس از آن گرفته شده است. روشهای استحصال و فرآوری مس نسبتاً آسان است و در حدود 7000 سال پیش مردم به روشهای استخراج مس پی بردند و مس را اکتشاف می کردند.
مس خالص به رنگ مایل به قرمز است و دارای جلای فلزی است. این عنصر چکش خوار با قابلیت مفتول شدن، رسانای خوب جریان الکتریسته و برق است . دومین عنصر رسانا بعد از نقره می باشد که از نقره به علت گرانی در سیمها استفاده نمی کنند.

www.csq.ir

به ادامه مطلب مراجعه کنید

 
درباره ما
Profile Pic
وب سایت دانشجویان شیمی دانشگاه پیام نور قم زیر نظر انجمن علمی تخصصی شیمی تاسیس:1386 www.csq.ir@gmail.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 461
  • کل نظرات : 1150
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 8480
  • آی پی امروز : 186
  • آی پی دیروز : 239
  • بازدید امروز : 677
  • باردید دیروز : 663
  • گوگل امروز : 30
  • گوگل دیروز : 36
  • بازدید هفته : 4,454
  • بازدید ماه : 7,078
  • بازدید سال : 166,752
  • بازدید کلی : 5,314,244